Je li Bog imao samo jednog sina ili više sinova??
Što Biblija kaže o tome??
Символ Вере каже да је Син Јединородни.
Зашто га вређаш?
Боље је да му нађеш цитат и једном реченицом му затвориш тему, а не само да потпаљујеш ватру.
Овако само безбожницима дајеш за право и бацаш сумњу на веру, јер само онај ко нема аргумената вређа.
То прави верници не чине.
Ја сам узео Библију да тражим одговор и теби бих саветовао то исто.
Шта причаш, бре... како га вређам... вређа он мене...па он оваквих тема отвори сваки дан по 10 комада...
Уосталом, баш ме занима какав ћеш одговор ти да му пронађеш...![]()
Не видим да је он тебе вређао. Нека отвара теме, никоме не смета. То што си рекао само показује да те је погодио својим темама и да не знаш да му одговориш.
А одговор постоји сигуран сам.
Ја бар одговор тражим, а ти му показујеш да је у праву.
Е, очигледно си нов овде - човек отвара сваки дан по 10 тема са једном реченицом... то нигде није дозвољено осим овде. А врло добро зна одговор на свако "питање" које овде поставља. Постављањем 10 тема само затрпава пдф, тролује га и није једном било него више пута његове "теме" све по 5-6 комада модератори спајају у једну. Према томе НИСИ У ПРАВУ.
Изволи па тражи одговор - баш ме занима шта ћеш одговорити а да не буде смешно.![]()
Свето писмо каже о томе да је имао више синова. Ја сам рецимо Божји син, као и милијарде других.Je li Bog imao samo jednog sina ili više sinova??
Lepo pitam i ntiko mi ne odgovara.
Gdje piše da je Bog imao samo jednog sina??
AKo ima negde neka mi netko da kordinate iz biblije.
Свето писмо каже о томе да је имао више синова. Ја сам рецимо Божји син, као и милијарде других.
Свакоме коме Бог створи душу, он је његов син, или кћерка.
Ja znam da piše da ih je imao više...
''6. А кад се људи почеше множити на земљи, и кћери им се народише.
2. Видећи синови Божји кћери човјечије како су лијепе узимаше их за жене које хтјеше.
3. А Господ рече: неће се дух мој до вијека прети с људима, јер су тијело; нека им још сто и двадесет година.
4. А бијаше тада дивова на земљи; а и послије, кад се синови Божји састајаху са кћерима човјечијим, па им оне рађаху синове; то бијаху силни људи, од старине на гласу.''
љубоморног ли бога...![]()
Jednoga dana pristupuse sinovi Bozji preg Gospoda....
Jov 1:6
Тражиш доказе своје заблуде.Ne poznaš bibliju uopće.
Da poznaš razumeo bi što ja tražim.
Pa ko zna kakvim ih je putem napravio. Izgleda da je nešto antiprotivan kada je prirodni put u pitanju.Тражиш доказе своје заблуде.
То што сам ти рекао потврђују цитати које су други дали, а не тобожње синове које је Бог направио полним општењем.
"Синови Божији" и "Народ Божији" немају везе са контекстом у који их стављаш. Чудим се да трошиш своје драгоцено време читајући Свето Писмо када желиш да га тумачиш на овакав начин "Човече Божји"![]()
Pa ko zna kakvim ih je putem napravio. Izgleda da je nešto antiprotivan kada je prirodni put u pitanju.
Eno lepo piše sinovi božiji i kćeri ljudske se voleli, a on se na to sve mrštio.
Što su sinovi božiji a kćeri ljudske?![]()
Pa ko zna kakvim ih je putem napravio. Izgleda da je nešto antiprotivan kada je prirodni put u pitanju.
Eno lepo piše sinovi božiji i kćeri ljudske se voleli, a on se na to sve mrštio.
Što su sinovi božiji a kćeri ljudske?![]()
Verujem u jednoga Boga Oca, Svedržitelja, Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog.
I u jednoga Gospoda Isusa Hrista, Sina Božijeg, Jedinorodnog, od Oca rođenog pre svih vekova; Svetlost od Svetlosti, Boga istinitog od Boga istinitog; rođenog, a ne stvorenog, jednosuštnog Ocu, kroz Koga je sve postalo;
Koji je radi nas ljudi i radi našeg spasenja sišao s nebesa, i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve, i postao čovek;
I Koji je raspet za nas u vreme Pontija Pilata, i stradao i bio pogreben;
I Koji je vaskrsao u treći dan, po Pismu;
I Koji se vazneo na nebesa i sedi sa desne strane Oca;
I Koji će opet doći sa slavom, da sudi živima i mrtvima, Njegovom carstvu neće biti kraja.
I u Duha Svetoga, Gospoda, Životvornog, Koji od Oca ishodi, Koji se sa Ocem i Sinom zajedno poštuje i zajedno slavi, Koji je govorio kroz proroke.
U jednu svetu, sabornu i apostolsku Crkvu.
Ispovedam jedno krštenje za oproštenje grehova.
Čekam vaskrsenje mrtvih.
I život budućeg veka. Amin!
Хајде опет да пробамо.Je li Bog imao samo jednog sina ili više sinova??
Хајде опет да пробамо.
Бог није имао синова, сем у варијантама Исус+Магдалена и сл.
Бог је Отац, Син и Свети Дух према православнима и римокатолицима.
Отац има само једног Сина, јер је то механизам стварања (за шта је потребна дужа елаборација).
Старозаветни Бог је сасвим могуће различит од новозаветног, или је јеврејско схватање и приповедање толико различито од грчког.
Да ли си ти протестант?
Јахве (Елохим) је имао синове?No ima bog iz starog zavjeta koji je imao sinove.
Gospod Bog ima samo Jednog Sina: Isusa Hrista i On ce ponovo doci samo jos jednom i Njegovom carstvu nece biti kraja (ovo nije onaj iz "Jovanovog" otkrivenja kojemu se pripisuje hiljadugodisnje carstvo na zemlji)..