Bodi, afričko pleme gde se muškarci takmiče ko ima najveći stomak

Sensei

Master
Moderator
Poruka
55.256
Pleme Bodi iz južne Etiopije održava godišnji festival na kome se odaje počast i slavi čovek sa najvećim stomakom. Kako bi se pripremili za ovaj veliki događaj, muškarci kreću na naporan šestomesečni put tova.

Gojaznost i veliki stomaci se obično smatraju zlom savremenog života koji ne samo da imaju negativan uticaj na zdravlje, već se smatraju i generalno neestetskim. Međutim, u udaljenoj oblasti doline Omo, u južnoj Etiopiji, veliki stomaci kod muškaraca smatraju se impresivnim, čak i privlačnim.

Bodi, pleme zemljoradnika i stočara, slave svoju ljubav prema velikim stomakima tokom godišnjeg festivala zvanog Ka'el, na kojem je čovek sa najvećim stomakom krunisan „debeo čovek godine“ i zaslužuje poštovanje celog pleme za život.

Ali da bi zaslužili ovu čast, muškarci moraju da idu na tovnu dijetu od kravljeg mleka ili jogurta, sirove krvi i meda nekoliko meseci pre festivala.

331347529_1397049297788989_4584468844370969375_n.jpg

Tokom tovne dijete, muškarci se uzdržavaju od gotovo bilo kakvih fizičkih aktivnosti, provode vreme u svojim kolibama dok ih hrane žene.

Prva činija mleka i krvi koja sadrži oko 1 do 2 litra se servira na izlasku sunca, ali muškarci moraju da konzumiraju nekoliko njih tokom dana ako žele da imaju priliku tokom Ka'ela.

Neki od njih imaju teže vreme da zadrže mešavinu bogatu proteinima i počnu da povraćaju.

237566716_2830285870567607_2126098352932326990_n.jpg

Muškarci plemena Bodi obično su mršavi i mišićavi, ali tokom procesa tova za Ka'el, neki se toliko ugoje da se jedva kreću.

Ali to je žrtva koju su spremni da podnesu da bi stekli poštovanje plemena.

12961470_10204492380668598_5785173403262915671_n.jpg
Vidi kako opusteno sede u blatu.
Da sam ja seo u blatu, istog moment bi mi izaslo nesto negde na telu.

Vidi kako opusteno sede u blatu.
Da sam ja seo u blatu, istog moment bi mi izaslo nesto negde na telu.
ne samo to vidi kako su ZDRAVO ugojeni!
samo trbušin! ostalo bato steroidi!
zategnuti ko sajle bemtipevca!
nikakvi podvaljci opuštenica i to a trbušine zategnute ko bas bubanj!

Pleme Bodi iz južne Etiopije održava godišnji festival na kome se odaje počast i slavi čovek sa najvećim stomakom. Kako bi se pripremili za ovaj veliki događaj, muškarci kreću na naporan šestomesečni put tova.

Gojaznost i veliki stomaci se obično smatraju zlom savremenog života koji ne samo da imaju negativan uticaj na zdravlje, već se smatraju i generalno neestetskim. Međutim, u udaljenoj oblasti doline Omo, u južnoj Etiopiji, veliki stomaci kod muškaraca smatraju se impresivnim, čak i privlačnim.

Bodi, pleme zemljoradnika i stočara, slave svoju ljubav prema velikim stomakima tokom godišnjeg festivala zvanog Ka'el, na kojem je čovek sa najvećim stomakom krunisan „debeo čovek godine“ i zaslužuje poštovanje celog pleme za život.

Ali da bi zaslužili ovu čast, muškarci moraju da idu na tovnu dijetu od kravljeg mleka ili jogurta, sirove krvi i meda nekoliko meseci pre festivala.

ja odo tamo da živim!
da budem KRALJ PLEMENA!

Koji kapitalac, ako samo uhvati neko gladni lav…

Back