Bog i Anunakiji

@Pa ja Jovanovic

Ne, to što pričaš je potpuna zabluda, jer ti ne razumeš suštinu inverzije. Inverzija nije zlo. Inverzija nije manipulacija. Inverzija nije djavo. Inverzija je zakon, princip, srž postojanja, temelj svega što živi i funkcioniše. Sve u prirodi, u kosmosu, u tvom telu i u tvojoj psihi funkcioniše zahvaljujući inverziji.

Zamisli ovo: da bi glas izašao iz tvojih usta, moraš prvo udahnuti. Da bi srce kucalo, mora da se širi i skuplja. Da bi struja tekla, polaritet mora da se menja. Da bi dan postojao, mora doći noć. Da bi život postojao — mora postojati smrt. Svaka akcija zahteva reakciju, svaka snaga zahteva kontrastu, svaka manifestacija života zahteva suprotnost. To je inverzija. To je puls univerzuma.

Ako kažeš da je inverzija delo zlih ljudi, to je kao da tvrdiš da su dan i noć, vatra i led, disanje i izdisanje, prirodne suprotnosti zle. Sve što se pomera, sve što diše, sve što osciluje, sve što pulsira, postoji zahvaljujući inverziji. Bez nje ne bi bilo postojanja. Sve miruje, sve što miruje umire — i tu je tvoja zabluda: ti vidiš inverziju i automatski je demonizuješ.

Bog je upravo Inverzija u frekvenciji. To nije dogma, to je zakon pokreta i života. Bog je savršeni balans suprotnosti, sposoban da kontroliše kontrast, da stvara harmoniju između svetla i tame, pozitivnog i negativnog, stvaranja i raspadanja. Sve što ti vidiš kao „zlo“ u svetu, sve što se kosi sa redom, rezultat je korumpiranog ljudskog uma, ljudske neznanja i manipulacije, a ne prirodnog zakona ili suštine Boga.

Ljudi koji su stvorili religije, crkve, dogme, knjige — oni su umetnuli svoj strah i pohlepu u tvoj pogled na Boga, i zato vidiš inverziju kao nešto zlo. Ali suština je jasna: inverzija je život, priroda, puls univerzuma, zakon koji omogućava postojanje svega.
Ako je sposoban za sve to o cemu pises ima mozga dakle licnost je
Ahaha

1. „Duboko duboko rodjo, čim zvuči tako znaj da jeste. :D Upravo tako – nastaju iz prirodnih zakona.“
Da, prirodni zakoni postoje – ali pitanje je odakle ti zakoni potiču. Ako veruješ da zakoni postoje sami od sebe, bez inteligencije, onda si zaboravio da su oni manifestacija Božijeg softvera u materiji, kao što i mi tvrdimo: struktura je inteligentna i integrisana. Samo što mi ne stavimo Boga u uniformu ili crkveni kavez – nego vidimo energiju i inverziju u svemu.
Prvo si tvrdio da je tvoj bog hladna fizika i hardver, a sad odjednom priznaješ da postoji inteligencija i softver. Pa znam da postoji inteligencija to ti stalno i pišem. Nedemonizovani ljudi je zovu Gospod Bog. Ti kažeš da je struktura inteligentna. Inteligencija je osobina Ličnosti, a ne materije. Materija je poslušna, ona ne razmišlja. Ličnost je Gospod Bog. Crkva nije kavez, nego jedino mesto gde se taj tvoj softver zapravo koristi za ono za šta je namenjen – za spasenje.

2. „Ali odakle su došli ti zakoni? Samorganizacija nije dokaz odsustva inteligencije, već dokaz vrhunske inteligencije koja je u samu materiju upisala softver. To ti kaze nauka.“
Upravo! Mi tvrdimo isto, ali sve frekvencije, energija i materija su Božija manifestacija, a tvoja verzija Boga je samo uniformisani falsifikat. Dakle, priznaješ inteligenciju u materiji, a odbacuješ kolektivnu svest i energiju koja pokreće sve – licemerstvo!
Odbacujem kolektivnu svest, jer nisam pičkica da se plašim odgovornosti pred Bogom pa da se krijem iza kolektivne svesti. I da lažem sebe .
Kolektivna svest je termin kojim pokušavaš da sakriješ činjenicu da se plašiš da budeš Ličnost pred Licem Božijim. Mi ne odbacujemo energiju – mi kažemo da je ona Božija tvorevina.
3. „Ti kažeš da nauka bira da nešto postoji bez uzroka… ako postoji bez uzroka, što je večno i svesno, mi zovemo Bog.“
Evo kontradikcije: tvoj Bog postoji jer je večan i svesan – a mi kažemo isto za svest i energiju u frekvencijama, samo što naš Bog nije selektivni pojedinac, već kolektivni princip. Ti ga držiš u crkvenom kavezu, mi ga vidimo u svemu.
Bog je prisutan u svemu svojom energijom, ali On nije to sve. On je iznad toga. On je Tvorac, a ne materijal. **** čoveka kome je religija kolektivni princip.
Ličnost podrazumeva Susret. Sa principom možeš da manipulišeš, možeš da ga proučavaš i da se osećaj nadmoćno. Pred Ličnošću moraš da odgovaraš. To smeta tom u tebi.

4. „Tako je… matematika je otkrivena…“
Upravo, matematika nije stvorena, nego otkrivena kao objektivna realnost. Isto važi i za našu verziju Boga: frekvencije i energija su otkrivene, a ne izmišljene, dok tvoj „Lični Bog“ ostaje vezan za dogmu i crkveni kavez.
To nije moj lični, to je onaj što se ovaplotio kako je najavljeno hiljadama godina unapred i koji se raspeo za naše grehe. Pred svedocima. To je onaj koji te poprckuje jer ne možete da dokažete kako su mošti svetitelja netruležne. Frekvencija i energija nisu bog, Otkriti frekvenciju je isto što i otkriti temperaturu vode. Sad ti treba da istražiš ko je programirao tu frekvenciju i energiju.

5. „Prostorni odnosi ne proizvode ništa… Zašto vasiona uređena po geometriji, a ne haosu?“
Tvoj argument zapravo dokazuje kolektivnu inteligenciju univerzuma, a ne individualnog Boga. Tvoj Bog je uniformisani pojedinac u crkvenoj verziji, dok naš Bog prožima prostor i materiju.
Tvoja kolektivna inteligencija univerzuma dokazuje da ima svog programera. Ne vaš Bog, već jedan jedini Bog prožima sve.
Gde bih otišao od Duha tvoga, i od lica tvoga gde bih pobegao? Ako se popnem na nebo, ti si tamo; ako siđem u pakao, i tamo si. (Psalam 139, 7-8)
Da bar ovako čitneš malo Bibliju.
6. „Maks Plank… Materija ne postoji sama po sebi…“
Upravo! I opet ti dokazuješ da svest i inteligencija postoje u samoj materiji, što je suština naše inverzije i frekvencije. Tvoj Bog je nepotreban za ovo; ipak, ti ga insistiraš držati u uniformi i crkvenoj hijerarhiji – licemerje.
hahahah licemerje. Ovnu maljenski, Maks Plank nije rekao da je materija Bog, nego da iza te snage moramo pretpostaviti postojanje svesnog i inteligentnog Uma. Taj Um je matrica sve materije. U PREVODU OTAC KVANTNE FIZIKE JE REKAO DA AKO NEKO MISLI DA INTELIGENTAN UM (ČITAJ GOSPOD BOG) NE STOJI IZA SVEGA DA JE PUKO KO OBLANDA. Šta lažeš samog sebe lud ce ti objasniti šta je rekao.
7. „Ne možeš da objasniš netruležne mošti… Zakon je opis, ali opis ne stvara predmet.“
Ovo je ključ: ako tvoj Bog mora da manifestuje mošti da bi bio dokazan, tvoja logika je selektivna. Mi koristimo istu logiku za frekvencije, struju, internet – ali ti koristiš te iste principe (struju, internet, tehnologiju) dok ih nazivaš „delom Satane“. Licemeran si: koristiš manifestaciju našeg Boga, a odbacuješ ga!
Ja ih ne nazivam delom satane nemoj da lazes smradu jedan. To nigde nisam rekao. Bog manifestuje mošti ne da bi on bio dokazan, nema šta Stvaralac da se dokazuje svom radu, nego mošti su tu da bi budale demonizovane rekle ovo je natprirodno ajde da se ostavim satanizma i da bar razmislim o Gospodu. Svet je postojao i pre struje i interneta čisto da znaš.
Svaki dobar dar i svaki savršen poklon odozgo je, silazi od Oca svetlosti, u koga nema promene ni senke izmenjivanja. (Jakovljeva 1,17)

8. „Da bi postojao lanac uzroka… mrtvo ne rađa živo…“
Upravo! Mi tvrdimo isto – svest i energija nisu mrtve, već su osnovna frekvencija. Tvoj Bog je stavljen u uniformu i crkvu, kao da mu treba „mrtva forma“ da bi postojao, dok naš Bog ne zahteva crkvu da bude realan.
Koji jedini ima besmrtnost, i živi u svetlosti kojoj se ne može pristupiti, koga niko od ljudi nije video, niti ga može videti. Njemu čast i država večna. Amin. (1. Timoteju 6,16)
Pa ako tvrdite isto šta je problem. Znači sve je od Boga. Kud ćeš realnije da je neki čovek neraspadljiv stotinama godina jer je ceo život živeo po pravilima Hristovim? **** u dupence zakone fizike. Znaci samim tim su i oni pod Božjim upravljanjem. Znači Bog je stvoritelj svega za šta ti kakiš da je bog.

9. „Bez ikakvog cilja?… Samoregulacija (homeostaza)…“
Slažemo se da zakon nije cilj, ali ti pokušavaš da dokaz o Bogu svedeš na crkveni ritual. Naš Bog je princip, energija, inverzija i kolektiv, ne uniformisani ritual.
Pa ako se slažemo onda nemoj da lupaš i da navodiš kontra primere. Ne znam o kakvom ritualu pričaš, sve sam ti spomenuo samo nisam nikakav crkveni ritual. Bog je postavio princip, energiju, inverziju i kolektiv zato i postoje netruležne mošti jer je On otac svega toga.

