Dionizija
Domaćin
- Poruka
- 3.534
Hrišćanstvo nam govori da je svrha čoveka "Da služi i moli se Bogu " Samo je jedan Bog. Samo je jedan pravi Bog. Naravno. Koji je jedini pravi Bog? na to pitanje se dobija jako zamagljen i protivrečan odgovor "Pravi bog je Gospod Bog". Da, ali ko je Gospod Bog? Ili šta je on? e tu se već počinje sa opisnim pridevima, bez jasne namere da se kaže Kako se hrišćanski Bog zove, ta namera potiče ili iz neznanja, ili nepoznavanja, ili iz nečega drugog.Evo samo neki od navoda "On je beskrajnost protkana mudrošću, ljubavlju, sažaljenjem, mirom, i milosrđem. On je tvorac raja i zemlje i svih stvari u univerzumu . . . . On je svemoguć. On je gospodar i tvorac svih stvari. On je svuda prisutan - ništa se ne može dogoditi, a da on za to ne sazna unapred ".A tada svaki čovek, prvo što pita je "Da li je stvorio bedu, ratove, smrt, bol i nesreću? " a Dušebrižnik odgovara "Ne.Te stvari i sva ostala zla i tragedije dolaze od Sotone, princa tame; ili od ljudskih slabosti i zle prirode. Bog su svo dobro i sloboda od zla; samo dobro može doći od Boga.
Pa ko do sada nije načisto šta Hrišćanstvo u stvari jeste, neka se zapita"I ko je pa sad taj Sotona? Sigurno on mora da je bog kada je u stanju da veliku nesreću sruči na ljudski rod! Šta više, stalno mi govore da je samo jedan Bog.Takođe mi govore da sve to baš potiče od Boga; i onda mi kažu da samo dobro dolazi od Boga i da sva zla dolaze od Sotone. To mi se čini da je protivrečnost.
Zamolite molim Vas nekog od Hrišćana da objasni ko je ili šta je taj Sotona kako to da sve stvari mogu da dolaze od Boga i da opet ne dolaze od Boga? Dobićete horski odgovor:
"Ðavo je pali anđeo koji je slavoljubiv. On se pobunio protiv Boga i želeo da uništi sva njegova dela. Bog je tvorac svega. On je svemoguć, sveznajući, svemudri i sadrži pravdu, milost, sažaljivost, dobro i mir. "
A kada se sve to zajedno uzme, dali je moguće da sve to biva sadržano u "jednom Bogu" ma kako on moćan bio?
Pa ko do sada nije načisto šta Hrišćanstvo u stvari jeste, neka se zapita"I ko je pa sad taj Sotona? Sigurno on mora da je bog kada je u stanju da veliku nesreću sruči na ljudski rod! Šta više, stalno mi govore da je samo jedan Bog.Takođe mi govore da sve to baš potiče od Boga; i onda mi kažu da samo dobro dolazi od Boga i da sva zla dolaze od Sotone. To mi se čini da je protivrečnost.
Zamolite molim Vas nekog od Hrišćana da objasni ko je ili šta je taj Sotona kako to da sve stvari mogu da dolaze od Boga i da opet ne dolaze od Boga? Dobićete horski odgovor:
"Ðavo je pali anđeo koji je slavoljubiv. On se pobunio protiv Boga i želeo da uništi sva njegova dela. Bog je tvorac svega. On je svemoguć, sveznajući, svemudri i sadrži pravdu, milost, sažaljivost, dobro i mir. "
A kada se sve to zajedno uzme, dali je moguće da sve to biva sadržano u "jednom Bogu" ma kako on moćan bio?