Milan od Gruze
Buduća legenda
- Poruka
- 46.223
Bog daje ljudima ali ne daje djavolu.vole da se igraju žmurke?![]()
Da bi djavo ziveo, mora da lovi i vara ljude.
Dakle zivece dokle bude onih naivnih ljudi ,kojima ce da se hrani.
Poslednja izmena:
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Bog daje ljudima ali ne daje djavolu.vole da se igraju žmurke?![]()
Zasto se lav ili tigar kriju kada love antilopu ili srnu?
Za onog koji vara i lovi ljude.a to bi bila metafora za šta?
misliš na demone ili na ljude?Za onog koji vara i lovi ljude.
Neki tvrde da zlo protiv coveka ne postoji.misliš na demone ili na ljude?
možda sledeće ima veze sa time o čemu pričaš....davno sam imao period da kad zatvorim oči nađem se u nekom bezdanu bez vrha...na dnu su bili demoni i oni su me jurili, ali sam ja mogao da letim...od demona samo glavni demon je mogao da leti ali je on trošio za to energiju zarobljenih duša...bila je tu i jedna devojka i pomagali smo jedno drugom da se uzdignemo što više u bezbednost...pored bezdana u zidu su bile stepenice i mnogi ljudi su išli njima na gore..samo ja i ta devojka smo mogli da letimo...nekako sam došao do zaključka da svako može da leti do nivoa svog duhovnog razvoja...stvarni svet je bio negde mnogo iznad tog dna...uz put su bili spratovi na kojima je Bog pružao sigurnost i odmor...Bog daje ljudima ali ne daje djavolu.
Da bi djavo ziveo, mora da lovi i vara ljude.
Dakle zivece dokle bude onih naivnih ljudi ,kojima ce da se hrani.
Zasto bi inace dosao u Edem kod Adama i Eve ,posto je proteran sa Nebesa ,nego da ih prevari i iskoristi...možda sledeće ima veze sa time o čemu pričaš....davno sam imao period da kad zatvorim oči nađem se u nekom bezdanu bez vrha...na dnu su bili demoni i oni su me jurili, ali sam ja mogao da letim...od demona samo glavni demon je mogao da leti ali je on trošio za to energiju zarobljenih duša...bila je tu i jedna devojka i pomagali smo jedno drugom da se uzdignemo što više u bezbednost...pored bezdana u zidu su bile stepenice i mnogi ljudi su išli njima na gore..samo ja i ta devojka smo mogli da letimo...nekako sam došao do zaključka da svako može da leti do nivoa svog duhovnog razvoja...stvarni svet je bio negde mnogo iznad tog dna...uz put su bili spratovi na kojima je Bog pružao sigurnost i odmor...
uglavnom to što si napisao da đavo ne dobija energiju od Boga nego od ulovljenih duša me podsetilo na taj trip i tog glavnog demona koji je mogao da leti ali tako što troši energiju zarobljenih duša...
misliš da su ljudi postali smrtni i jesu smrtni zato što im demoni isisavaju energiju?Zasto bi inace dosao u Raj kod Adama i Eve ,posto je proteran sa Nebesa ,nego da ih prevari i iskoristi...
To od dobra nije sigurno. Kao ni greh.misliš da su ljudi postali smrtni i jesu smrtni zato što im demoni isisavaju energiju?
ali to onda ima veze sa poznavanjem dobra i zla...tek kad su pojeli plod sa drveta poznavanja dobra i zla ljudi su postali žrtve demona...znači sa crno belim pogledom na svet u kome vide greh u drugima i osuđuju oni su počeli da greše...dok su bili bezazleni i sve gledali prijateljski nisu bili grešni...greh se uvukao tek kad su počeli da u drugima vide crno odnosno neprijatelje i zlo...otud Isusovi saveti da je ljubav najvažnija i da ne treba suditi i odricanje od sujete koja manje više i jeste crno beli pogled na svet tipa ovaj je dobar ovaj je loš, ovaj je pametan ovaj je glup, vredim više ili vredim manje od ovoga ili onogaTo od dobra nije sigurno. Kao ni greh.
Djavo navodi coveka na greh.A plata za greh je bolest i smrt.
Da bi covek postao besmrtan, mora postati bezgresan.
Dok su bili pod Bozjom zastitom nisu poznavali zlo.ali to onda ima veze sa poznavanjem dobra i zla...tek kad su pojeli plod sa drveta poznavanja dobra i zla ljudi su postali žrtve demona...znači sa crno belim pogledom na svet u kome vide greh u drugima i osuđuju oni su počeli da greše...dok su bili bezazleni i sve gledali prijateljski nisu bili grešni...greh se uvukao tek kad su počeli da u drugima vide crno odnosno neprijatelje i zlo...otud Isusovi saveti da je ljubav najvažnija i da ne treba suditi i odricanje od sujete koja manje više i jeste crno beli pogled na svet tipa ovaj je dobar ovaj je loš, ovaj je pametan ovaj je glup, vredim više ili vredim manje od ovoga ili onoga
a vraćamo mu se tako što živimo po savetima koje je dao IsusDok su bili pod Bozjom zastitom nisu poznavali zlo.
Poznali su zlo kad su osetili bol,patnju.A to su osetili kad su se odrekli Bozje zastite.
Takvo saznanje im nije bilo potrebno da su imali vere.
Zato nam je vera u Boga potrebna, da ne osecamo vise zlo na sebi.Da nas Bog od toga stiti.
A stitice nas ako mu se vratimo.
