Bogovi novog doba

satanizam, manje-više.
nayebali ste sad kad vam njuejdž zakuca na vrata.:per:
nema van druge nego prihvatiti jer će to ionako vaši sveštenici (gurui) morati prihvatiti, kako katolički tako i pravoslavni.:rtfm:
svi će te da igrate po notama koje vam njuejdžeri sviraju, ali vama će to biti isto jer će te samo jedan kontejner da zamenite drugim. :hahaha:

idi leči se nesrećo :lol:
:hahaha::hahaha::hahaha:
zar nisi primetio do sada da su sluga božji, onaj koji se potpisuje jednim od božjih imena, pa dupli hrišćanin i još njih par, ustvari njuejdžeri, koji imaju zadatak da vas pravoslavce obrlate na svoju stranu.

koliko vidim ti si se skroz primio, a ima ih još koji se slažu sa svim što oni propovedaju.
e vidiš tako se to radi. bivaš uvučen u kontejner a da toga nisi ni svestan.
kasnije ti taj kontejner zarobi svest - to se zove kontejnirana svest - i ti nakon toga deluješ isključivo iz tog kontejnera.

dok si bio pravoslavac delovo si iz pravoslavnog kontejnera, ali sve više se uvlaćiš u kontejner sluge i njegovih pajtaša. prava njuejdžerska okupacija. :mrgreen:

zar nisi primetio do sada da su sluga božji, onaj koji se potpisuje jednim od božjih imena, pa dupli hrišćanin i još njih par, ustvari njuejdžeri, koji imaju zadatak da vas pravoslavce obrlate na svoju stranu.

koliko vidim ti si se skroz primio, a ima ih još koji se slažu sa svim što oni propovedaju.
kasnije ti taj kontejner zarobi svest - to se zove kontejnirana svest - i ti nakon toga deluješ isključivo iz tog kontejnera.

dok si bio pravoslavac delovo si iz pravoslavnog kontejnera, ali sve više se uvlaćiš u kontejner sluge i njegovih pajtaša. prava njuejdžerska okupacija. :mrgreen:

:lol: ''kontejner, kontejner, kontejner''

mislim da bi trebalo da se vratiš u kontejner, ostaneš tamo duže vreme dok ne razrešiš unutrašnji konflikt, dakle razlučiš - kontejner, šta kako i gde, uticaj na tvoju svest, podsvest, uloga kontejnera u tvojoj budućnosti, a što je još bitnije - prošlosti (jer se sve traume vukljaju iz prošlosti) kako bi shvatio u čemu se sastoji tvoj problem i unutrašnja borba sa komunalnom dimenzijom tvoje ličnosti, kao i oduševljenje kontejnerima.

@coco bill

Ti si opsjednut kontejnerima. :eek:
:hahaha:

koji put ih već pominje, a po jedno pet puta u postu, znaš li možda? :lol:

Niko ne može da me natera da zamrzim pravoslavlje, jer je to deo mog identiteta. A niko ne može da mi soli pamet o hinduizmu, ni da mi proglašava demonskim sve što je van našeg atara i njive...

Niko ne može da me natera da zamrzim pravoslavlje, jer je to deo mog identiteta. A niko ne može da mi soli pamet o hinduizmu, ni da mi proglašava demonskim sve što je van našeg atara i njive...
nemaš ti identitet, ti imaš donekle izgrađenu ličnost, a i ona je određena spoljnim faktorima koje ti nameću civilizacijske norme društva u kojem se nalaziš.
ta tvoja ličnost je ono na što se ti u životu oslanjaš, a verovatno se i poistovećuješ sa njom, ali ona je nastala spoljnim uticajem i samim tim je lažna.
identitet se razvija pomoću druge strane tvoga bića, a to su stvari sa kojima si se rodio: talenat, kreativnost, intuicija...
međutim, zahvaljujući razvoju svoje ličnosti, ti (kao i mnogi drugi) si zapostavio deo bića sa kojim si se rodio i razvio lažni svet koji si prihvatio kao svoj identitet, a pravoslavlje je tu odigralo veliku ulogu.
ako pravoslavlje odluči da prihvati njuejdž kao baznu religiju u svom učenju (a na dobrom su putu), tebe niko ništa neće ni pitati nego će ti je nametnuti kao jedan od oblika civilizacijskih pravila i normi.
ukratko, nayebali ste!

ma sve valja, samo svoje ne valja. :lol: paćenici :lol:
svoje?
nemaš ti ništa svoje.
da bi imao nešto svoje moraš da imaš identitet, ali pošto si pripisao vanjsku identifikaciju svom identitetu, onda to više nije tvoje nego pripada kontejneru sa kojim si se identifikovao.
nekad je to bilo pravoslavlje, ali otkako su te njuejdžeri uzeli pod svoje, ti neprimetno uranjaš u njuejdž vode.
protestanti su se prvi navukli na njuejdž, posle su to prihvatili i katolici jer je papa tu video šansu da uveća svoj položaj vrhunskog religioznog poglavara, a pravoslavci, zahvaljujući uticaju ove dve grane hrišćanstva, postepeno prihvataju nova religiozna stremljenja.
sa muslimanima će ići teže, delom zbog njihovog fundamentalnog karaktera, a delom što se to pokušava odraditi na silu, ali će i oni ubrzo biti prinuđeni da prihvate njuejdž religiju.
jednom rečju, najebali ste. :lol:

ps.
i hrišćanstvu i njuejdžu je u osnovi njihovih verovanja ljubav, tako da i prelazak iz jednog kontejnera u drugi teče lakše - :heart: s ljubavlju. :hahaha:

Back