Boga Stanković - Nečista krv

jao boze, da li vi shvatate koje je to vreme bilo, momci i devojke su MORALI da se zrtvuju za svoju porodicu, ili mislite da je kao sada, da se zeni i udaje ko sa kim hoce?

razmisli malo o tome branislav90, pa onda reci da li je mogla ili ne da radi sta hoce, i da se uda za koga hoce

bora stankovic nije idijot, on je samo opisao jednu tragicnu sudbinu, a ima i drugih dela osim neciste krvi

Pa njihow problem, ako hotje da se zrtwuju za idiote? Shta im ja mogu kad su mentalno zaostali? Izwini molim te, ali swako bi sa malo metafizickog znanja mogao lako da bude u tanju da pronadje izlaz iz takwe situacije, kakwo zrtwowanje sinowatz. Za sxta? Za poroditzu? to je tako glupo :D. Poroditza je kao sxto sam rekao bogom dana, i postowanje poroditze je uprawo pustiti je da se sama snalazi :D

Pa kad je idiot

Uuu jadna ja., moram da ishranim pedofilnog idiota od tjaleta koji me prodaje ko roblje. Stwarno tesxka moralna odluka. Kad je neko glup kao ona, onda mu nema spasa. Znachi knjiga je 0 mentalno zaostalim osobama. Gde owa likusha kao nawodno ide da se zrtwuje za idiota z:D.
BMK da se ja zrtwujem za tjaleta koji tje da fura neki fazon owo ono, a da ja ispasxtam? Pa kakwe weze ima dal je poroditza ili ne? Swe su to bozija stworenja, a poroditza nam je Bogom dana, medjutim kazhe zapowest postuj otza swoga, a postowanje bi bilo da ga naterasx da sam nadje pare

Nemoj pogresno da me shvatis, ne pravdam ja njenog oca, ni tog, malog, Tomicu (valjda), sve su to najvece gadosti koje su oni njoj priredili. Mentalno zaostala, zasto, pa zar bi bilo koja devojka u njeno vreme drugacije postupila (zar su sve devojke tog vremena mentalno zaostale). Drugacije vreme, drugacije vrednosti, pa zar jedan danasnji covek moze shvatiti nekog coveka koji je ziveo pre nekih 500 god, ni oni ljudi koji ce ziveti na ovoj planeti nece "nas" shvatati, ali to nikako ne znaci da smo mentalno zaostali...Recju, drugaciji je bio pogled na ljudski zivot i svet uopste.

Nemoj pogresno da me shvatis, ne pravdam ja njenog oca, ni tog, malog, Tomicu (valjda), sve su to najvece gadosti koje su oni njoj priredili. Mentalno zaostala, zasto, pa zar bi bilo koja devojka u njeno vreme drugacije postupila (zar su sve devojke tog vremena mentalno zaostale). Drugacije vreme, drugacije vrednosti, pa zar jedan danasnji covek moze shvatiti nekog coveka koji je ziveo pre nekih 500 god, ni oni ljudi koji ce ziveti na ovoj planeti nece "nas" shvatati, ali to nikako ne znaci da smo mentalno zaostali...Recju, drugaciji je bio pogled na ljudski zivot i svet uopste.
Pa cxim neko razmislja da li bi ijedna druga dewojka postuppila drugacije, to samo po sebi je glupost :roll:
Hotjesh da kazhesh da su u ono wreme swi bili klonowi? :mrgreen:
Slobodni ljudi josh od anticke grcke, su wazda postojali, i wazda je slobodni duh ljudski postojao, kako u ono wreme, tako i sada. A uwek imash te kao shto idu u masu. ali to je stoka, tu nemamo shta da prichamo, ako uopshtawamo... I podwodimo pod masu. Dakle Sofke nije masa, i nije "jedna od dewojaka iz onog perioda" sofke je nosilatz Bozije wolje, ili pak ljudske, ili kako g0d mozhete da nazowete.

Slobodni ljudi josh od anticke grcke, su wazda postojali, i wazda je slobodni duh ljudski postojao,

Moze covek da ima slobodnog duha koliko hoce, on ce uvek biti samo delimicno slobodan (slobodan - u smislu da moze ciniti sta hoce, i praviti licne izbore). Pogledaj primer nekog lika iz Etiopije, koji zivi od danas do sutra, radi 10 sati dnevno, a opet ostaje gladan. Ima li za njega slobode? Kakav izbor stoji pred njim? Koji su njegove alternative? Da dopusti da ga exploatisu ili da umre od gladi?

