Bojkot velikih trgovinskih lanaca zbog visokih cena? Da li podržavate ovu akciju?

lima

Aktivan član
Poruka
1.630
Bojkot trgovinskih lanaca u Srbiji. Da li podržavate ovakvu akciju?

Kampanja bojkota trgovinskih lanaca – “Stop visokim cenama”

U svetlu sve viših cena osnovnih životnih namirnica i navodnog udruživanja velikih trgovinskih lanaca koje diktiraju tržište, pokrećemo kampanju bojkota kao odgovor na narastajuće troškove života koje građani više ne mogu da priušte. Naša zajednička akcija ima za cilj da skrene pažnju na neophodnost poštenijih cena i pravednije poslovne prakse.

Zašto bojkot?
Sve više građana oseća pritisak usled rastućih cena hrane, osnovnih potrepština i proizvoda za domaćinstvo. Trgovinski lanci, kroz saradnju i sinhronizaciju cena, ugrožavaju konkurentnost na tržištu, što direktno utiče na sve nas. Kroz bojkot želimo da pokažemo moć zajedničkog glasa i podstaknemo promenu.

Naša poruka:
Nije fer da građani plaćaju previsoke cene zbog profita velikih lanaca. Potrebna je transparentnost i odgovornost prema kupcima, a naš glas može učiniti razliku. Pozivamo sve da se priključe bojkotu, birajući manje lokalne prodavnice i tržišta dok velike kompanije ne počnu da usklađuju cene s realnim mogućnostima srpskih građana.

Učinite prvi korak.

Pratite našu kampanju na društvenim mrežama, podelite informacije sa prijateljima i podržite inicijativu za pravednije cene. Za sada kampanja bi trebalo da ide utorkom i petkom.

——
Molim bez političkih podela. Ovo je inicijativa srpskih građana. Jer tiče se svih nas.

https://biznis.telegraf.rs/info-biz...c-ostro-o-istrazi-4-trgovinska-lanca-u-srbiji

Poslednja izmena od moderatora:
Ja bih bio zahvalan da nas bojkotujete i za Sv.Nikolu i za Novu Godinu.

Sve što treba je da - sedite kući i gledate iznos na računu koji se nije smanjio jer ste bili karakter.

Za Slavu vam dovoljno kolač, žito, sveća, vino i ikona.

Za Novu Godinu je pravoslavni post znači voda, orasi, lešnici, kikiriki, kompot od suvih šljiva i kajsija...
I naravno da imate grejanje...

Stvarno vam ne trebaju trgovinski lanci
Ima života i posle 01.01.

Poslednja izmena:

Bojkot trgovinskih lanaca u Srbiji. Da li podržavate ovakvu akciju?

Kampanja bojkota trgovinskih lanaca – “Stop visokim cenama”

U svetlu sve viših cena osnovnih životnih namirnica i navodnog udruživanja velikih trgovinskih lanaca koje diktiraju tržište, pokrećemo kampanju bojkota kao odgovor na narastajuće troškove života koje građani više ne mogu da priušte. Naša zajednička akcija ima za cilj da skrene pažnju na neophodnost poštenijih cena i pravednije poslovne prakse.

Zašto bojkot?
Sve više građana oseća pritisak usled rastućih cena hrane, osnovnih potrepština i proizvoda za domaćinstvo. Trgovinski lanci, kroz saradnju i sinhronizaciju cena, ugrožavaju konkurentnost na tržištu, što direktno utiče na sve nas. Kroz bojkot želimo da pokažemo moć zajedničkog glasa i podstaknemo promenu.

Naša poruka:
Nije fer da građani plaćaju previsoke cene zbog profita velikih lanaca. Potrebna je transparentnost i odgovornost prema kupcima, a naš glas može učiniti razliku. Pozivamo sve da se priključe bojkotu, birajući manje lokalne prodavnice i tržišta dok velike kompanije ne počnu da usklađuju cene s realnim mogućnostima srpskih građana.

Učinite prvi korak.