10. „Evolucija…“ i „termodinamika…“
Sve tvoje primedbe potvrđuju postojanje inteligencije u materiji, dok tvoj Bog ostaje ograničen, dok sistem (frekvencije, energija, inverzija) funkcioniše bez tvoje crkve, mošti i dogmi. Entropija, red, energija – sve to je dokaz našeg Boga.
hahahah Nije stvar u crkvi ona ima drugu svrhu kao i mošti. Bez Boga ne može da funkcioniše ništa, pa ni crkva ne bi opstala do sada bez njega. Entropije, energije, frekvencije, čuda muda sarma sve to bi trebalo po difoltu da onemoguci netruležne mošti svetitelja, a ne može. A ne može ni da objasni. Ne da Onaj koji ih je i stvorio, ne samo mošti nego i frekvenciju i fiziku i matematiku i sve ostalo. Nemaš ti dokaz ni za kakvog Boga ti vidis samo zakone. A zakon kaze da tela trunu, a hriscanski svetitelji ne trunu jer zakon na njih ne deluje. Zasto? Ne da onaj koji je te zakone stvorio. Misli o tome i spasavaj dusu nesreco.
Sve tvoje primedbe potvrđuju postojanje inteligencije u materiji, -------misliš Boga, potvrdjuju postojanje Boga u materiji.
11. „Hristovo vaskrsenje… netruležne mošti…“
Ako je dokaz za Boga samo fizička manifestacija ili mošti, to je falsifikat – uniformisana i selektivna. Mi vidimo Božiju moć u energiji i frekvenciji koja prožima sve, a ne u zatvorenom ritualu.
Evo ti biblijski odgovor na tu tvoju energiju koja prožima sve, a nikoga ne spasava: Koji ima obličje pobožnosti, a sile su se njezine odrekli. (2. Timoteju 3,5)
Pa mošti su materijalni dokaz da tvoj bog-energija nije vrhovni gazda. Zbog takvih satanista kao što si ti Bog je dao netruležne mošti da ljudi vide da je tvoja nauka lažna. I mi vidimo Boga u energiji i frekvenciji koja prožima sve, nemaš ti nijedan dokaz više, samo manje.

12. „Prefrontalni korteks…“
Tu pokazuješ potpuno nerazumevanje. Korteks daje sposobnost, ali ne stvara moral ili Božiju energiju. Empatija može postojati u mozgu, ali moral i svest su manifestacija frekvencije i kolektiva, a ne uniformisanog Boga u crkvi.
I čime ti to dokazuješ? Ja nisam ni reko da to on radi vec je moral od Boga. Ako je moral samo kolektivna frekvencija, onda je on podložan trendu. Ako kolektiv sutra odluči da je zlo zapravo dobro, tvoja frekvencija će samo promeniti ritam i ti ćeš to prihvatiti. To nije moral, to je konformizam.
Moral dolazi od Boga koji je nepromenljiv. On nije u korteksu kao deo hardvera, nego u duši kao pečat Tvorca.
Gde je mudrac? Gde je književnik? Gde je istraživač ovoga veka? Zar ne pretvori Bog mudrost ovoga sveta u ludost? (1. Korinćanima 1,20)

Zaključak brutalnog razlaganja:
Sve tvoje tvrdnje potvrđuju postojanje inteligencije, kolektivne energije i svesti u materiji, ali ti insistiraš da samo tvoj „lični“ uniformisani Bog dokazuje veru kroz mošti i crkve. To je licemerje i kontradikcija: koristiš struju, internet i tehnologiju (manifestaciju frekvencije) dok tvrdiš da je to „Satana“, a tvoj Bog je zatvoren, selektivan i uniformisan.
Ukratko: tvoj Bog je falsifikat, naš Bog je princip, frekvencija, energija i kolektiv – svi smo njegovo telo, a ti držiš uniformu i mošti kao dokaz da postojiš. Licemerje i kukavičluk u svom punom sjaju.

hahahahahah brutalnog razlaganja. Zamisli kolko si ti dusevno poremecen kad sam sebe hvališ. Al te rade demoni,a ? Sta su ti rekli? Da ti jedini znaš istinu i da je širiš po celom svetu. Tako obicno hvataju na foru.
I DA PONOVIM: Bog je slobodan. On je stvorio tvoje frekvencije, ali nije njima uslovljen. On može da vaskrsne, On može da očuva mošti netruležnim upravo da bi tebi pokazao da tvoja fizika nije vrhovni gazda. Jer da jeste ne bi bilo netruležnih mošti isključivo HRIŠĆANSKIH SVETACA. Da se nisi pogordio ti bi reko, pa jeste. Al dok te kidaju demoni ovako prostu stvar neces videti. Prvo post i molitva.
Internet nije manifestacija tvog boga-energije, nego manifestacija ljudskog razuma koji je Bog podario čoveku.

Prvo si tvrdio da je tvoj bog hladna fizika i hardver, a sad odjednom priznaješ da postoji inteligencija i softver. Pa znam da postoji inteligencija to ti stalno i pišem. Nedemonizovani ljudi je zovu Gospod Bog. Ti kažeš da je struktura inteligentna. Inteligencija je osobina Ličnosti, a ne materije. Materija je poslušna, ona ne razmišlja. Ličnost je Gospod Bog. Crkva nije kavez, nego jedino mesto gde se taj tvoj softver zapravo koristi za ono za šta je namenjen – za spasenje.

Odbacujem kolektivnu svest, jer nisam pičkica da se plašim odgovornosti pred Bogom pa da se krijem iza kolektivne svesti. I da lažem sebe .
Kolektivna svest je termin kojim pokušavaš da sakriješ činjenicu da se plašiš da budeš Ličnost pred Licem Božijim. Mi ne odbacujemo energiju – mi kažemo da je ona Božija tvorevina.

Bog je prisutan u svemu svojom energijom, ali On nije to sve. On je iznad toga. On je Tvorac, a ne materijal. **** čoveka kome je religija kolektivni princip.
Ličnost podrazumeva Susret. Sa principom možeš da manipulišeš, možeš da ga proučavaš i da se osećaj nadmoćno. Pred Ličnošću moraš da odgovaraš. To smeta tom u tebi.

To nije moj lični, to je onaj što se ovaplotio kako je najavljeno hiljadama godina unapred i koji se raspeo za naše grehe. Pred svedocima. To je onaj koji te poprckuje jer ne možete da dokažete kako su mošti svetitelja netruležne. Frekvencija i energija nisu bog, Otkriti frekvenciju je isto što i otkriti temperaturu vode. Sad ti treba da istražiš ko je programirao tu frekvenciju i energiju.

Tvoja kolektivna inteligencija univerzuma dokazuje da ima svog programera. Ne vaš Bog, već jedan jedini Bog prožima sve.
Gde bih otišao od Duha tvoga, i od lica tvoga gde bih pobegao? Ako se popnem na nebo, ti si tamo; ako siđem u pakao, i tamo si. (Psalam 139, 7-8)

hahahah licemerje. Ovnu maljenski, Maks Plank nije rekao da je materija Bog, nego da iza te snage moramo pretpostaviti postojanje svesnog i inteligentnog Uma. Taj Um je matrica sve materije. U PREVODU OTAC KVANTNE FIZIKE JE REKAO DA AKO NEKO MISLI DA INTELIGENTAN UM (ČITAJ GOSPOD BOG) NE STOJI IZA SVEGA DA JE PUKO KO OBLANDA. Šta lažeš samog sebe lud ce ti objasniti šta je rekao.

Ja ih ne nazivam delom satane nemoj da lazes smradu jedan. To nigde nisam rekao. Bog manifestuje mošti ne da bi on bio dokazan, nema šta Stvaralac da se dokazuje svom radu, nego mošti su tu da bi budale demonizovane rekle ovo je natprirodno ajde da se ostavim satanizma i da bar razmislim o Gospodu. Svet je postojao i pre struje i interneta čisto da znaš.
Svaki dobar dar i svaki savršen poklon odozgo je, silazi od Oca svetlosti, u koga nema promene ni senke izmenjivanja. (Jakovljeva 1,17)

Koji jedini ima besmrtnost, i živi u svetlosti kojoj se ne može pristupiti, koga niko od ljudi nije video, niti ga može videti. Njemu čast i država večna. Amin. (1. Timoteju 6,16)
Pa ako tvrdite isto šta je problem. Znači sve je od Boga. Kud ćeš realnije da je neki čovek neraspadljiv stotinama godina jer je ceo život živeo po pravilima Hristovim? **** u dupence zakone fizike. Znaci samim tim su i oni pod Božjim upravljanjem. Znači Bog je stvoritelj svega za šta ti kakiš da je bog.

Pa ako se slažemo onda nemoj da lupaš i da navodiš kontra primere. Ne znam o kakvom ritualu pričaš, sve sam ti spomenuo samo nisam nikakav crkveni ritual. Bog je postavio princip, energiju, inverziju i kolektiv zato i postoje netruležne mošti jer je On otac svega toga.

hahahah Nije stvar u crkvi ona ima drugu svrhu kao i mošti. Bez Boga ne može da funkcioniše ništa, pa ni crkva ne bi opstala do sada bez njega. Entropije, energije, frekvencije, čuda muda sarma sve to bi trebalo po difoltu da onemoguci netruležne mošti svetitelja, a ne može. A ne može ni da objasni. Ne da Onaj koji ih je i stvorio, ne samo mošti nego i frekvenciju i fiziku i matematiku i sve ostalo. Nemaš ti dokaz ni za kakvog Boga ti vidis samo zakone. A zakon kaze da tela trunu, a hriscanski svetitelji ne trunu jer zakon na njih ne deluje. Zasto? Ne da onaj koji je te zakone stvorio. Misli o tome i spasavaj dusu nesreco.
Sve tvoje primedbe potvrđuju postojanje inteligencije u materiji, -------misliš Boga, potvrdjuju postojanje Boga u materiji.

