Boks ili Karate

robocap22

Obećava
Poruka
64
Zelim da pocnem da treniram neku borllacku vestinu,a u blizini mene imam samo ove 2.Sta vi mislite sta je bolje trenirati.Zelim da treniram mma ali je to predaleko,a ja moram da imam odlican uspeh u skoli.Karate sam i pre trenirao,Koja od ove 2 ce bolje uticati na moje sampopouzdanje?

Boks naravno. Ako ti je fantazija da treniraš mma, znači da voliš grubo. Tebi trebaju udarci u glavu, sve ispod toga je nivo pičкe.

Šalim se naravno. Cenim svačiji trud ako je pošten, nego mi je malo zabavna ta opsesija mlađih ljudi, svi bi nešto opasno.
Ako želiš samoodbranu a ne fulkontaktna takmičenja onda Karate. Ako želiš fulkontaktna takmičenja onda Boks ili Kjokušin karate.

Poslednja izmena:
a je ti znas koji dobri klubovi imaju u blizini slavije i tog dela uopste

Ako ti je bitno da ti klub bude na 5 minuta hoda to nije baš ozbiljno. Doduše u BG udaljenost kluba ponekad niie izgovor. Treba mnogo vremena od jedne strane do druge, ali recimo evo jedne škole Karatea na Slaviji:
shokugen@gmail.com <shokugen@gmail.com> Kontaktiraj čoveka preko mejla i raspitaj se.

Poslednja izmena:
Ili ako ti nije mrsko sa Slavije na NBG, Fontani , a to je veoma blizu uz pravi bus, imaš Rakonjca majstora Boksa o kojem sam čuo pozitivne stvari, koji nudi između ostalog i rekreativni trening Boksa (tj. Boksa za samoodbranu) 5 treninga nedeljno. Majstor iz gornjeg posta je podjednako dobar, velemajstor Karatea, pa tvoj izbor.

Poslednja izmena:
Ako ti je bitno da ti klub bude na 5 minuta hoda to nije baš ozbiljno. Doduše u BG udaljenost kluba ponekad niie izgovor. Treba mnogo vremena od jedne strane do druge, ali recimo evo jedne škole Karatea na Slaviji:
shokugen@gmail.com <shokugen@gmail.com> Kontaktiraj čoveka preko mejla i raspitaj se.

Nasao si sta ces da mu preporucis.
Sto ti ne bi otisao kod Popovica, da malo vezbas Sancin, meditaciju u pokretu :?:

Počni da treniraš boks koji bre karate kakvi bakrači trice i kučine

Zezam se al sam ozbiljan. Nema bolji način da te za kratko vreme spremi i fizički i psihički od treninga boksa, jednostavno jako primenjivo. Svaka čast MMA ali mislim da je za tebe sada bolji boks. Ne boji se posledica, veće ćeš imati od sedenja pred računarom.
Na prvom sparingu ćeš videti od čega si sastavljen, il si ***** il si čovek

Ne puštaj decu da igraju fudbal, stradaće im meniskusi, odraće hrskavicu iz kolena, pokidaće prednje i zadnje ukrštene veze i neće moći da veže pertlu kad ostare.
Verovatno da, ako se profesionalno bave fudbalom i imaju lošu genetiku

Ja bih izabrao boks, i to samo zato jer je realno primenjiv, za razliku od karatea koji je u tom smislu beskoristan. U realnim životnim situacijama, tipa na ulici, upotrebljivi su krav maga, boks, rvanje, a nikako karate koji je po meni ceremonijalna veština. Realne situacije se razlikuju od karate dojoa, ti kad se nadješ u realnoj situaciji nemaš vremena da razmišljaš o katama, pravilnim potezima i slično, nego odmah deluješ, po intuiciji. Tu je najbolji boks u direktnoj konfrontaciji, ili rvanje ako te obore na pod. Karate tu ne pomaže, u karateu je sve ceremonija, ja kad vidim one klince kako se nešto tripuju i zaludjuju dok rade nekakve kate i udaraju nogom u vazduh tačno zamislim scenu kako bi prošli u nekoj realnoj tuči, znači to veze s vezom nema. Ima inače dobrih tekstova iz obuke marinaca, američkih foka, onda saveti za borbu nožem iz američkog Folsom zatvora, kao i razni sjajni tutoriali o onesposobljavanju protivnika u prvih par sekundi, o efikasnoj a realnoj odbrani itd... al' to samo ako ćeš sam da vežbaš što ne mislim da je tvoj slučaj. Znači izmedju ova dva - boks bez razmišljanja.

Ja bih izabrao boks, i to samo zato jer je realno primenjiv, za razliku od karatea koji je u tom smislu beskoristan. U realnim životnim situacijama, tipa na ulici, upotrebljivi su krav maga, boks, rvanje, a nikako karate koji je po meni ceremonijalna veština. Realne situacije se razlikuju od karate dojoa, ti kad se nadješ u realnoj situaciji nemaš vremena da razmišljaš o katama, pravilnim potezima i slično, nego odmah deluješ, po intuiciji. Tu je najbolji boks u direktnoj konfrontaciji, ili rvanje ako te obore na pod. Karate tu ne pomaže, u karateu je sve ceremonija, ja kad vidim one klince kako se nešto tripuju i zaludjuju dok rade nekakve kate i udaraju nogom u vazduh tačno zamislim scenu kako bi prošli u nekoj realnoj tuči, znači to veze s vezom nema. Ima inače dobrih tekstova iz obuke marinaca, američkih foka, onda saveti za borbu nožem iz američkog Folsom zatvora, kao i razni sjajni tutoriali o onesposobljavanju protivnika u prvih par sekundi, o efikasnoj a realnoj odbrani itd... al' to samo ako ćeš sam da vežbaš što ne mislim da je tvoj slučaj. Znači izmedju ova dva - boks bez razmišljanja.

posle ovoga sto si napisao, ja vidim da ti pojma nemas ni o cemu :)

Back