Pratite našu kampanju na društvenim mrežama, podelite informacije sa prijateljima i podržite inicijativu za pravednije cene. Za sada kampanja bi trebalo da ide utorkom i petkom.

——
Molim bez političkih podela. Ovo je inicijativa srpskih građana. Jer tiče se svih nas.

Zapratite, širite, delite.

https://www.instagram.com/zajednouakciji/profilecard/?igsh=cGRzemY5NnFrZnRk
Ako hoćete možete da bojkotujete i što su nama male plate a ne samo visoke cene.

To bi bilo baš lepo od vas

Poslednja izmena:
Gold-Stoyko-Monarch.jpg

Ja sam se obezbedio i magaza mi sad treba samo za leba i mleko.

јел може неко месо,протеини,протеини,....здравље,укус,лепота ,црвено:D

Кафу не пијем.
Jacobs mi najlepše uživanje ali baš baš
Plus obavezno dodam malo mleka i pustim Šopena
.

Od mesa, ako nemaš nikog na selu bolje uzmi Double cheeseburger u McDonaldsu, manje ćeš se razočaraš

Руку на Срце,стварно иде Шопен уз то,
илити јохан себастијан бах...

све остало је авангарда
To śto ne piješ kafu je zato što ostale odavno ne valjaju a neke su i kancerogene.

Ajd me poslušaš pa probaš.
Ako voliš jaku i mušku onda Monarch
A ako ti treba za uživanje - Gold
Sa mlekom nema greške.

Ali mleko ne sme da sadrži mleko u prahu.
Da vidiš kako mlekare podvaljuju s vremena na vreme.
Čim Jacobs postane gorak - mleko u prahu je razlog.

Bojkotujem visoke cene. Dvopek koji je bio u lidlu 230 dinara danss je 360 i ne kupujem ga više. Vidim da ga povremeno nema jer ga ne uvoze a pošto se ne proda satruli im.
Ali to se ne zove bojkot, nego biras...

Bojkot je kad izbegavas IDeju zato sto prodaju pokvareno meso u svojim objektima, a to sto im se kvare frizideri nije tvoja stvar....ali pokvareno meso jeste...
Pa taj bojkot onda nek preuzmu drugi potrosaci , mislim nek oni kupuju idejino meso...
Ali zato ih obidjes za voce povrce, pasulj , dobro ne pasulj , ne znam za nesto ih obidjes...

Ne podrzavam nikakvu akciju bojkota marketa....Sto vise marketa to bolja usluga...
Cak bih pozvao seljake da donose zelenis na pijacu iako im se ne isplati i sitna je para...
Više marketa - bolja usluga?
hahaha da pukneš od smeha

e prc

ne znaš kako to funkcioniše

više marketa veće ludilo - izaberu žensko za šefa pa je prže kako ne ostvaruje promet
a ona jadna, ko svako žensko, nabije sebi komplekse pa počne da vileni po objektu
pa onda tako i najveselije poput mene oneraspoloži a ove što im kiselina izbija od kako otvore oči odu na bolovanja iz inata

I sad ćeš da budeš uslužen hotelski?
paz da nećeš...

ZAPAMTITE:

DOBRA USLUGA ZAVISI SAMO OD KUĆNOG VASPITANJA TRGOVCA FIRMA SA TIME NEMA NIŠTA

nuspojava: ljudi vole ljubazne i onda lokacija bude popularna pa onda dodju drkoši jer misle da je to fancy prodavnica i onda počnu da se proseravaju

NE TREBA VAM NIKO DO VUČIĆA KAD STE TAKVI!

Više marketa - bolja usluga?
hahaha da pukneš od smeha

e prc

ne znaš kako to funkcioniše

više marketa veće ludilo - izaberu žensko za šefa pa je prže kako ne ostvaruje promet
a ona jadna, ko svako žensko, nabije sebi komplekse pa počne da vileni po objektu
pa onda tako i najveselije poput mene oneraspoloži a ove što im kiselina izbija od kako otvore oči odu na bolovanja iz inata

I sad ćeš da budeš uslužen hotelski?
paz da nećeš...