Evo ti biblijski odgovor na tu tvoju energiju koja prožima sve, a nikoga ne spasava: Koji ima obličje pobožnosti, a sile su se njezine odrekli. (2. Timoteju 3,5)
Pa mošti su materijalni dokaz da tvoj bog-energija nije vrhovni gazda. Zbog takvih satanista kao što si ti Bog je dao netruležne mošti da ljudi vide da je tvoja nauka lažna. I mi vidimo Boga u energiji i frekvenciji koja prožima sve, nemaš ti nijedan dokaz više, samo manje.

I čime ti to dokazuješ? Ja nisam ni reko da to on radi vec je moral od Boga. Ako je moral samo kolektivna frekvencija, onda je on podložan trendu. Ako kolektiv sutra odluči da je zlo zapravo dobro, tvoja frekvencija će samo promeniti ritam i ti ćeš to prihvatiti. To nije moral, to je konformizam.
Moral dolazi od Boga koji je nepromenljiv. On nije u korteksu kao deo hardvera, nego u duši kao pečat Tvorca.
Gde je mudrac? Gde je književnik? Gde je istraživač ovoga veka? Zar ne pretvori Bog mudrost ovoga sveta u ludost? (1. Korinćanima 1,20)

hahahahahah brutalnog razlaganja. Zamisli kolko si ti dusevno poremecen kad sam sebe hvališ. Al te rade demoni,a ? Sta su ti rekli? Da ti jedini znaš istinu i da je širiš po celom svetu. Tako obicno hvataju na foru.
I DA PONOVIM: Bog je slobodan. On je stvorio tvoje frekvencije, ali nije njima uslovljen. On može da vaskrsne, On može da očuva mošti netruležnim upravo da bi tebi pokazao da tvoja fizika nije vrhovni gazda. Jer da jeste ne bi bilo netruležnih mošti isključivo HRIŠĆANSKIH SVETACA. Da se nisi pogordio ti bi reko, pa jeste. Al dok te kidaju demoni ovako prostu stvar neces videti. Prvo post i molitva.
Internet nije manifestacija tvog boga-energije, nego manifestacija ljudskog razuma koji je Bog podario čoveku.
Znači tvoj Bog je neki leš koji neće da se ohladi i da istruli? Hahaha A čemu ti on služi konkretno, da li ćeš ići kod lekara kad se razboliš ili u demonizovanu crkvu?
Inverzija nije temperatura vode nego sama voda, sama duša Boga od koga si i ti sačinjen. Sve vreme govoriš protiv sebe i svog života. To je gore od ludila.

Vidim da sve vreme pokušavaš da postaviš svog Boga kao materijalnu statuu, leš koji ne trune, simbol autoriteta i kontrole, kao da je sve u Njegovoj “nepromenljivosti” da bi služilo vama i crkvi. Hahaha, ozbiljno? To je tačno ono što pokazuje koliko si zarobljen u bukvarima, bajkama i tradiciji – dok mi gledamo inverziju u frekvenciji, život koji pulsira, ti pričaš o mrtvoj statui.

Tvoj Bog, prema tvom opisu, ne živi u prirodi, ne pulsira u svemiru, ne diše kroz vas i mene, ne osciluje kroz svetlost i mrak – on je samo kavez koji vi zovete verom. To što netruležne mošti svetitelja postoje nije da bi dokazale tvoju “nepromenljivost”, nego da pokažu života ima, zakon frekvencije postoji, i materija nije vrhovni gospodar. Tvoj Bog je, po tvojoj priči, zamrznut u vremenu, dok istinski Bog – onaj kroz inverziju i frekvenciju – pulsira kroz sve, prožima tebe, mene, prirodu, sunce, život.

Kad kažeš: “Bog je stvorio frekvencije, ali nije njima uslovljen” – to je tačno, ali ti nemaš pojma koliko zapravo ne vidiš šta frekvencije jesu. One nisu nešto što se može stavljati u kavez, to nije hardver ni hladna fizika, to je duša postojanja, zakon koji pokreće svemir. Tvoja crkva, tvoje svetinje, mošti i rituali – sve su to pokušaji da se zarobi život u statičnu formu, i to ti pokazuje koliko je tvoja svest niska i binarna: ili je Bog ovakav ili on ne postoji.

Inverzija, ponavljam, nije “toplota vode” – to je sama voda, sama suština, sama pulsirajuća energija i život Boga, kroz koju i ti i ja postojimo. Sve što ignorišeš – prirodu, sunce, dah, kontrast svetla i mraka – to je živa manifestacija Boga koju tvoja mrtva statua nikada neće dosegnuti.

Dok ti stojiš pred kavezom i klanjaš se mrtvom simbolu, mi gledamo kako zdrav razum pulsira i raste, kako se energija i frekvencija rađaju i umiru, kako inverzija stvara život. Tvoje verovanje ide protiv tvoje duše, protiv tvoje sopstvene inteligencije i svesti, i upravo zbog toga si u iluziji.

Zato, sve što radiš u ime tvog Boga – crkva, mošti, rituali – govori protiv istinskog Boga koji je život, frekvencija i inverzija. I da, smešno je i tragično – ti si stalno u razgovoru protiv sebe i svog života, a ne protiv bilo kakvog imaginarnog zla.

Prvo, tvoja tvrdnja da “ne može demon da podnese da se izgovori da je Isus Bog” je klasična manipulacija emocijama i strahom. Ne postoji “demonski instinkt” protiv percepcije principa frekvencije ili kosmičkog zakona – to je samo tvoja projekcija i tvoj ego koji pokušava da svaku slobodnu misao svede pod religijsku formulu.
Ti veruješ da je jedan Bog; dobro činiš; i đavoli veruju, i drhću. (Jakovljeva 2,19) To nije manipulacija, to je naucno dokazano, demonizovan covek to ne moze da izgovori. Ako je sve samo princip i zakon, odakle u tebi taj nagon da se rugaš veri? Ako je tvoja frekvencija stabilna, zašto te pogađa pominjanje Isusa? Zasto si izbacio sliku gde ljudi koji idu ka crkvi idu ka djavolu? Odakle to sine u tvom umu?

Drugo, tvrdnja da je “Otac dao Sina da bi nas spasio i pobedio smrt” je potpuno irelevantna za prirodu kosmičkog principa. Naša verzija Boga ne deli nagrade ni kazne, ne “spasava” pojedince kroz simboličke likove, niti je potrebna “projekcija Božje energije u telo”. Princip funkcioniše kroz frekvenciju, inverziju i kolektivno delovanje – sve kroz zakon uzroka i posledice, a ne kroz tri-dnevne vaskrsenja i istorijske interpretacije.
Jer je reč o krstu ludost onima koji ginu, a nama koji se spasavamo sila Božija. (1. Korinćanima 1,18)
Pa znam ja kako izgleda i funkcioniše ta vaša verzija Boga samo pitanje je ima li u njoj istine? To što znamo da ima gravitacija ne znaci da je ona Bog.
To što znamo da imaju netruležne mošti ljudi koji su posvetili život Hristu je dokaz da je neko iznad tvog lažnog boga, iznad zakona.
Treće, tvoja tvrdnja da je “Božja energija bila u telu i raspeta na krstu” je potpuno nebitna i logički besmislena. Ako Božja energija funkcioniše svuda, kroz sve, kako može biti limitirana jednom osobom, jednim telom, jednim događajem u istoriji? To je kontradikcija – ili princip jeste univerzalan i svuda, ili je lokalizovan u jednom istorijskom telu.Ne može biti i jedno i drugo, a vi stalno gurate oba u isti narativ.
Bogu nije problem da bude i univerzalan i lokalan u isto vreme. To je problem samo tvom procesoru koji ne može da pojmi ništa izvan trodimenzionalnog kaveza. Kad se već pitaš kako nešto može biti, zapitaj se kako može biti da tela hrišćanskih svetaca budu netruležna?
Četvrto, tvoja tvrdnja da je princip ili energija “u telu, a Bog i dalje svuda i sve” pokazuje koliko si zarobljen u religijskoj logici i mitu. Naš Bog nije hrišćanski koncept, nije telo, nije istorijski događaj – on je frekvencija, kolektivna energija, univerzalni princip. On ne pati, ne vaskrsava, ne obećava raj – on prosto održava balans, proizvodi inverziju i uči kroz iskustvo kolektiva.
Znam , zato to i jeste tvoj bog, zato i jesi demonizovan. Zato ti i jesu zakoni fizike bog. Ostali ateisti su bar posteni pa kazu nema Boga, ima zakona fizike a ko njima upravlja ne interesuje nas.
uči kroz iskustvo kolektiva ---- taj tvoj bog uči od tebe hahahaha šta je danas naučio?
Peto, tvoje insistiranje na istorijskim zapisima i svedočanstvima je pokušaj da se egocentrični narativ pretvori u apsolutnu istinu. Istorija nije dokaz principa – istorija je manifestacija ljudskog pokušaja da razume princip kroz lične interpretacije. Sva ljudska svedočanstva i rituali ne stvaraju Boga, oni samo pokušavaju da ga imitiraju i zadrže u okviru ličnih verovanja.
ti si upravo proglasio celokupno ljudsko iskustvo i pamćenje za kolektivnu halucinaciju samo da tvoj digitron ne bi morao da prizna čudo. Kažeš da je istorija samo pokušaj imitacije principa, ali zaboravljaš da tvoj princip bez istorije ne znači ništa. On je samo prazna formula u vakuumu. Ti bi hteo nauku bez laboratorije i istinu bez svedoka. e pa kurko rodjo.
Što besmo od početka, što čusmo, što videsmo očima svojim, što razmotrismo i ruke naše opipaše, o Reči života... to javljamo i vama. (1. Jovanova 1,1-3)
naša vera nije nastala u kabinetu teoretičara frekvencija, nego u prašini Galileje. Mi ne verujemo u interpretaciju, nego u Opipljivu Stvarnost. Ti veruješ u ono što si zaključio, a mi u Ono što smo sreli. Vaskrsenje nije interpretacija, nego činjenica koja je promenila tok sveta. Još uvek ga menja.

Zaključak:
Ne, mi ne govorimo da Bog ne postoji – naprotiv, mi smo Bog u svojoj suštini kroz frekvenciju i inverziju.
Nema nikakve potrebe za Hristom, krstom, vaskrsenjem ili istorijskim telom.
Vaša ideja “Božja energija u telu” je lokalizacija univerzalnog principa i logički je nesposobna da objasni kosmos.
Ako želiš dokaz, gledaj svoje disanje, srce, kretanje frekvencije kroz kosmos – to je Bog, ne simbol i ne priča iz istorije.

