Bog i Anunakiji

Postoji ozbiljna teorija da su nas napravili anunakiji.

sad mene zanima ovo..posto smo mi Bozija kreacija...zasto religija odbacuje mogucnost anunakija a ne i Boga..drugim recima zasto ne razmisljaju da je Bog u stvari Anunaki.
Zato što je taj Jahve zahtevao monoteizam, okrenuo se protiv svojih. Ono što razbija tu šuplju biblijsku logiku je - ako je bio jedini bog, zašto je morao da preti i ubija ljude da bi im to dokazao.

Zato što je taj Jahve zahtevao monoteizam, okrenuo se protiv svojih. Ono što razbija tu šuplju biblijsku logiku je - ako je bio jedini bog, zašto je morao da preti i ubija ljude da bi im to dokazao.
meni je interesantnije da smo u stvari prvobitno bili mnogobozacko dsrustvo pa je tek posle dosla religija koja tvrdi da smo jednobozacki..

realno valjda su tacnije prastare religije od novijih?

meni je interesantnije da smo u stvari prvobitno bili mnogobozacko dsrustvo pa je tek posle dosla religija koja tvrdi da smo jednobozacki..

realno valjda su tacnije prastare religije od novijih?
Ne znam sve priče, ali konkretno ta, Sumerska u koju spada i Hrišćanstvo i Judaizam i Islam, u redukovanim oblicima, upravo govori da su ''bogovi'' imali svoje sektore, kako geografski tako i funkcionalno, da su fizički bili prisutni na Zemlji, ali i da su negirali jedni druge.

sad mene zanima ovo..posto smo mi Bozija kreacija...zasto religija odbacuje mogucnost anunakija a ne i Boga..drugim recima zasto ne razmisljaju da je Bog u stvari Anunaki.
Zato sto su to dve zasebne kategorije. Bog je apsolut a Anunakiji bi bili samo naprednija civilizacija. Jer u tom slucaju se onda pita a ko je napravio Anunakije? A za Boga vazi da je Bog apsolut, izvor kreacije.

Moguce je ,al sta je danas istina,,,nekom odgovara tako a da postiji sila i svasta nesto sto nas kontrolise i čuva i kroji nam deo sudbine u to nikad nisam sumnjao..Dal su Ananuki il je Bog al neko jeste a mozda i bas ista bića ..
Nismo sigurno nastali od Majmuna jer eo u Zoo vrtu nikako nijedan majmun ne poprimi ljudski oblik.

Ja,lično sve to smatram kao podvalu nekih novih kapitalističkih iluminata ili ostrvske kraljevske porodice sa svojim lordovima.Da li bog postiji onakav ili ovakav ,sve zavisi od čoveka u duši ili si dobar ili zao Ko hoće neka veruje ,ali nek se zapita zašto su svi naj gori zločini u ime vere i boga uradjeni .U ostalom to treba tvorca Kada ja, budem pandrkno moraće mi odgovoriti na mnoge stvari Dotle ću morati samo loviti pravo ime da ne pogrešim kao Gabrijel u drvenoj kenjari punoj G...a

Ništa nisi razumeo.
Bog je stvorio sve pa i anunakije.
Anunakiji su naši rođaci.
Kao mi kokoškama ili sardinama recimo.
ne znamo o anunakiju, ne znamo o bogovima, ne znamo o velikom prasku...
ne bi ni trebali da gubimo vreme u tom neznanju vec da se bacimo na trgovinu, poljoprivredu, industriju... da zaradimo neke pare
Pare su zamka za budaletine.

Ovde smo zbog ljubavi.

Takve ideje su nove i drevni tekstovi ne daju takvu ideju da su oni stvorili coveka ili slicno.
To je moderna interpretacija to jest izmisljanje bez osnove.
Izmislanja sa ciljem da neko zaradi pare, ili proda nesto ili skrene paznju na sebe ili cak i namerno ubaci buvu.
I zasto bi mi sada dolazili na takvu ideju stvaranja coveka kada u izvornim tekstovima nema tako nesto?

Pre bi se reklo da je rec o demonima ili predpotopnim ljudima?

Модерне спекулације о Анунакима као ванземаљским бићима често се ослањају на погрешно схваћена или ван контекста интерпретације древних текстова и легенди. Веровање да су Анунаки заиста били ванземаљски посетиоци који су утицали на људски развој део је алтернативне историјске теорије која је стекла популарност последњих деценија.
https://wildbeimwild.com/anunnaki/

Takve ideje su nove i drevni tekstovi ne daju takvu ideju da su oni stvorili coveka ili slicno.
To je moderna interpretacija to jest izmisljanje bez osnove.
Izmislanja sa ciljem da neko zaradi pare, ili proda nesto ili skrene paznju na sebe ili cak i namerno ubaci buvu.
I zasto bi mi sada dolazili na takvu ideju stvaranja coveka kada u izvornim tekstovima nema tako nesto?

Pre bi se reklo da je rec o demonima ili predpotopnim ljudima?

Модерне спекулације о Анунакима као ванземаљским бићима често се ослањају на погрешно схваћена или ван контекста интерпретације древних текстова и легенди. Веровање да су Анунаки заиста били ванземаљски посетиоци који су утицали на људски развој део је алтернативне историјске теорије која је стекла популарност последњих деценија.
https://wildbeimwild.com/anunnaki/
Oni su opisani i u bibliji i u postanju samo se zovu divovi
Anaki, Anakovci ili djeca Anakova bili su dobro poznata rasa divova u Kanaanu, zemlji koju je Bog obećao Izraelu.

Mojsije ih je ovako opisao:

Ponovljeni zakon 9 : 2 Narod velik i visok, sinovi Anakovi, koje poznaješ i čuo si kako govore: Ko može opstati pred sinovima Anakovim?

Oni su opisani i u bibliji i u postanju samo se zovu divovi
Anaki, Anakovci ili djeca Anakova bili su dobro poznata rasa divova u Kanaanu, zemlji koju je Bog obećao Izraelu.

Mojsije ih je ovako opisao:

Ponovljeni zakon 9 : 2 Narod velik i visok, sinovi Anakovi, koje poznaješ i čuo si kako govore: Ko može opstati pred sinovima Anakovim?
Onda je rec o pretpotopnim ljudima. Rekao sam gore tu mogucnost.

O tome sam pisao temu na blogu.

https://forum.krstarica.com/threads/nefilimi-u-bibliji.869174/

Poslednja izmena:

Back