Tako je.Verom u Boga; Oca ,Sina i Svetoga Duha cemo se odvojiti od zla i vratiti kuci - u Raj.a vraćamo mu se tako što živimo po savetima koje je dao Isus
1) više od svega voli Boga, svim srcem i svom dušom
2) voli sebe i sve bližnje jednako, što više
3) odreci se sujete (poređenja sa drugima kroz prizmu manje i veće vrednosti)
4) budi bezazlen kao malo neiskvareno dete
5) veruj jer vera može da čini čuda, da pomera planine
ima kod Junga u psihologiji pojam senke...senka je deo sebe koji ne prihvatamo jer ga smatramo zlim ili da nas čini manje vrednim...onda tu svoju senku projektujemo na druge i kao rezultat vidimo i osuđujemo u drugima ono što odbacujemo u sebi...i zbog toga razvijamo negativna osećanja prema njima...Isusovi saveti su odličan način da se osvetli i integriše senka, da prihvatimo sebe i nadiđemo crno u sebi i postanemo integrisana zrela ličnost...Tako je.Verom u Boga; Oca ,Sina i Svetoga Duha cemo se odvojiti od zla i vratiti kuci - u Raj.
1. i 2. su 10 zapovesti.a vraćamo mu se tako što živimo po savetima koje je dao Isus
1) više od svega voli Boga, svim srcem i svom dušom
2) voli sebe i sve bližnje jednako, što više
3) odreci se sujete (poređenja sa drugima kroz prizmu manje i veće vrednosti)
4) budi bezazlen kao malo neiskvareno dete
5) veruj jer vera može da čini čuda, da pomera planine
Matej 22,36 | Učitelju! koja je zapovijest najveća u zakonu? |
Matej 22,37 | A Isus reče mu: ljubi Gospoda Boga svojega svijem srcem svojijem, i svom dušom svojom, i svom misli svojom. |
Matej 22,38 | Ovo je prva i najveća zapovijest. |
Matej 22,39 | A druga je kao i ova: ljubi bližnjega svojega kao samoga sebe. |
Matej 22,40 | O ovima dvjema zapovijestima visi sav zakon i proroci. |
NeTako je.Verom u Boga; Oca ,Sina i Svetoga Duha cemo se odvojiti od zla i vratiti kuci - u Raj.
Voli Gospoda Boga svoga svim umom svojim, svom dusom svojom, svim srcem svojim.
Voli bliznjega svoga kao sebe samoga.
mislim da su ove dve zapovesti koje naglašava Isus mnogo sveobuhvatnije nego tih deset...znači tih deset je ok osnova, ali treba mnogo više od toga da bi se izbavili od greha i demonskih parazita...tih deset su držali i fariseji pa im nije pomoglo...da su imali ove dve imali bi automatski i tih deset i mnogo više1. i 2. su 10 zapovesti.
Prve 4 zapovesti govore o postovanju prema Bogu, druge 6 o postovanju coveka.
Matej 22,36 Učitelju! koja je zapovijest najveća u zakonu? Matej 22,37 A Isus reče mu: ljubi Gospoda Boga svojega svijem srcem svojijem, i svom dušom svojom, i svom misli svojom. Matej 22,38 Ovo je prva i najveća zapovijest. Matej 22,39 A druga je kao i ova: ljubi bližnjega svojega kao samoga sebe. Matej 22,40 O ovima dvjema zapovijestima visi sav zakon i proroci.
Razumem.mislim da su ove dve zapovesti koje naglašava Isus mnogo sveobuhvatnije nego tih deset...znači tih deset je ok osnova, ali treba mnogo više od toga da bi se izbavili od greha i demonskih parazita...
Razumem.
Medjutim on bas govori o tih 10.
To je zakon.
Sve ostalo podleze tom zakonu.
Cak sva prava na svetu su osnova 10 zapovesti.
Pretezno zadnjih 6 prve 4 su sloboda veroispovesti.
Dok je Bog ziveo medju Izrailom samo ove 10 su bile u kovcegu nad kojim se Bog javljao koji je predstavljao Bozji presto.
Nista drugo.
One su temelj Bozje vladavine na zemlji.
5. Mojsijeva 10,3 Tako načinih kovčeg od drveta sitima, i istesah dvije ploče od kamena, kao što bjehu prve, i izidoh na goru s dvjema pločama u ruku.
Matej 22,40 | O ovima dvjema zapovijestima visi sav zakon i proroci. |
Da!ključno je ovo
Matej 22,40 O ovima dvjema zapovijestima visi sav zakon i proroci.
dve zapovesti o ljubavi su suština za primenu onih deset...ko nema ove dve on može da primenjuje onih deset formalno ali ne suštinski
Rimljanima 13,9 | Jer ovo: ne čini preljube, ne ubij, ne ukradi, ne svjedoči lažno, ne zaželi, i svaka druga zapovjest, u ovoj se riječi izvršuje, to jest: ljubi bližnjega svojega kao samoga sebe. |
Rimljanima 13,10 | Ljubav ne čini zla bližnjemu; daklem je ljubav izvršenje zakona. |
Zar se tako odgovara bliznjem , ti koji "propovedas" Ljubav?
To je demonska svest. Kako demoni i andjeli ne postoje u stvarnosti, ogranicimo se na ljude. Ima i jednih i drugih.Ako uzmemo da je Ljubav svesno davanje sebe u potpunosti, onda to ne možemo nikako da povežemo sa zlom jer zlo je uvek nesvesno delovanje. "Svesno" činjenje zla je već patološko oboljenje i dolazi zbog odsustva savesti, ali to nema nikakve veze sa Ljubavlju.