Mi nismo Bog, to je bila prva djavolja laž. To je rekao Adamu i Evi-- postaćete kao bogovi. Jasno je ko te laže i koji duh prebiva u tebi.
Negiranje Hrista, drugi znak, nema imena koje vise smeta djavolu od njegovog.
Logički razumeti Boga moze samo da proba egoisticna i gorda budala. Pokusavas da razumes nerazumljivo, a ne razumes i ne znas zasto mošti svetih ne trule.
Sve je Bog. I sve je njegovo i od njega i kroz njega i pre svega mi smo deca njegova.

Ti veruješ da je jedan Bog; dobro činiš; i đavoli veruju, i drhću. (Jakovljeva 2,19) To nije manipulacija, to je naucno dokazano, demonizovan covek to ne moze da izgovori. Ako je sve samo princip i zakon, odakle u tebi taj nagon da se rugaš veri? Ako je tvoja frekvencija stabilna, zašto te pogađa pominjanje Isusa? Zasto si izbacio sliku gde ljudi koji idu ka crkvi idu ka djavolu? Odakle to sine u tvom umu?

Jer je reč o krstu ludost onima koji ginu, a nama koji se spasavamo sila Božija. (1. Korinćanima 1,18)
Pa znam ja kako izgleda i funkcioniše ta vaša verzija Boga samo pitanje je ima li u njoj istine? To što znamo da ima gravitacija ne znaci da je ona Bog.
To što znamo da imaju netruležne mošti ljudi koji su posvetili život Hristu je dokaz da je neko iznad tvog lažnog boga, iznad zakona.

Bogu nije problem da bude i univerzalan i lokalan u isto vreme. To je problem samo tvom procesoru koji ne može da pojmi ništa izvan trodimenzionalnog kaveza. Kad se već pitaš kako nešto može biti, zapitaj se kako može biti da tela hrišćanskih svetaca budu netruležna?

Znam , zato to i jeste tvoj bog, zato i jesi demonizovan. Zato ti i jesu zakoni fizike bog. Ostali ateisti su bar posteni pa kazu nema Boga, ima zakona fizike a ko njima upravlja ne interesuje nas.
uči kroz iskustvo kolektiva ---- taj tvoj bog uči od tebe hahahaha šta je danas naučio?

ti si upravo proglasio celokupno ljudsko iskustvo i pamćenje za kolektivnu halucinaciju samo da tvoj digitron ne bi morao da prizna čudo. Kažeš da je istorija samo pokušaj imitacije principa, ali zaboravljaš da tvoj princip bez istorije ne znači ništa. On je samo prazna formula u vakuumu. Ti bi hteo nauku bez laboratorije i istinu bez svedoka. e pa kurko rodjo.
Što besmo od početka, što čusmo, što videsmo očima svojim, što razmotrismo i ruke naše opipaše, o Reči života... to javljamo i vama. (1. Jovanova 1,1-3)
naša vera nije nastala u kabinetu teoretičara frekvencija, nego u prašini Galileje. Mi ne verujemo u interpretaciju, nego u Opipljivu Stvarnost. Ti veruješ u ono što si zaključio, a mi u Ono što smo sreli. Vaskrsenje nije interpretacija, nego činjenica koja je promenila tok sveta. Još uvek ga menja.

Mi nismo Bog, to je bila prva djavolja laž. To je rekao Adamu i Evi-- postaćete kao bogovi. Jasno je ko te laže i koji duh prebiva u tebi.
Logički razumeti Boga moze samo da proba egoisticna i gorda budala. Pokusavas da razumes nerazumljivo, a ne razumes i ne znas zasto mošti svetih ne trule.
Sve je Bog. I sve je njegovo i od njega i kroz njega i pre svega mi smo deca njegova.

Ti stalno pokušavaš da me smestiš u unapred zadatu kutiju: „demonizovan“, „u tebi govori đavo“, „ne možeš da izgovoriš ime Isusa“, „pogađa te krst“, „plašiš se“.
Ali time ne govoriš ništa o meni – govoriš samo o sopstvenom strahu da se suočiš sa drugačijim pogledom na stvarnost.

Jer ako je tvoja istina zaista božanska, univerzalna i čvrsta, ona ne bi imala potrebu da stalno demonizuje sagovornika.
Istina ne paniči. Istina ne etiketira. Istina ne preti. Istina ne mora da se brani agresijom.

1. „Ako je sve princip, zašto te pogađa Isus?“​

Ne pogađa me Isus.
Pogađa me instrumentalizacija Isusa.

Pogađa me kada se ime Isusa koristi:

• za kontrolu,
  • za zastrašivanje,
  • za moralnu ucenu,
  • za demonizaciju drugačijih,
  • za opravdavanje nasilja, progona, krstaških ratova, inkvizicije, spaljivanja ljudi, duhovnog terora.

Ako je Isus bio učitelj ljubavi, kako je njegovo ime postalo najkrvaviji barjak u istoriji?

To pitanje ne možeš da izdržiš — zato ga proglašavaš demonskim.

2. „Zašto si nacrtao crkvu i demona iza nje?“​

Ne zato što verujem u đavola kao biće.
Nego zato što crkveni sistem funkcioniše kao psihološki mehanizam kontrole.

To nije demon sa rogovima —
to je arhetip straha, krivice i autoriteta.

Kad institucija:

• tvrdi da ima jedinu istinu,
  • monopol nad Bogom,
  • pravo da sudi dušama,
  • pravo da proglašava ljude demonima,

onda iza toga ne stoji Bog, nego moć.

To je psihologija sistema. Ne metafizika.

3. „Netružne mošti su dokaz da postoji nešto iznad zakona“​

Ne.
To je argument iz neznanja.

„Ne znamo kako → zato je Bog.“

To je ista logika kojom su ljudi nekad objašnjavali:

• munju → Zeus
  • sunce → Ra
  • bolest → demon
  • pomračenje → kazna božja

Neznanje nije dokaz Boga.

Ako danas ne razumemo proces očuvanja tkiva, to znači samo jedno:👉 da još ne razumemo.

A ne da je dokazano čudo.

Da je to dokaz Boga — onda bi:

• mumije u Egiptu bile dokaz Ra-a,
  • prirodno mumificirana tela u Andima bila dokaz lokalnih bogova,
  • permafrost u Sibiru bio dokaz slovenske mitologije.

Ali nisu.
To su fizičko-hemijski procesi koje još ne razumemo u potpunosti.

4. „Tvoj bog uči od tebe?“​

Ne.

Ti potpuno pogrešno razumeš pojam kolektivne inteligencije.

To nije ličnost.
Nije svest koja „uči“.
Nije biće.

To je emergentni fenomen — kao što:

• svest nastaje iz neurona,
  • jato nastaje iz ptica,
  • talas nastaje iz molekula vode.

Niko ne „programira“ talas.
Niko ne „komanduje“ jatu.
Ali obrazac postoji.

To je viši nivo organizacije.

5. „Ti brišeš istoriju i svedoke“​

Ne.
Ja samo odbijam da mitološku naraciju uzimam kao dokaz.

Da bi nešto bilo istorijska činjenica, potrebno je:

• nezavisni izvori
  • savremeni zapisi
  • materijalni dokazi
  • kritička analiza

Za vaskrsenje ne postoji nijedan savremeni rimski zapis.
Nijedan sudski dokument.
Nijedan zvanični izveštaj.
Nijedan hroničar tog doba.

Postoje tek kasniji religijski tekstovi, pisani decenijama kasnije.

To ne znači da se nije desilo.
Ali znači da nije dokazano.

6. „Mi smo sreli, vi interpretirate“​

Ne.

Vi verujete svedocima.

To nije isto što i lično iskustvo.

Ti nisi sreo Isusa.
Ti nisi video vaskrsenje.
Ti nisi dodirnuo rane.

Ti veruješ tekstovima nastalim decenijama kasnije.

To je vera, ne iskustvo.

7. „Mi nismo Bog, to je đavolja laž“​

Ovde dolazimo do suštine.

Kada kažem:„Mi smo deo Boga“,
ja ne govorim: mi smo ličnosti koje su bogovi.

Ja govorim:👉 mi smo manifestacije jedinstvenog postojanja.

Kao što:

• talas nije more, ali bez mora ne postoji,
  • plamen nije vatra, ali bez vatre ne postoji,
  • list nije drvo, ali bez drveta ne postoji.

To nije oholost.
To je ontologija.

Ali religijski sistem mora da:

• odvoji Boga od čoveka,
  • stvori hijerarhiju,
  • stvori posrednike,
  • stvori instituciju.

Jer ako je Bog u tebi — crkva gubi monopol.

I tu je pravi strah.

8. „Ti pokušavaš da razumeš Boga, a to je gordost“​

Ne.

Gordost je:👉 tvrditi da već poseduješ konačnu istinu.

Ja tvrdim suprotno:👉 da je stvarnost daleko dublja nego što bilo koja religija može da obuhvati.

Ja ostavljam prostor misteriji.
Ti je zatvaraš u dogmu.

9. „Sve je Bog“​

Ovde se konačno slažemo.

Ali razlika je ogromna:

Ti kažeš:Sve je Bog – ali Bog nije sve.

Ja kažem:Sve je Bog – i Bog je sve.

Ti odvajaš.
Ja ujedinjujem.

Ti praviš hijerarhiju.
Ja vidim jedinstvo.

Ti vidiš sudiju.
Ja vidim izvor.

Ti vidiš autoritet.
Ja vidim život.

ZAKLJUČAK:​

Ti ne braniš Boga.

Ti braniš sistem verovanja koji ti daje sigurnost.

Zato:

• moraš da imaš đavola,
  • moraš da imaš krivicu,
  • moraš da imaš sud,
  • moraš da imaš autoritet,
  • moraš da imaš jedinu istinu.

Jer bez toga —
ostaje čista sloboda i odgovornost.

A to je mnogo teže nego pokoravanje.