ZAPAMTITE:

DOBRA USLUGA ZAVISI SAMO OD KUĆNOG VASPITANJA TRGOVCA FIRMA SA TIME NEMA NIŠTA

nuspojava: ljudi vole ljubazne i onda lokacija bude popularna pa onda dodju drkoši jer misle da je to fancy prodavnia i onda počnu da se proseravaju

NE TREBA VAM NIKO DO VUČIĆA KAD STE TAKVI!
Mani pricu , to ti iz tvog ugla...
iz mog ugla potrosaca, sto vise marketa, to veci izbor gde ces da kupis, pa manja guzva, pa losiji radnici , ali ih je vise, pa se zaposli neki menadzer...i svima dobro...

Ne podrzavam nikakvu akciju bojkota marketa....Sto vise marketa to bolja usluga...
Cak bih pozvao seljake da donose zelenis na pijacu iako im se ne isplati i sitna je para...
radi se o zavadi proizvodajaca, i potrosaca, plus i manjih ili vecih lanaca distribucije

kamala je izgubila izbore jer je njena ideja bila da zamrzne cene, da tim lancima ne dozvoli da navodno peljese nas gradjane, ali narod nije glup, zna da je upravo njen rezim kriv za inflaciju

znaci u usa moze da se ogranici sta znam podizanje kirija 10%, da stanar zna najgore sta da ocekuje, a ne mogu se ograniciti bezbrojni artikli, prosto ih nece biti
Zašto bojkot?
bojkot ne pomaze kod inflacije, a najivise cete dobiti "rezimsku bolju cenu" za parizer ili jaja

Bojkotujem visoke cene. Dvopek koji je bio u lidlu 230 dinara danss je 360 i ne kupujem ga više. Vidim da ga povremeno nema jer ga ne uvoze a pošto se ne proda satruli im.
Znaš šta sam primetio?

Niko ne kuka za kereću hranu?
I ona je poskupela ohoho al ćute i kupe
Dal dele sa paščetom nije mi jasno?
Ima minerala i vitamina...

Pa gorivo i auto delovi isto poskupeli, svi mudruju pa kad uzmu kredit za deo odmah izadju da prave gužvu i kolonu da vidi svet kako se ima.

Na lebu zakidaju, kupe cigare...

Ne, bojkot je kada izbegavaš proizvode sa visokom cenom. Jednostavno ne kupujem. Pečenica 2500 din kg, na pijaci je 1500 din i to domaća od sredoja :kafa:
E tu ne znam, ja sam protiv ulicnih prodavaca, jer ne moze svako da dodje i kaze hocu da prodajem, kao sto kaze hocu da muziciram u knezu daj te mi dozvolu , i dobije dozvolu za kneza....mislim da se ne placa ako ne prodajes nesto...
Ili se placa, ne znam.

Ali to da pera moze da prodaje lubenice i jagode na svakom cosku gde on hoce a ja ne mogu , e to nije u redu...
Znaci ja bih svajcarski sistetm, da postoji na svakoj raskrsnici na betonu oznaceno mesto kao sto postoji u nekom gradu , cek da se setim, a da , bilo je ranije u pozegi , i bilo je u Aleksincu , pa imaju oznacene pozicije u tri ili cetiri ulice, i onda biras koju ces poziciju , zvalo se to vasar ili nije vasar..

Tako oznacis sve moguce pozicije na svim prelazima, raskrsnicama, i onda ne razmisljas napravis katastar pozicija, koliko kosta po danu , i onda ispred maxija ima pozicije 2 jedna je ispred pijace, druga je ispred maxi, hoces da skupljas potpise za politku, hoces da prodajes petarde, ili suvo meso , imas oznaku kao u novinama, pola tezge, cela tezka, prosirena tezga pa se uklaviri u tu sirinu....ali sve definisano i tacno znas kad je slobodno kad nije, pa juri ispred nove godine, rezervaciju , vezu sta hoces...

Back