U nekim zivotima malo sta zavisi od ljudi koji ga vode (uglavnom nacin na koji ce nesto podneti), njima je 90 % toga predodredjeno (aluzija na Sofku), mozda sam dao malo extremniji primer, no dobro :mrgreen:

Moze covek da ima slobodnog duha koliko hoce, on ce uvek biti samo delimicno slobodan (slobodan - u smislu da moze ciniti sta hoce, i praviti licne izbore). Pogledaj primer nekog lika iz Etiopije, koji zivi od danas do sutra, radi 10 sati dnevno, a opet ostaje gladan. Ima li za njega slobode? Kakav izbor stoji pred njim? Koji su njegove alternative? Da dopusti da ga exploatisu ili da umre od gladi?

U nekim zivotima malo sta zavisi od ljudi koji ga vode (uglavnom nacin na koji ce nesto podneti), njima je 90 % toga predodredjeno (aluzija na Sofku), mozda sam dao malo extremniji primer, no dobro :mrgreen:
1) mozhe da ode u sumu
2) moze da se preseli
3) Mozhe da uzme oruzije i pobuni se protiw rezima
4) mozhe da dopusti to
5) mozhe da pomogne okupatoru i tako sebi dobije blagostanje na racun drugih
6) mozhe da pokusa da organizuje wishe radnika pa da se oslobode nekako
ima josh milion opcija. To sada dal je on u stanju ili ne, to je wetj njegow problem. To sxto je njegowa zemlja sranje, i sxto ima kriminalnih wetjih nacija, ali owo su njegowe opcije..

1) mozhe da ode u sumu
2) moze da se preseli
4) mozhe da dopusti to
ima josh milion opcija. To sada dal je on u stanju ili ne, to je wetj njegow problem. To sxto je njegowa zemlja sranje, i sxto ima kriminalnih wetjih nacija, ali owo su njegowe opcije..

Oruzje?!Molim???To je resenje??????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oruzje?!Molim???To je resenje??????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
....?
Jedno od resenja da. Imash problemsa time?
Probudi se malo i pogledaj swet oko sebe. Oruzije ti je glawno sredstwo americke "demokratije" npr :mrgreen:

1) mozhe da ode u sumu
Moze, i, da li ce mu to omoguciti bolji zivot?

2) moze da se preseli
Bez prava na stalan boravak u toj zemlji, bez kinte, bez icega...

I, misis da ima neke sanse (bilo kakve)
mozhe da dopusti to
Moze...

Heh, ali okupatoru savrseno ta njegova nesrecna pozicija, i nema zelju da je menja...

Moze nesto da pokusa, ali nista vise od toga, opet bi se svelo na isto

Naravno da je to njegov problem, al' on nikako nije kriv za to.
Milion opcija, heh, pa jest, moze da bira da li ce se ubti pistoljem, nozem, motornom testerom, da li ce skociti s' Brankovog ili s' gazele, eto to su njegove "opcije", i njegov "slobodan" izbor

Moze, i, da li ce mu to omoguciti bolji zivot?

Bez prava na stalan boravak u toj zemlji, bez kinte, bez icega...

I, misis da ima neke sanse (bilo kakve)

Moze...

Heh, ali okupatoru savrseno ta njegova nesrecna pozicija, i nema zelju da je menja...

Moze nesto da pokusa, ali nista vise od toga, opet bi se svelo na isto

Naravno da je to njegov problem, al' on nikako nije kriv za to.
Milion opcija, heh, pa jest, moze da bira da li ce se ubti pistoljem, nozem, motornom testerom, da li ce skociti s' Brankovog ili s' gazele, eto to su njegove "opcije", i njegov "slobodan" izbor

Ih sada... Pazi mozhe realno da se preseli, eto to je realno ostwarljiwo.. narawno problem tu jeste sto bi morao da se potrudi za tako nesxto, ai iseljenje je za picxke. Tako da bi najbolje bilo da pokusa da promeni nesxt0... Zaista ima dosta ljudi u eti0piji k0ji se razlikuju, imash i tam0 3 d sliku, nije swe basx tako 2dimenzionalno..
A okupator je nametnut tu da bi omogucio drugim zemljama bolji zhiwot.. A opet on je delom i sam kriw zbog tog okupatora.. tako da je njegowa sudbina mozda cak i nadswe zasluzena, I on ima swako moralno prawo, i blagaslow boga prawde, da krene i wrati rawnotezu, Gde tjesh bolju poziciju kada imash cilj ispred sebe tako blizu. Kada imash smisao zhiwota i najwetji dar od boga ispred nosa...

cekaj ti hoces da kazhesh da je oruzije newalidno resenje? To je glupost, on je nosilac Bozije wolje, i kao takaw ima swako prawo da krene i uzme oruzije, i da radi sta god mu je wolja. Zasto bi mu ogranicila izbor zbog swojih predrasuda?

Kakvo crno pravo, to je samo mogucnost, ali nikako pravo...Pogotovo ne Bozje, jer ako Bog postoji, i ako je svaki zivot on stvorio, svaki zivot je podjednako vredan...

Back