Ti stalno pokušavaš da me smestiš u unapred zadatu kutiju: „demonizovan“, „u tebi govori đavo“, „ne možeš da izgovoriš ime Isusa“, „pogađa te krst“, „plašiš se“.
Ali time ne govoriš ništa o meni – govoriš samo o sopstvenom strahu da se suočiš sa drugačijim pogledom na stvarnost.

Jer ako je tvoja istina zaista božanska, univerzalna i čvrsta, ona ne bi imala potrebu da stalno demonizuje sagovornika.
Istina ne paniči. Istina ne etiketira. Istina ne preti. Istina ne mora da se brani agresijom.

1. „Ako je sve princip, zašto te pogađa Isus?“​

Ne pogađa me Isus.
Pogađa me instrumentalizacija Isusa.

Pogađa me kada se ime Isusa koristi:

• za kontrolu,
  • za zastrašivanje,
  • za moralnu ucenu,
  • za demonizaciju drugačijih,
  • za opravdavanje nasilja, progona, krstaških ratova, inkvizicije, spaljivanja ljudi, duhovnog terora.

Ako je Isus bio učitelj ljubavi, kako je njegovo ime postalo najkrvaviji barjak u istoriji?

To pitanje ne možeš da izdržiš — zato ga proglašavaš demonskim.

2. „Zašto si nacrtao crkvu i demona iza nje?“​

Ne zato što verujem u đavola kao biće.
Nego zato što crkveni sistem funkcioniše kao psihološki mehanizam kontrole.

To nije demon sa rogovima —
to je arhetip straha, krivice i autoriteta.

Kad institucija:

• tvrdi da ima jedinu istinu,
  • monopol nad Bogom,
  • pravo da sudi dušama,
  • pravo da proglašava ljude demonima,

onda iza toga ne stoji Bog, nego moć.

To je psihologija sistema. Ne metafizika.

3. „Netružne mošti su dokaz da postoji nešto iznad zakona“​

Ne.
To je argument iz neznanja.

„Ne znamo kako → zato je Bog.“

To je ista logika kojom su ljudi nekad objašnjavali:

• munju → Zeus
  • sunce → Ra
  • bolest → demon
  • pomračenje → kazna božja

Neznanje nije dokaz Boga.

Ako danas ne razumemo proces očuvanja tkiva, to znači samo jedno:👉 da još ne razumemo.

A ne da je dokazano čudo.

Da je to dokaz Boga — onda bi:

• mumije u Egiptu bile dokaz Ra-a,
  • prirodno mumificirana tela u Andima bila dokaz lokalnih bogova,
  • permafrost u Sibiru bio dokaz slovenske mitologije.

Ali nisu.
To su fizičko-hemijski procesi koje još ne razumemo u potpunosti.

4. „Tvoj bog uči od tebe?“​

Ne.

Ti potpuno pogrešno razumeš pojam kolektivne inteligencije.

To nije ličnost.
Nije svest koja „uči“.
Nije biće.

To je emergentni fenomen — kao što:

• svest nastaje iz neurona,
  • jato nastaje iz ptica,
  • talas nastaje iz molekula vode.

Niko ne „programira“ talas.
Niko ne „komanduje“ jatu.
Ali obrazac postoji.

To je viši nivo organizacije.

5. „Ti brišeš istoriju i svedoke“​

Ne.
Ja samo odbijam da mitološku naraciju uzimam kao dokaz.

Da bi nešto bilo istorijska činjenica, potrebno je:

• nezavisni izvori
  • savremeni zapisi
  • materijalni dokazi
  • kritička analiza

Za vaskrsenje ne postoji nijedan savremeni rimski zapis.
Nijedan sudski dokument.
Nijedan zvanični izveštaj.
Nijedan hroničar tog doba.

Postoje tek kasniji religijski tekstovi, pisani decenijama kasnije.

To ne znači da se nije desilo.
Ali znači da nije dokazano.

6. „Mi smo sreli, vi interpretirate“​

Ne.

Vi verujete svedocima.

To nije isto što i lično iskustvo.

Ti nisi sreo Isusa.
Ti nisi video vaskrsenje.
Ti nisi dodirnuo rane.

Ti veruješ tekstovima nastalim decenijama kasnije.

To je vera, ne iskustvo.

7. „Mi nismo Bog, to je đavolja laž“​

Ovde dolazimo do suštine.

Kada kažem:„Mi smo deo Boga“,
ja ne govorim: mi smo ličnosti koje su bogovi.

Ja govorim:👉 mi smo manifestacije jedinstvenog postojanja.

Kao što:

• talas nije more, ali bez mora ne postoji,
  • plamen nije vatra, ali bez vatre ne postoji,
  • list nije drvo, ali bez drveta ne postoji.

To nije oholost.
To je ontologija.

Ali religijski sistem mora da:

• odvoji Boga od čoveka,
  • stvori hijerarhiju,
  • stvori posrednike,
  • stvori instituciju.

Jer ako je Bog u tebi — crkva gubi monopol.

I tu je pravi strah.

8. „Ti pokušavaš da razumeš Boga, a to je gordost“​

Ne.

Gordost je:👉 tvrditi da već poseduješ konačnu istinu.

Ja tvrdim suprotno:👉 da je stvarnost daleko dublja nego što bilo koja religija može da obuhvati.

Ja ostavljam prostor misteriji.
Ti je zatvaraš u dogmu.

9. „Sve je Bog“​

Ovde se konačno slažemo.

Ali razlika je ogromna:

Ti kažeš:Sve je Bog – ali Bog nije sve.

Ja kažem:Sve je Bog – i Bog je sve.

Ti odvajaš.
Ja ujedinjujem.

Ti praviš hijerarhiju.
Ja vidim jedinstvo.

Ti vidiš sudiju.
Ja vidim izvor.

Ti vidiš autoritet.
Ja vidim život.

ZAKLJUČAK:​

Ti ne braniš Boga.

Ti braniš sistem verovanja koji ti daje sigurnost.

Zato:

• moraš da imaš đavola,
  • moraš da imaš krivicu,
  • moraš da imaš sud,
  • moraš da imaš autoritet,
  • moraš da imaš jedinu istinu.

Jer bez toga —
ostaje čista sloboda i odgovornost.

A to je mnogo teže nego pokoravanje.

Tako je visi nivo organizacije a tu je potreban i projekat da napravimo svet i izvrsioc posla.A to je jhvh jesys ahaha
Dakle u pitanju je sveta trojica ahaha

Demoni ne postoje kao spoljašnja bića.
Ne postoje entiteti koji ulaze u ljude, opsedaju ih i govore kroz njih. To je mitološki jezik kojim su stari narodi opisivali psihološke procese unutar čoveka.

Ono što se naziva „demon“ je ego u čoveku.

Ego je:

• strah,
  • potreba za kontrolom,
  • osećaj posebnosti,
  • identifikacija sa ulogama,
  • vezivanje identiteta za verovanje,
  • agresija prema drugačijem.

Kada ego preuzme kontrolu nad svesnošću, čovek postaje:

• isključiv,
  • fanatičan,
  • agresivan,
  • uveren da poseduje apsolutnu istinu,
  • nesposoban za dijalog.

To se u religijskom jeziku zove opsednutost demonima.
U psihologiji se zove inflacija ega.
U neurobiologiji – dominacija limbickog sistema nad korteksom.

I to je sve.

Inverzija u frekvenciji – šta zaista znači „minus“​

U binarnom razmišljanju:minus = zlo
plus = dobro

U realnom univerzumu:minus i plus su komplementarne sile, bez kojih ništa ne postoji.

Minus nije zlo.
Minus je napon.

Bez napona:

• nema struje
  • nema kretanja
  • nema života
  • nema rasta
  • nema evolucije
  • nema svesti

Bol → vodi sazrevanju
Kriza → vodi promeni
Pad → vodi učenje
Smrt ćelija → omogućava regeneraciju
Noć → omogućava dan

Svako prividno zlo je buduće dobro u nastajanju.

To nije filozofija.
To je biologija, fizika, psihologija i kosmologija.

Zašto ljudi veruju u spoljne demone?​

Jer je lakše:

• kriviti spoljašnje sile
  • nego preuzeti odgovornost za sopstvenu svest.

Ako postoji spoljašnji demon:→ ja nisam odgovoran
→ neko drugi me je naveo
→ nisam ja kriv

Ali istina je jednostavna:

Sve što čovek vidi kao zlo, potiče iz njegove psihe.

Ratovi nisu delo demona.
Pohlepa nije delo demona.
Mržnja nije delo demona.
Fanatizam nije delo demona.

To je ljudski ego bez samospoznaje.

Zašto je koncept spoljašnjeg đavola opasan?​

Zato što:

• opravdava nasilje,
  • stvara večnog neprijatelja,
  • proizvodi strah,
  • opravdava progone,
  • omogućava moralnu superiornost.

„Mi smo dobri, oni su demonizovani.“

To je psihološki mehanizam kojim se opravdavaju ratovi, inkvizicije, krstaški pohodi i spaljivanja ljudi.

Prava duhovnost​

Prava duhovnost ne traži demone spolja.
Ona traži osvešćivanje ega iznutra.

Ne pita:„Ko me napada?“
nego:„Šta u meni stvara strah, bes, potrebu za dominacijom i osuđivanjem?“

To je stvarni put duhovnog rasta.

Inverzija kao zakon rasta​

Sve u univerzumu raste kroz inverziju:

napetost → oslobađanje
kriza → sazrevanje
konflikt → razumevanje
bol → svest
pad → uspon

To nije zlo.
To je mehanizam razvoja svesti.

Zaključak.​

Ne postoje spoljašnji demoni.
Postoji neprobuđena svest zarobljena u egu.

Ne postoji apsolutno zlo.
Postoji razvoj kroz inverziju.

Ne postoji borba Boga i đavola.
Postoji evolucija svesti kroz suprotnosti.

Demoni ne postoje kao spoljašnja bića.
Ne postoje entiteti koji ulaze u ljude, opsedaju ih i govore kroz njih. To je mitološki jezik kojim su stari narodi opisivali psihološke procese unutar čoveka.

Ono što se naziva „demon“ je ego u čoveku.

Ego je:

• strah,
  • potreba za kontrolom,
  • osećaj posebnosti,
  • identifikacija sa ulogama,
  • vezivanje identiteta za verovanje,
  • agresija prema drugačijem.

