BOGATSTVO "srbskih" politicara i njihovi poslovi!!

kalama

Aktivan član
Poruka
1.558
Otvaram ovu temu cisto radi toga da bi se imao barem imalo UVID u poslove tj Bogatstvo tih nasih vajnih politicara.Interesuje me da se takodje dostave ako neko poseduje podatke o istim i njihovom poslovanju tj bogatstvu i pre bavljenja politikom tj pre dolaska na VLAST. ako je moguce podrazumeva se. Jer mislim zamislite npr. prosle,sadasnje i buduce VLASTODRZCE koji su bili toliko malo eto na vlasti zemlja propada a neki ... na ja dok nekom nesmrkne drugima nece ni da svane! A kao razlog svega toga moze biti i taj takozvani zakon u novinarstvu da bi sebe stitili sto bolje ali to i nije interesantno.Mene interesuju da stavimo svi podatke ko sta zna o kom politicaru.Njegovu proslost a i sadasnjost.

IZVOLITE
 
Koalicija "za evropsku Srbiju" zlokobno preti gradjanima da ce se tesko pokajati ako te iste tipove,koji su na vlasti vec osam leta,ne(re)izabere.Ko su "desne" Tadiceve ruke?
Guverner Narodne banke Srbije je Radovan Jelasic,Hrvat po nacionalnosti,drzavljanin Nemacke i uz to i vlasnik pasosa Madjarske!Njegov brat je drzavljanin Madjarske.Jelasic je radio u Dojce banci,iz koje su ga zbog mahinacija kojima je omogucio svom bratu koji radi u OTP banci iz Budimpeste velike spekulativne poslove-otpustili.Odrastao je u Madjarskoj,gde je zavrsio skole.
Podpredsednik Vlade Srbije(u ostavci) Bozidar Djelic odrastao je i skolovao se u Francuskoj.Drzavljanin je ove zemlje.Bio je saradnik zloglasnog ekonomiste Dzefrija Saksa,koji je po svom i tudjem scenariju pokusao da potpuno slomi ekonomije istocno-evropskih zemalja.Kada se njegov eksperiment pokazao kao koban po te zemlje,proterali su ga,uz konfiskaciju imovine i sa svim saradnicima,iz Rusije i Poljske.Sa njim je otisao i Djelic.Djelic je ostavio svoju suprugu,mulatkinju,i dete u Francuskoj,i nastavio svoj plan unistavanja ekonomije u Srbiji.Kada je Djindjic postao mandatar,poslao je svoje ministre na pregled,na VMA.Bez lekarskog uverenja vratili su se Djelic i Dinkic,tadasnji guverner Narodne banke.Lekari su ih ocenili kao"nesposobne za rad,usled psihickih problema".
Milica Cubrilo,ministarka za dijasporu,skolovana u Parizu i po belom svetu,drzavljanka je Francuske.Vuk Jeremic,ministar spoljnih poslova,ima englesko drzavljanstvo.Predsednik Izvrsnog veca Vojvodine Bojan Pajtic drzavljanin je Rumunije.Slobodan Milosavljevic,ministar poljoprivrede,ima pasos Norveske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.Norveske pasose dobili su,predpostavlja se zbog prodaje telekoma Tomica Milosavljevic,Dinkic,Goran Pitic i Miroljub Labus.I predsednikovi savetnici imaju rezervnu otadzbinu.Jovan Ratkovic,skolovao se u Londonu,sada se ozenio Engleskinjom,i ima britanski pasos.Predsednikov bivsi savetnik Dusan Spasojevic,takodje je britanski drzavljanin.Cije sve pasose ima predsednik Tadic?Otac mu je drzavljanin Crne Gore,majka Bosne i Hercegovine,a po zeninom poreklu lako moze dobiti i pasos Hrvatske,cime se,inace,Boris i ponosi.Ako Tadicevi izabranici igube izbore,lako ce uteci u zemlje ciji su drzavljani.Sa svim opljackanim novcima.
 
Jelasiti Mark Radovan je mađarski državljanin, rođen u mestu Baja 19 februara 1968, maternji jezici su mu mađarski i srpski, tečno govori engleski i nemački. Četiri godine je radio pri Deutsche Bank u Frankfurtu, kao regionalni menadžer za Centralnu i Južnu Evropu, dok 1999 prelazi u McKinsey & Company. Državljanstvo SRJ dobio je specijalnom odlukom Savezne vlade SRJ, u novembru 2000. godine, kako bi mogao da bude imenovan na mesto viceguvernera.

Inače, Jelasiti Mark Radovan je doneo zakon, po kojem srbi ne mogu imati više od 5% vlasništva u bankama u Srbiji!
“…Odlukom koja je objavljena u Službenom glasniku broj 51/2006 i broj 129/2007, i koja mora da se sprovede do sredine 2008. godine, NBS je opisala uslove koje mora da ispuni svako ko želi da osnuje ili kupi banku u našoj zemlji. Uslovi koje je guverner propisao isključuju mogućnost da bilo koje domaće pravno ili fizičko lice može da kupi više od pet odsto bilo koje banke…”
 
Božidar Đelić je francuski državljanin, rođen 1 aprila 1965 godine u Beogradu i ubrzo posle njegovog rođenja, dolazi do razvoda među roditeljima. Oba roditelja napustaju zemlju u potrazi za boljim poslom, dok Božidara ostavljaju da ga podiže baka Mileva. Posle smrti bake 1973 godine, preseljava se u Pariz kod majke i očuha, a kada njihov privatni posao propada, doprinosi budžetu porodice perući suđe i prozore, uz paralelno studiranje.

Završio je “Institut d'Etudes Politiques de Paris” (Pariski institut za Političke Studije) i “Ecole des Hautes Etudes Commerciales” (Parisku Školu za Menadžment). Kasnije prelazi u SAD na usavršavanje, gde na “Harvard Business School” dobija zvanje MBA. Zatim specijalizira makroekonomiju i međunarodne odnose na “John F. Kennedy School of Government” na Harvard Univerzitetu.

Jedan od mentora mu je bio i zloglasni Jeffrey Sachs, koji ga uvodi u praksu tokom uništavanja poljske i ruske privrede.
 

Back
Top