Nikada nisam bio protiv zabrane bilo čijeg mišljenja (za razliku od onih koji su sanjali o zabrani nekih političkih partija), a već sam ti rekao, Patrijarh je imao odnos prema Nediću kao i prema bilo kom verniku, tj drži se pomen bez obzira šta je učinio, jer crkva nema pravo da odlučuje da li zaslužuje pomen ili ne (osim kada je reč o samoubistvu). Crkva ima pravilan stav prema abortusu, kao i prema svakom drugom ubistvu dece, a tvoj stav o tome, da budem iskren, me ne zanima. Danas u Srbiji sme da se iznese svoje mišljenje, bez obzira kakvo ono bilo i to je dobro, ali mi smeta licemerje onih koji bi da komentarišu ono što radi SPC, ali kada ta ista SPC komentariše događaje u sekularnoj sferi društva, onda postanu prilično nervozni, i SPC ima pravo na svoj stav, zar ne?
Djindjić je mrtav i sada o njemu može da tupi gluposti bilo ko, Djindjića nikada nisam čuo da napada SPC, niti je to radio, a sada što za tu priču neki ateisti žele da iskoriste mrtvog čoveka, to je njihov problem, ne želim time da se bavim.
I Hitler je krajem 20-tih izgledao kao jedan beznačajan klovn, poput Lukovića, ipak su tada trebali malo ozbiljnije da ga shvate ;-)