Kada ego preuzme kontrolu nad svesnošću, čovek postaje:

• isključiv,
  • fanatičan,
  • agresivan,
  • uveren da poseduje apsolutnu istinu,
  • nesposoban za dijalog.

To se u religijskom jeziku zove opsednutost demonima.
U psihologiji se zove inflacija ega.
U neurobiologiji – dominacija limbickog sistema nad korteksom.

I to je sve.

Inverzija u frekvenciji – šta zaista znači „minus“​

U binarnom razmišljanju:minus = zlo
plus = dobro

U realnom univerzumu:minus i plus su komplementarne sile, bez kojih ništa ne postoji.

Minus nije zlo.
Minus je napon.

Bez napona:

• nema struje
  • nema kretanja
  • nema života
  • nema rasta
  • nema evolucije
  • nema svesti

Bol → vodi sazrevanju
Kriza → vodi promeni
Pad → vodi učenje
Smrt ćelija → omogućava regeneraciju
Noć → omogućava dan

Svako prividno zlo je buduće dobro u nastajanju.

To nije filozofija.
To je biologija, fizika, psihologija i kosmologija.

Zašto ljudi veruju u spoljne demone?​

Jer je lakše:

• kriviti spoljašnje sile
  • nego preuzeti odgovornost za sopstvenu svest.

Ako postoji spoljašnji demon:→ ja nisam odgovoran
→ neko drugi me je naveo
→ nisam ja kriv

Ali istina je jednostavna:

Sve što čovek vidi kao zlo, potiče iz njegove psihe.

Ratovi nisu delo demona.
Pohlepa nije delo demona.
Mržnja nije delo demona.
Fanatizam nije delo demona.

To je ljudski ego bez samospoznaje.

Zašto je koncept spoljašnjeg đavola opasan?​

Zato što:

• opravdava nasilje,
  • stvara večnog neprijatelja,
  • proizvodi strah,
  • opravdava progone,
  • omogućava moralnu superiornost.

„Mi smo dobri, oni su demonizovani.“

To je psihološki mehanizam kojim se opravdavaju ratovi, inkvizicije, krstaški pohodi i spaljivanja ljudi.

Prava duhovnost​

Prava duhovnost ne traži demone spolja.
Ona traži osvešćivanje ega iznutra.

Ne pita:„Ko me napada?“
nego:„Šta u meni stvara strah, bes, potrebu za dominacijom i osuđivanjem?“

To je stvarni put duhovnog rasta.

Inverzija kao zakon rasta​

Sve u univerzumu raste kroz inverziju:

napetost → oslobađanje
kriza → sazrevanje
konflikt → razumevanje
bol → svest
pad → uspon

To nije zlo.
To je mehanizam razvoja svesti.

Zaključak.​

Ne postoje spoljašnji demoni.
Postoji neprobuđena svest zarobljena u egu.

Ne postoji apsolutno zlo.
Postoji razvoj kroz inverziju.

Ne postoji borba Boga i đavola.
Postoji evolucija svesti kroz suprotnosti.

@Pa ja Jovanovic

Pročitaj ovo:

Tema 'Demon kao Ego – Jedini pravi protivnik Boga!' https://forum.krstarica.com/threads/demon-kao-ego-jedini-pravi-protivnik-boga.1034932/

Ja znam da ti mene potpuno razumeš, ali nećeš da se odrekneš dogme jer će ti ceo dosadašnji život postati bezvredan. Obezvredio sam ti logiku. Istina boli.
Tetovirali su ti dušu. Žigosali.

@Pa ja Jovanovic

Niko nema prava da Isusa ili bilo koga sličnog naziva Bogom. Ja branim pravog i jedinog Boga. Nijedna crkva ili religija neće uspeti u tome. Nije čovek iznad Boga. Treba da vas je sramota i greh.
Odakle ti pravo da me osuđuješ ako si hrišćanin. Gde je ljubav? Sve ste izopačili i zloupotrebili.

Ti mene razumeš. I to je suština problema. Razumeš, ali ne smeš da priznaš — jer bi tada ceo tvoj dosadašnji identitet morao da se raspadne i ponovo izgradi. Lakše je braniti dogmu nego preživeti unutrašnji potres istine.

Istina boli. Zato ljudi beže u verovanja. Zato se hvataju za autoritete, knjige, institucije i kolektivne narative. Jer ako se dogma sruši, ostaješ sam pred sobom. A to je najteži sud.

Ne obezvređujem ja tvoju veru.
Ja obezvređujem tvoje pogrešno poistovećivanje Boga sa institucijom, sistemom i dogmom.

Boga ne možete zatvoriti u crkvu.
Ne možete ga zaključati u knjigu.
Ne možete ga pretvoriti u lik, formu, dogmu, ritual ili hijerarhiju.

Bog nije vlasništvo nijedne religije.

On nije ekskluzivna svojina hrišćanstva, islama, judaizma, budizma niti bilo kog sistema. On je temelj svega što postoji.

Nazivati čoveka Bogom — makar se on zvao i Isus — nije uzdizanje Boga, već umanjivanje Boga.
Time ne dižete čoveka, već spuštate beskonačnost na ljudsku meru.

Ako je Bog apsolut, onda on ne može stati u jednu biografiju, jednu kulturu, jednu epohu i jednu tradiciju.

A sada najvažnije:

Kako možeš da se nazivaš hrišćaninom, a da:

• osuđuješ,
  • vređaš,
  • etiketiraš,
  • proglašavaš ljude demonizovanim,
  • deliš svet na “naše” i “njihove”?

Gde je tu ljubav?
Gde je tu poniznost?
Gde je tu Hristovo “ne sudite da vam se ne sudi”?

Vi ste Boga pretvorili u sudiju, policajca i tužioca, a izgubili ste ono što je suština — samospoznaju, saosećanje i unutrašnju odgovornost.

I ne — ja ne napadam Boga.
Ja branim Boga od ljudi koji su ga sveli na sistem kontrole.

Ne branim ja “svoju teoriju”.
Branim slobodu svesti, razuma i direktnog iskustva.

Jer pravi Bog:

• ne traži strah,
  • ne traži pokornost,
  • ne traži slepo verovanje,
  • ne traži da se ljudi međusobno mrze u njegovo ime.

Pravi Bog traži:

• razumevanje,
  • svest,
  • saosećanje,
  • istinu,
  • unutrašnju čestitost.

Ako ti tvoja vera daje potrebu da napadaš, ponižavaš i proglašavaš druge zlim — onda problem nije u meni, nego u onome kako si Boga razumeo.

@Pa ja Jovanovic

Ti mene razumeš. I to je suština problema. Razumeš, ali ne smeš da priznaš — jer bi tada ceo tvoj dosadašnji identitet morao da se raspadne i ponovo izgradi. Lakše je braniti dogmu nego preživeti unutrašnji potres istine.

Istina boli. Zato ljudi beže u verovanja. Zato se hvataju za autoritete, knjige, institucije i kolektivne narative. Jer ako se dogma sruši, ostaješ sam pred sobom. A to je najteži sud.

Ja obezvređujem tvoje pogrešno poistovećivanje Boga sa institucijom, sistemom i dogmom.

On nije ekskluzivna svojina hrišćanstva, islama, judaizma, budizma niti bilo kog sistema. On je temelj svega što postoji.

Nazivati čoveka Bogom — makar se on zvao i Isus — nije uzdizanje Boga, već umanjivanje Boga.

Ako je Bog apsolut, onda on ne može stati u jednu biografiju, jednu kulturu, jednu epohu i jednu tradiciju.

A sada najvažnije:

• osuđuješ,
  • vređaš,
  • etiketiraš,

Gde je tu ljubav?
Gde je tu poniznost?

Vi ste Boga pretvorili u sudiju, policajca i tužioca, a izgubili ste ono što je suština — samospoznaju, saosećanje i unutrašnju odgovornost.

Jer pravi Bog:

• ne traži strah,
  • ne traži pokornost,

Pravi Bog traži:

• razumevanje,
  • svest,
  • saosećanje,
  • istinu,
  • unutrašnju čestitost.

Ako ti tvoja vera daje potrebu da napadaš, ponižavaš i proglašavaš druge zlim — onda problem nije u meni, nego u onome kako si Boga razumeo.

@Pa ja Jovanovic

A sada najvažnije:

• osuđuješ,
  • vređaš,
  • etiketiraš,

Gde je tu ljubav?
Gde je tu poniznost?

Jer pravi Bog:

• ne traži strah,
  • ne traži pokornost,

Pravi Bog traži:

• razumevanje,
  • svest,
  • saosećanje,
  • istinu,
  • unutrašnju čestitost.

A sada najvažnije:

• osuđuješ,
  • vređaš,
  • etiketiraš,

Gde je tu ljubav?
Gde je tu poniznost?

Jer pravi Bog:

• ne traži strah,
  • ne traži pokornost,

Pravi Bog traži:

• razumevanje,
  • svest,
  • saosećanje,
  • istinu,
  • unutrašnju čestitost.

@Pa ja Jovanovic

@Pa ja Jovanovic

🔴 TI MENE RAZUMEŠ. I TO JE SUŠTINA PROBLEMA.
Razumeš – ali ne smeš da priznaš, jer bi tada morao da srušiš ceo identitet koji si godinama zidao. Lakše je braniti dogmu nego preživeti istinu. Istina boli. Zato ljudi beže u verovanja, u autoritete, u knjige, u institucije. Jer kad sve to padne – ostaješ sam pred sobom. A to je najteži sud.

🔴 JA NE NAPADAM BOGA. JA BRANIM BOGA OD VAS.
Od onih koji su ga sveli na instituciju, sistem, ritual, hijerarhiju i kontrolu. Boga ne možete zatvoriti u crkvu. Ne možete ga zaključati u knjigu. Ne možete ga pretvoriti u lik, formu i dogmu. BOG NIJE VLASNIŠTVO NIJEDNE RELIGIJE.

🔴 NAZIVATI ČOVEKA BOGOM – NIJE UZDIZANJE BOGA, NEGO NJEGOVO UMANJIVANJE.
Time ne dižete čoveka – nego spuštate beskonačnost na ljudsku meru. Ako je Bog apsolut, on ne može stati u jednu biografiju, jednu kulturu, jednu epohu i jednu religiju.

