Бохорт

Pogledajte prilog 469843
Нови спорт који се појавио на почетку 21. века, бохорт је комбинација
спојено у спортска правила са покушајем суђења свега тога.

У суштини, у питању су људи, од главе до пете у пуном средњевековном оклопу, прављеног од најразличитијих сорти челика или чак титанијума који покушавају да пребију другу страну која је исто тако оклопљена са асортиманом средњевековног оружја било секире, мачеви, буздовани, хелебарде, итд. Правила што се тиче ударања су да нема у препоне, где неко нема оклоп или нема бодења оружјем (само се удара затупљеном оштрицом). Оклопи имају безбедносну проверу пре сваке борбе да би се знало, да нема негде рупе у оклопу (око лакта, колена, итд.) услед чега би неки несрећник доживео повреду ако буде баш ту ударен. Спорт је настао у Русији,
којa су активност ЛАРП-а,
дигли на масовне туче, праве борбе и оно што је данас
.

Бохорт у Србији
Pogledajte prilog 469842
У Србији бохурт доживаљава своју експанзију после 2014. када репрезентација Србије је први пут формирана после турнира у Сунчаној Реци, Лозница. Учествује на светском првенству у том спорту,
и од тада редовно учествује на сваком првенству, које се одржава у сваком месту широм Европе почетком маја.

На сајту Битке Нација може да се више сазна о овом спорту.

Soradze;bt305977:
Nisam znala da ovaj sport postoji! Odlične su i fotografije... Bša ti hvala na pričici :ok:
Организују се тренинзи у Београду с времена на време у БИГЗУ, има и група у Сремским Карловцима :)
Ако те занима, имаш на фејсу Бохорт Србија или тражи Бели Орлови/White Eagles.

КараКола;bt305981:
Организују се тренинзи у Београду с времена на време у БИГЗУ, има и група у Сремским Карловцима :)
Ако те занима, имаш на фејсу Бохорт Србија или тражи Бели Орлови/White Eagles.
HVALA... Inače, smešna mi je tvoja rečenica koja kaže ..."sa pokušajem suđenja svega toga" :D... ko li je sudija u toj opštoj makljaži i koliko ima sudija :zcepanje:
Pozdrav :bye:

Soradze;bt305982:
HVALA... Inače, smešna mi je tvoja rečenica koja kaže ..."sa pokušajem suđenja svega toga" :D... ko li je sudija u toj opštoj makljaži i koliko ima sudija :zcepanje:
Pozdrav :bye:

Има их четири по правилу, али немогуће је ускладити ишта, посебно када су масовне категорије где имаш тимове од 21 на 21 борца, ту не знаш шта је шта :D

КараКола;bt306004:
Има их четири по правилу, али немогуће је ускладити ишта, посебно када су масовне категорије где имаш тимове од 21 на 21 борца, ту не знаш шта је шта :D
:zcepanje: Poznajem jednu rumunsku učiteljicu, Romkinju,koja voli da podučava druge, a i po gabaritima i rečniku nadmašuje ove "viteze", pa mislim da bi dušu dala za sudiju...hahahaha...baš ću da joj preporučim...ako je mogla sa medvedima u šumi da se maklja, bila bi dobar sudija za to sto "ne znaš šta je šta" :zcepanje:
Baš ti hvala na ovom tekstu. Za razmišljanje je na više načina...:klap::super:

Soradze;bt306008:
:zcepanje: Poznajem jednu rumunsku učiteljicu, Romkinju,koja voli da podučava druge, a i po gabaritima i rečniku nadmašuje ove "viteze", pa mislim da bi dušu dala za sudiju...hahahaha...baš ću da joj preporučim...ako je mogla sa medvedima u šumi da se maklja, bila bi dobar sudija za to sto "ne znaš šta je šta" :zcepanje:
Baš ti hvala na ovom tekstu. Za razmišljanje je na više načina...:klap::super:

Слободно, има курсева и свега за ово :) Ако буде хтела, јави ми па можда и буде судија :hahaha:

Back