Bogumili

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako nije tacno kad skoro sve odbacuju?
Ne mozemo da znamo sta su tacno verovali jer o njima pisu njihovi neprijatelji.
A na samom ovom forumu vidimo sta se sve namerno namece ne istomisljenicima sto uopste nisu ni kazali.
A kamoli kada oni nisu tu.

Ali Islam jeste moguca vera da se tamo sakrijes i praktikujrs dvoju veru, jer ne moras da se klanjas nekim kipovima, slikama, ljudima itd.

Ne mozemo da znamo sta su tacno verovali jer o njima pisu njihovi neprijatelji.
A na samom ovom forumu vidimo sta se sve namerno namece ne istomisljenicima sto uopste nisu ni kazali.
A kamoli kada oni nisu tu.

Ali Islam jeste moguca vera da se tamo sakrijes i praktikujrs dvoju veru, jer ne moras da se klanjas nekim kipovima, slikama, ljudima itd.
Sigurno je da su bili gnostici i da nisu imali profesionalno svestnestvo...

Sigurno je da su bili gnostici i da nisu imali profesionalno svestnestvo...
Написано је више књига о богумилима који нису постојали само у Србији, тако да може се сазнати нешто о њима.
Богумили нису јерес која је настала сама од себе већ су се развили од других јереси, не од гностика, гностици нису постојали у то време, гностици су из друог века.

Написано је више књига о богумилима који нису постојали само у Србији, тако да може се сазнати нешто о њима.
Богумили нису јерес која је настала сама од себе већ су се развили од других јереси, не од гностика, гностици нису постојали у то време, гностици су из друог века.
Bogumili su mislim iz 9. veka...

1656275250321.png

OVO JE NAJLJEPŠA RAZGLEDNICA SA AJVATOVICE: Sa konjanicima za Ajvatovicu jahala je i jedna djevojka

Već pola milenija svake godine na današnji dna hiljade posjetilaca i vjernika iz cijele Bosne i Hercegovine okupljaju se na platou Ajvatovice kod Prusca kada se obilježava legenda o Ajvaz-dedi.

TBT6E564523412312312332.png

26. Juna 2022.

Legenda o Ajvaz-dedi i njegovoj ustrajnosti da od Boga moli za vodu rezultirala je, prema legendi, razdvajanjem stijene i pronalaskom izvora koje je mještanima Prusca osigurao snabdijevanje vodom. Dok jedni dolaze turistički, drugi ipak dolaze s jakim vjerovanjem o posebnosti ove stijene pa pokušavaju odlomiti dio nje i kamenje odnijeti kući. Treći smatraju da je ovo tradicija i sve što vole.

Malo ko zna šta uistinu dovište na Ajvatovici simbolizira. To je prije svega dova za bereket i nafaku. Ona se odvija u vrijeme kad žito klasa na poljima Uskopske doline rijeke Vrbasa. Zato su džemati slali svoje bajraktare i za svaki džemat se proučila dova. Bajraktari su dolazili najčešće konjima praćeni džematlijama koji su uz učenje ilahija, te svirke „mehtera“, koračnice vojske Sultana Fatiha, sa kojom vojkom je i Ajvazdede stigao u Bosnu.
Tako je Ajvatovica postala najveće dovište muslimana u Evropi. Sudeći po fotografijama na kojima se vidi velik broj mladih ljudi i žena, ova menifetacija će trajati još mnogo stoljeća.

(TBT)

Da, zapravo je njihovo razumevanje Hristovog učenja bilo bolje nego
razumevanje onih koji su hrišćanstvo nametali.

Poslednja izmena od moderatora:
Abrahamova Apokalipsa je pseudepigrafsko djelo (tekst čije je navodno autorstvo neizvjesno) temeljeno na mnogo ranijim Abrahamovim pripovijestima iz hebrejske Biblije (ili kršćanskog Starog zavjeta). Vjerojatno nastao između 70. i 150. godine n. e. iz ranijih spisa i tradicije, židovskog je podrijetla i dio je apokaliptične književnosti popularne najprije u ranom judaizmu, a kasnije u ranom kršćanstvu. Preživio je samo u staroslavenskim verzijama i Židovi ili bilo koji kršćani ga ne smatraju mjerodavnim spisom, iako ga je tako smatrala (sada izumrla) bogomilska sekta.Uz to su koristili i knjige
Henokova tajna i Izaijino uzašašće.

da mu ne treba ne bi je ni gradio.
jesi li ti siguran da si naučio sve napamet u bibliji?
A sto iskrivljjes receno?
Ko je rekao da mu ne treba?
Ne birate metode a kao ste hriscani?

Ovako je bilo receno:

Zar Bogu treba crkva da sprece druge tako sto ce ih pobiti?

Bolje cuti nego da slazes i brukas i sebe i crkvu.

A sto iskrivljjes receno?
Ko je rekao da mu ne treba?
Ne birate metode a kao ste hriscani?

Ovako je bilo receno:

Zar Bogu treba crkva da sprece druge tako sto ce ih pobiti?

Bolje cuti nego da slazes i brukas i sebe i crkvu.
zar tvoj jehova nije gradio crkvene oltare pa slao svoj narod u genocidni pohod. na to sam mislio al tebi smeta novozavetna spc za koju nemaš dokaz da je ikog ubila.
baš si subotarski fundamental - oličenje. ono što bi ti radio projektuješ na ostale. ti si opasan po društvo.

zar tvoj jehova nije gradio crkvene oltare pa slao svoj narod u genocidni pohod. na to sam mislio al tebi smeta novozavetna spc za koju nemaš dokaz da je ikog ubila.
baš si subotarski fundamental - oličenje. ono što bi ti radio projektuješ na ostale. ti si opasan po društvo.
Cekaj, a zar ne rekoste da ste vi jedini pravi, originalni sledbenici tog Jahvea?
Sada kada mu prebacujes genocid je kao nas?
Auuu
A gde si osudio sada ovu u gazi kada si toliko anti genocidas?
Pa nisi jer nisi antigenocidas vec pljuvac..

Cekaj, a zar ne rekoste da ste vi jedini pravi, originalni sledbenici tog Jahvea?
Sada kada mu prebacujes genocid je kao nas?
Auuu
A gde si osudio sada ovu u gazi kada si toliko anti genocidas?
Pa nisi jer nisi antigenocidas vec pljuvac..
ja to nikad i nigde nisam rekao, već sam pisao o hristovoj crkvi.
adventička crkva je jevrejska starozavetna jehovističko subotnja. kapiraš kolega forumaš. i da imate vlast potamanili bi sve koji ne svetkuju subotu ko jehova. zato se zalažeš za teokratiju a ja mislim da vam je bolje da se ne zalažete, skidali bi vam kožuru muje u njemačku i jednom godišnje poklonjenje kabi :hahaha:

ja to nikad i nigde nisam rekao, već sam pisao o hristovoj crkvi.
adventička crkva je jevrejska starozavetna jehovističko subotnja. kapiraš kolega forumaš. i da imate vlast potamanili bi sve koji ne svetkuju subotu ko jehova. zato se zalažeš za teokratiju a ja mislim da vam je bolje da se ne zalažete, skidali bi vam kožuru muje u njemačku i jednom godišnje poklonjenje kabi :hahaha:
Aaa niste originalna pravaJehovina crkva?
Istorija je pokazala da vi tamanite cim se dohvatite vlasti...
A ti si njihov navijac...
Znaci isti.

Back