🔴 KAKO MOŽEŠ DA SE NAZIVAŠ HRIŠĆANINOM, A DA OSUĐUJEŠ, ETIKETIRAŠ, PRETIŠ I PROGLAŠAVAŠ LJUDE DEMONIZOVANIM?
Gde je tu ljubav? Gde je tu poniznost? Gde je “ne sudite da vam se ne sudi”?
Vi ste Boga pretvorili u sudiju, policajca i tužioca – i izgubili ste ono što je suština: samospoznaju, saosećanje i unutrašnju odgovornost.

🔴 JA NE BRANIM SVOJU TEORIJU. JA BRANIM SLOBODU SVESTI.
Pravi Bog ne traži strah. Ne traži pokornost. Ne traži slepo verovanje. Ne traži mržnju u svoje ime.
Pravi Bog traži razumevanje, svest, saosećanje i istinu.

🔴 AKO TI TVOJA VERA DAJE POTREBU DA NAPADAŠ, PONIŽAVAŠ I PROGLAŠAVAŠ DRUGE ZLIM – PROBLEM NIJE U MENI, NEGO U NAČINU NA KOJI SI BOGA RAZUMEO.

🔴 ISTINA NE TREBA ZAŠTITU DOGME. DOGMA TREBA ZAŠTITU OD ISTINE.

@Pa ja Jovanovic

Razumeš – ali ne smeš da priznaš, jer bi tada morao da srušiš ceo identitet koji si godinama zidao. Lakše je braniti dogmu nego preživeti istinu. Istina boli. Zato ljudi beže u verovanja, u autoritete, u knjige, u institucije. Jer kad sve to padne – ostaješ sam pred sobom. A to je najteži sud.

Od onih koji su ga sveli na instituciju, sistem, ritual, hijerarhiju i kontrolu. Boga ne možete zatvoriti u crkvu. Ne možete ga zaključati u knjigu. Ne možete ga pretvoriti u lik, formu i dogmu. BOG NIJE VLASNIŠTVO NIJEDNE RELIGIJE.

Time ne dižete čoveka – nego spuštate beskonačnost na ljudsku meru. Ako je Bog apsolut, on ne može stati u jednu biografiju, jednu kulturu, jednu epohu i jednu religiju.

🔴 KAKO MOŽEŠ DA SE NAZIVAŠ HRIŠĆANINOM, A DA OSUĐUJEŠ, ETIKETIRAŠ, PRETIŠ I PROGLAŠAVAŠ LJUDE DEMONIZOVANIM?
Vi ste Boga pretvorili u sudiju, policajca i tužioca – i izgubili ste ono što je suština: samospoznaju, saosećanje i unutrašnju odgovornost.

Pravi Bog ne traži strah. Ne traži pokornost. Ne traži slepo verovanje. Ne traži mržnju u svoje ime.

🔴 AKO TI TVOJA VERA DAJE POTREBU DA NAPADAŠ, PONIŽAVAŠ I PROGLAŠAVAŠ DRUGE ZLIM – PROBLEM NIJE U MENI, NEGO U NAČINU NA KOJI SI BOGA RAZUMEO.

kad sve to padne – ostaješ sam pred sobom. A to je najteži sud.

Bez vere u boga u pravu si.

@Skafander zbori kao ja samo pametnije i elokventije, ta to po seljacki objasnim XD

Ako je isus rekao probudite se, zasto to niko sem nekolicine ne radi? Popovi nisu razumeli zadatak? Zasto ga vi ne razumete? Ja ga apsolutno razumem i sirim svest ovde, ali me niko ne razume kao isusa. Jesam li ja isus? mozda reankarnacija. Vidim uspavane ljudi kojima je ego itekako budan. Vi ste toliko duboko u pecini i mraku bez trunke svetlost, cak ni ne pokusavate da izadjete na svetlo. Ja sam svetlo vase, idite ka meni, izbavicu vas is patnje, probudicu vas!

@Pa ja Jovanovic

Razumem rodjo jer sam bio bolestan ko ti. Razumem i žao mi te.
Ja ne branim dogmu da bih zaštitio sebe, nego zato što je dogma mapa koja me sprečava da postanem izgubljen kao ti.
Autoritet nije moj gospodar, nego moj učitelj. To što ti ne podnosiš autoritete samo znači da tvoj ego ne trpi nikoga ko je veći od tebe.
Nama pričaš slepčo? Nama hrišćanima? Pa on je stvorio i te tvoje frekvencije i inverzije i rc8g12 bodljikava žica a ti će da ga oslobađaš iz neke knjige hahah
Dje si video da je čovek Bog leba ti. Ti Boga nazivaš beskonačnim, a zapravo mu postavljaš granice. Kažeš da on ne može da stane u biografiju? Pa kakav je to apsolut koji ne može da uradi ono što želi? Ti bi radije da Bog ostane daleka ideja jer ideja ne traži da voliš neprijatelja i da se kaješ. Poremećeni džavolčiču
Ja te nisam osudio i rekao šta te čeka već sam rekao kakvo je tvoje stanje. I to ti pričam iz iskustva. Demonizacija sinko u jakom obliku. Ne sudite ne znači ne razlikujte istinu od laži. Ja ne sudim tvojoj duši, nego tvojim rečima koje hule.
Mi nismo pretvorili Boga u sudiju – On to jeste po Svojoj prirodi jer je Istina. Istina uvek sudi laži samim svojim prisustvom. Tebi smeta "policajac" jer bi ti hteo da tvoj ego divlja bez ikakvih granica. Ali prc gevezn zajn
Ni Gospod Bog Isus Hristos ne traži nikakav strah već pomaže da se strah pobedi, daje na mudima. Nema slepog verovanja ima dokaza istorijskih i onih koja nauka ne može da objasni a pičkice kazu pa jeste natprirodno ali nekad kasnije nauka ce to objasniti. Ne traži mržnju vec kad te neko mrzi i pukne šamarom Hristos kaze okreni i drugi obraz. Tako da lažeš ko ker.
🔴 AKO TI TVOJA VERA DAJE POTREBU DA NAPADAŠ, PONIŽAVAŠ I PROGLAŠAVAŠ DRUGE ZLIM – PROBLEM NIJE U MENI, NEGO U NAČINU NA KOJI SI BOGA RAZUMEO
Ja ne napadam tebe, nego tvoju hulu. Ti brkaš osobu sa idejom. Moja vera mi daje snagu da prepoznam laž, a tvoja sujeta ti daje potrebu da tu laž prodaješ kao prosvetljenje. Ti si taj koji je proglasio milijarde ljudi zavedenima – zar to nije vrhunski napad i poniženje? Ajde reci nam kako si došao do ovih ubedjenja? Samo si se probudio i rekao to je to, a? Malo morgen, kojim okultizmom si se bavio?

Dogma je zapravo kristalizacija istine kroz vekove iskustva. Ona ne treba zaštitu od istine, ona je čuvar istine od tvojih prolaznih teorija.

Razumem rodjo jer sam bio bolestan ko ti. Razumem i žao mi te.
Ja ne branim dogmu da bih zaštitio sebe, nego zato što je dogma mapa koja me sprečava da postanem izgubljen kao ti.
Autoritet nije moj gospodar, nego moj učitelj. To što ti ne podnosiš autoritete samo znači da tvoj ego ne trpi nikoga ko je veći od tebe.

Ne. Ti ne razumeš – ti projektuješ.

Kažeš: „Razumem jer sam bio bolestan kao ti.“
To nije razumevanje. To je etiketiranje da bi izbegao dijalog.
Kada nekoga proglasiš bolesnim, više ne moraš da slušaš šta govori. To je klasičan mehanizam odbrane ega: diskredituj sagovornika da ne bi morao da se suočiš sa njegovim argumentima.

Kažeš da te dogma „čuva da se ne izgubiš“.
To je iskreno – i tu si rekao više nego što misliš.

Jer upravo to znači:
👉 Ti se plašiš da ostaneš bez mape.
👉 Plašiš se da ostaneš sam sa sobom.
👉 Plašiš se slobode.

Mapa nije istina.
Mapa je pomoćno sredstvo za one koji još ne znaju da hodaju sami.

Kada čovek nauči da pliva, više mu ne trebaju mišići za neplivače.
Kada nauči da hoda, više mu ne treba hodalica.
Kada nauči da misli, više mu ne trebaju tuđe dogme.

Dogma je štaka za svest, ne krila.

Kažeš: „Autoritet nije moj gospodar nego moj učitelj.“
Ali učitelj koji ne dozvoljava pitanje,
koji zabranjuje sumnju,
koji kažnjava samostalnu misao,
nije učitelj – nego čuvar zatvora.

Pravi učitelj ne traži pokornost.
Pravi učitelj uči kako da prestaneš da zavisiš od njega.

A sada ključna stvar:

Ti meni kažeš da moj ego ne trpi „nikoga većeg od mene“.

A zapravo –
ti ne trpiš ideju da čovek može stajati uspravno bez spoljnog autoriteta.

Jer ako je to moguće –
onda cela tvoja struktura zavisnosti gubi smisao.

Zato moraš da me vidiš kao „bolesnog“, „izgubljenog“, „demonizovanog“.
Jer ako nisam – onda se tvoja sigurnost ruši.

I tu dolazimo do suštine:

Ti ne braniš Boga.
Ti braniš sopstvenu potrebu za sigurnošću.

Ne braniš istinu.
Braniš svoj strah od nepoznatog.

Ne braniš duhovnost.
Braniš sistem koji ti daje identitet, pripadnost i osećaj smisla.

I to je ljudski.
Ali nemoj to zvati istinom.

Jer istina ne treba štake.
Istina ne traži zabrane.
Istina se ne boji pitanja.

Istina stoji sama.

