Treba li čovek da ima uopšte kuma ili kumu? Čemu to služi? Samo natezanja oko para ja bar mislim. Vaše mišljenje?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па код нас је кум онај који ти је најбољи пријатељ за цео живот. Малтене побратим. Кум је члан фамилијеTreba li čovek da ima uopšte kuma ili kumu? Čemu to služi? Samo natezanja oko para ja bar mislim. Vaše mišljenje?
Био је неки видео на YT пре звао се кумово самоубојство- Šta to radiš kume?
- Snimamo za film kume.
Uzrecica stara kaze."Bog na nebu,kum na zemlji".Takav je zakon i pred maticarem i u crkvi da mora da se ima svedoke.Ako je od starina,onda Kum i Starojko,ako je po mladjima koji sami traze svoje svedoke,onda Kum i Kuma.Uglavno svedoci vencanja moraju po zakonu da budu prisutni vencanju.Treba li čovek da ima uopšte kuma ili kumu? Čemu to služi? Samo natezanja oko para ja bar mislim. Vaše mišljenje?
Sve si ti u pravu i ja to znam, ali kum je svedok na venčanju ili na krštenju. Što se tiče građanskog venčanja svedok je matičar i mlada i mladoženja potpisuju da ulaze u brak. Kod krštenja i venčanja u verskom objektu valjda je ljudima svedok Bog, pošto se pretpostavlja da su vernici i da veruju u Boga čim taj čin obavljajau u verskom objektu.Uzrecica stara kaze."Bog na nebu,kum na zemlji".Takav je zakon i pred maticarem i u crkvi da mora da se ima svedoke.Ako je od starina,onda Kum i Starojko,ako je po mladjima koji sami traze svoje svedoke,onda Kum i Kuma.Uglavno svedoci vencanja moraju po zakonu da budu prisutni vencanju.
Кум би требало да је неко нама близак, од поверења. Неко коме можеш оставити све што имаш на чување и бити без бриге. Некада се рачунало да ће кумови бринути о деци ако се породици нешто деси.Treba li čovek da ima uopšte kuma ili kumu? Čemu to služi? Samo natezanja oko para ja bar mislim. Vaše mišljenje?
Gresis i razmisli malo.I kod maticara mora da postoje svedoci vencanja i sa mladine i mladozenjine strane.Sve si ti u pravu i ja to znam, ali kum je svedok na venčanju ili na krštenju. Što se tiče građanskog venčanja svedok je matičar i mlada i mladoženja potpisuju da ulaze u brak. Kod krštenja i venčanja u verskom objektu valjda je ljudima svedok Bog, pošto se pretpostavlja da su vernici i da veruju u Boga čim taj čin obavljajau u verskom objektu.
Znam sve to, ali ja bih rekao da je matičar svedok a i mladi sami potpisuju da pristaju da se uzmu.Gresis i razmisli malo.I kod maticara mora da postoje svedoci vencanja i sa mladine i mladozenjine strane.
Ne opet kazem da gresis.Pored mlade i mladozenje,moraju da se potpisu i svedoci,a maticar daje poslednju reci i na kraju svoj potpis.Znam sve to, ali ja bih rekao da je matičar svedok a i mladi sami potpisuju da pristaju da se uzmu.
Znam ja koja je procedura, ali je sve to glupo. Potpis mladoženje i mlade je po meni dovoljan.Ne opet kazem da gresis.Pored mlade i mladozenje,moraju da se potpisu i svedoci,a maticar daje poslednju reci i na kraju svoj potpis.
Jeste,ali je zakon takav i u opstini i u crkvi.Znam ja koja je procedura, ali je sve to glupo. Potpis mladoženje i mlade je po meni dovoljan.
Znam, ali šta će svedoci u crkvi kada Bog sve vidi?Jeste,ali je zakon takav i u opstini i u crkvi.
Treba pop da uzme neki dinar.Raspitaj se posto je sada vencanje u crkvi.Nimalo jeftino,a normalno i u opstini se placa,ali ne toliko.Znam, ali šta će svedoci u crkvi kada Bog sve vidi?
Свевидећи не значи и Директни Бог, јер постоји хијерархија око Бога, као у ЦарствуZnam, ali šta će svedoci u crkvi kada Bog sve vidi?
Svako je svakome kum otprilike, znači li to da su svi ljudi savršeni da budu mentori?Кум је и ментор, тачније катихета твог почетног духовног развоја у Цркви (по правилу)... Дакле улога му је вишеструка и хијерархијска, пошто је изнад части од кумчета...
Не... Бира се кум који те духовно надвисује, баш зато да би био ауторитет кад брак или окружење почне да се клима у верности...Svako je svakome kum otprilike, znači li to da su svi ljudi savršeni da budu mentori?
A staro kumstvo?Бира се кум који те духовно надвисује,
Имаш мозак, користи га...A staro kumstvo?
Ne ide starog kuma da otkačiš, bar je to tako koliko ja znam...Имаш мозак, користи га...