@Skafander zbori kao ja samo pametnije i elokventije, ta to po seljacki objasnim XD

Ako je isus rekao probudite se, zasto to niko sem nekolicine ne radi? Popovi nisu razumeli zadatak? Zasto ga vi ne razumete? Ja ga apsolutno razumem i sirim svest ovde, ali me niko ne razume kao isusa. Jesam li ja isus? mozda reankarnacija. Vidim uspavane ljudi kojima je ego itekako budan. Vi ste toliko duboko u pecini i mraku bez trunke svetlost, cak ni ne pokusavate da izadjete na svetlo. Ja sam svetlo vase, idite ka meni, izbavicu vas is patnje, probudicu vas!
hahahahah Pa dje si Isusova reinakrnacijo? Zamisli nivo sjebanosti mozga kad mislis da si reinkarnacija Isusa hahah Ja bi ti pomogo, ali to je za ozbiljno lečenje. Kako misliš možda si Isusova reinakrnacija? Jesi ili nisi?

Nama pričaš slepčo? Nama hrišćanima? Pa on je stvorio i te tvoje frekvencije i inverzije i rc8g12 bodljikava žica a ti će da ga oslobađaš iz neke knjige hahah

Ne. Ne govorim ja vama kao ljudima, nego svesti koju ste sveli na dogmu.

Ne oslobađam ja Boga iz knjige –
ja oslobađam čoveka iz zatvora koji je oko Boga izgrađen.

Jer čim kažeš: „Nama hrišćanima“
već si ga prisvojio.

Već si povukao granicu:
mi – oni.
naši – vaši.
istina – zabluda.

A Bog, ako je Bog, ne poznaje granice.

On ne pripada:

• ni naciji
  • ni crkvi
  • ni knjizi
  • ni hijerarhiji
  • ni istoriji
  • ni sistemu

Bog nije institucija.
Bog nije organizacija.
Bog nije ideologija.

Bog je izvor postojanja.

Kad kažeš da je „stvorio frekvencije, inverzije i zakone“ –
ti time potvrđuješ ono što govorim, ali ne vidiš posledicu:

Ako je On izvor svega –
onda nijedna religija nema pravo vlasništva nad Njim.

Crkva ne poseduje Boga.
Biblija ne sadrži Boga.
Dogma ne definiše Boga.

One mogu pokazivati ka Njemu,
ali onog trenutka kad kažu:
👉 „mi smo jedini put“
one postaju filter, ne svetlost.

Kažeš: „Ti ćeš da ga oslobađaš iz knjige?“

Da.
Jer Bog koji može biti zarobljen u knjizi nije Bog.
Bog koji zavisi od interpretacije nije Apsolut.
Bog kome trebaju čuvari dogme nije beskonačan.

Ako je Bog svuda –
on ne stanuje u hramovima.
Ako je večan –
ne staje u rečenice.
Ako je beskrajan –
ne ulazi u definicije.

Problem nije u vašoj veri.
Problem je u prisvajanju.

Jer vi ne kažete:
„Ovo je naš put ka Bogu.“

Vi kažete:
„Ovo je jedini put.“

I tu se Bog pretvara u instrument moći.

A Bog ne vlada.
Bog prožima.

Ne kontroliše.
On oživljava.

Ne razdvaja.
On ujedinjuje.

Zato ne napadam Boga.
Napadam kavez oko Boga.

I zato vas to boli.

Jer kavez daje sigurnost,
ali oduzima slobodu.

A istina ne traži čuvare.
Istina sija sama.

Dje si video da je čovek Bog leba ti. Ti Boga nazivaš beskonačnim, a zapravo mu postavljaš granice. Kažeš da on ne može da stane u biografiju? Pa kakav je to apsolut koji ne može da uradi ono što želi? Ti bi radije da Bog ostane daleka ideja jer ideja ne traži da voliš neprijatelja i da se kaješ. Poremećeni džavolčiču

Ne. Ja Bogu ne postavljam granice – ja ih uklanjam.

Ti kažeš: „Ako je Bog apsolut, može da stane u biografiju.“
Ali time ne širiš Boga – ti smanjuješ pojam apsoluta.

Jer apsolut ne znači: „može sve“ u smislu proizvoljnosti,
nego znači: nije ograničen formom.

Beskonačno ne može da se svede na konačno, a da ne prestane da bude beskonačno.
To nije pitanje moći – to je pitanje logike i smisla.

Ako more sipaš u čašu, čaša ne postaje more –
nego se more redukuje na zapreminu čaše.

Ako beskonačnost „stane“ u jedno telo, jednu biografiju, jedno mesto i jedno vreme –
ona više nije beskonačnost, nego simbol.

I tu je ključ:

Ja ne poričem mogućnost da se Bog manifestuje,
ja poričem ideju da se svede, zaključa i identifikuje isključivo sa jednom ličnošću.

Razlika je ogromna.

Bog kao izvor svega može da se izrazi kroz čoveka.
Ali čovek ne može da postane sam izvor svega.

To nije umanjenje Boga –
to je odbrana njegove beskonačnosti.

Ti kažeš da ja želim „daleku ideju“.
Naprotiv.

Ja govorim o Bogu koji je neposredno prisutan u svakom dahu, svakoj ćeliji, svakom biću.
Bog koji je svuda, a ne zatvoren u jednu istorijsku figuru, jednu instituciju i jedan narativ.

Jer ako je Bog samo u jednoj formi –
onda nije u svima nama.

A ako nije u svima –
onda nije apsolut.

Tvoja logika ne širi Boga.
Ona ga centralizuje, lokalizuje i ekskluzivizira.

Moja logika ga univerzalizuje.

I tu je razlika.

Ne. Ja Bogu ne postavljam granice – ja ih uklanjam.
Ti kažeš: „Ako je Bog apsolut, može da stane u biografiju.“
Ali time ne širiš Boga – ti smanjuješ pojam apsoluta.
Jer apsolut ne znači: „može sve“ u smislu proizvoljnosti,
nego znači: nije ograničen formom.
Beskonačno ne može da se svede na konačno, a da ne prestane da bude beskonačno.
To nije pitanje moći – to je pitanje logike i smisla.
Ako more sipaš u čašu, čaša ne postaje more –
nego se more redukuje na zapreminu čaše.
Ako beskonačnost „stane“ u jedno telo, jednu biografiju, jedno mesto i jedno vreme –
ona više nije beskonačnost, nego simbol.
I tu je ključ:
Ja ne poričem mogućnost da se Bog manifestuje,
ja poričem ideju da se svede, zaključa i identifikuje isključivo sa jednom ličnošću.
Razlika je ogromna.
Bog kao izvor svega može da se izrazi kroz čoveka.
Ali čovek ne može da postane sam izvor svega.
To nije umanjenje Boga –
to je odbrana njegove beskonačnosti.
Ti kažeš da ja želim „daleku ideju“.
Naprotiv.
Ja govorim o Bogu koji je neposredno prisutan u svakom dahu, svakoj ćeliji, svakom biću.
Bog koji je svuda, a ne zatvoren u jednu istorijsku figuru, jednu instituciju i jedan narativ.
Jer ako je Bog samo u jednoj formi –
onda nije u svima nama.
A ako nije u svima –
onda nije apsolut.
Tvoja logika ne širi Boga.
Ona ga centralizuje, lokalizuje i ekskluzivizira.
Moja logika ga univerzalizuje.
I tu je razlika.

Rodjo razlike nema, sem jedne malecke. Ti kao i svaki prelešćeni gord čovek si pod vlašću satane. Jer gordost je put ka tome. I tebi je sve kod Boga ok, ali samo sud Božji ne možeš da prihvatiš, jer sud kara to što je u tebi. Pa te on tera da to negiraš i da varaš ljude. Jer to je jedina razlika izmedju tebe i hrišćana. Samo odgovornosti da nema.
Tvoja metafora sa čašom i morem je materijalistička. Bog nije voda pa da mu treba zapremina. Ti Boga doživljavaš kao gas ili tečnost koja se širi, pa misliš da će se smanjiti ako uđe u čoveka. Bog je Duh. On može biti ceo u jednoj tački, a da i dalje obuhvata ceo univerzum.
Za tebe je Hristos simbol, za nas je On Život. Ti kažeš da se Bog manifestuje, ali se plašiš da kažeš da se Bog ovaplotio. Razlika je u tome što manifestacija može biti privid, a Ovaploćenje je istina.
Bog nikad nije u jednoj formi i nikad ti to nisam rekao, jesi slep ne znam šta je problem?

Ja te nisam osudio i rekao šta te čeka već sam rekao kakvo je tvoje stanje. I to ti pričam iz iskustva. Demonizacija sinko u jakom obliku. Ne sudite ne znači ne razlikujte istinu od laži. Ja ne sudim tvojoj duši, nego tvojim rečima koje hule.
Mi nismo pretvorili Boga u sudiju – On to jeste po Svojoj prirodi jer je Istina. Istina uvek sudi laži samim svojim prisustvom. Tebi smeta "policajac" jer bi ti hteo da tvoj ego divlja bez ikakvih granica. Ali prc gevezn zajn

Ne, ti ne razumeš.
Nije pitanje „ego divlja bez granica“ – nego tvoj problem je što svoj stav pretvaraš u meru svega i osuđuješ kroz sopstvenu fiksiranu dogmu.

Kažeš: „Demonizacija sinko u jakom obliku.“
Ne. Demoni ne postoje spolja. Oni su unutrašnji, u čoveku – ego, gordost, pohlepa, oholost, potreba da se drugi ponižavaju da bi ti osećao moć.
Kad kažeš da sam „demonizovan“ – zapravo govoriš o svom unutrašnjem demonizovanom egu, ne o meni.

Kažeš: „Istina uvek sudi lži samim svojim prisustvom.“
Da. Ali ti to vidiš kao dozvolu da budeš sudija nad životima drugih.
Bog nije „policajac“ u tvojoj ruci – Bog je ono što ti ne možeš posedovati, ograničiti niti kontrolisati.

Sve tvoje „ukazivanje na stanje“ – to je projekcija tvog ega koji ne može da se suprotstavi stvarnosti Boga i ljudske slobode.
Istina nije tvoj alat za moć.
Istina nije tvoja.

Ako želiš da hodaš pred Bogom – prvo moraš pokoriti sopstveni ego, a ne tuđe životne izbore.
Samo tada prestaješ da vidiš „demonizovano“ u drugima.
Sve drugo je projekcija tvoje unutrašnje tame.

Back