BMW 320d - Savjeti oko kupovine

Ma kakvi bežati odličan je to auto samo treba naculiti uši ponekad :).. Ja sam imao jednog F31a 320d automat naravno, bio je 280k km kad sam ga prodao i nije nikad rađeno ništa ali sam slušao kad ga palim pošto ga je žena vozila pa ja kad sednem jednom sedmično naculim uši :) .. A kolega mi je imao istog tog sa 140k 318d 2014 njemu je lanac pukao 6k evra promena motora bila sa novim lancem naravno. :) Tako da tu nema pravila šta te zadesi .. Kod f10 /11 se to retko javlja a i dosta je lakša tj jeftinija zamena.. Mada su počeli i na F30 da ih provlače bez vađenja motora bar ovaj jedan to radi ali opet 1300evrs ovde je ta zajebancija..

Poslednja izmena:
Nije ipak nego su svi od 2007 do 2014 N47 e sad imaš raznih varijanti 320d su svi 177 ili ovi noviji 184, 318d je isti taj motor sa manje KS međutim taj motor je isti bez obzira dal se zvao N47D20A ili N47D20C

Poslednja izmena:
Ne treba bezati od N47 jer nije svaki los ali je skuplji za odrzavanje jer mu se mora menjati lanac na svakih 180k km.
Samo taj od 2007 do 2010 treba izbegavati sa 177ks jer se jako lose pokazao.
Kasnije su mu podebljali blok i vise nije bilo problema sa pucanjem bloka i sa radilicom.
Ja vozim evo drugu godinu N47 ali u drugoj izvedbi za koju mi je jedan clan foruma nagovestio da se cak verovatno radi o tojotinom motoru sa 1598 ccm Efficient Dynamics i niko do sad nije tacno znao da mi kaze ciji je to motor.
Nema Toyota veze sa BMW ali ima BMW sa Toyotom.. Nzn o kom motoru se radi ali svi su oni N47D20 tj dizel 2l pa ide neko slovo.. Ova ti je oznaka za 316d npr isti motor kao i sa C na kraju koji je 320d sa nekih ca 70ks više . Bmw je to počeo da radi radi troškova koristi iste blokove a i Mercedes isto tako ..
.. ..

Za B38 kazu da je vrh motor, al vidjeh po instagramu da mu masovno mijenjaju nosace motora (tri cilindra jbg)
Nzn.. ja to ni ne gledam nebi ni znao da su ih izbacili da mi niste skrenuli pažnju mada zam da ima 1,5 u, i8 ali to je daleko pa covek ne razmišlja .. Bmw i Mecka za mene ispod 2l ne postoje kad kupujem sebi :).. A i nisam nesto obraćao pažnju na te 116d ili 114d ispod 118d to niko i neće.. Za mecku znam jer zamalo da kupim Vita sa Renault motorom pa kad mi rece 1, 6d ja ga pitah.. čiji? Jer ni Mecka nema te ispod 2l e kad mi reče Renault tu smo završili odem u, Opela i kupim Vivaru top model Sportive sa svom, mogućom opremom (demo) za cenu Vita basic..

Poslednja izmena:
Ako je lako koji je onda motor u mom BMW-u tj ciji jer sam BMW nije imao tako male dizel motore?
I ovaj moj je sa 4 cilindra da se ne pomesa sa ovim novijim koji je sa 3.
Ja guglah i guglah i ne nadjoh nigde tu informaciju.
1.6 N47 veseli s lancom nesretnim koji svi izbegavaju, i pominjali smo zasto nije niko hteo da kupi tvog keca tada, ugradjivao se i u Minije. Svi dizeli u jedinicama od 2007-2015 i u E87 i u F20 su razne varijacije N47.

BMW nije ugradivao nikad tudje motore u svoja kola, osim N13 benzin koji je isto BMWov zajedno napravljen sa Peugeotom, koji se pokazao komplikovanim za odrzavanje, pa su posle samo 4 godine presli na nove.

Nije to zbog lanca jer svako ko kupi BMW zna da ga mora odrzavati ali je cinjenica da ljudi misle ako imaju lanac da je on vecit.
Kod starih modela generalno i jeste bilo tako ali kod novih bio to 116d ili 320d ili 525d ili neki benzinac koji takodje ima lanac mora da se menja set lanaca na odredjenoj i propisanoj kilometrazi inace zna da pukne.
Dosta primeraka iz inostranstva mi se nudi a gde je pukao lanac i to me ne interesuje jer em sto je skupa opravka em sto to govori o vlasniku kako se ophodio prema tom autu.

Nije to zbog lanca jer svako ko kupi BMW zna da ga mora odrzavati ali je cinjenica da ljudi misle ako imaju lanac da je on vecit.
Kod starih modela generalno i jeste bilo tako ali kod novih bio to 116d ili 320d ili 525d ili neki benzinac koji takodje ima lanac mora da se menja set lanaca na odredjenoj i propisanoj kilometrazi inace zna da pukne.
Dosta primeraka iz inostranstva mi se nudi a gde je pukao lanac i to me ne interesuje jer em sto je skupa opravka em sto to govori o vlasniku kako se ophodio prema tom autu.
Tako je... Mada fabricki nisu ni sami predvideli zamenu lanca, jer se nalazi pozadi. Na ovim starijim modelima od 2006. i ranije, u ovlascenom servisu traze 120€ za zamenu sa delovima, ja nisam verovao iskreno. A za ove nove je bas bas komplikovano

I u 5ci je pozada pa nije "toliki problem" da se zameni samo moraš da skidas menjač :mrgreen: .. To i nije loše jer. ljudi često kad menjaju kvacilo menjaju i lance .. . I ja mislim da je greška u proračunu jel su se oslajali na pouzdanost starog motora..Nzn kako je kod ovih bi novih nisam gledao jesu li isto upakovani

Ma kakvi bežati odličan je to auto samo treba naculiti uši ponekad :).. Ja sam imao jednog F31a 320d automat naravno, bio je 280k km kad sam ga prodao i nije nikad rađeno ništa ali sam slušao kad ga palim pošto ga je žena vozila pa ja kad sednem jednom sedmično naculim uši :) .. A kolega mi je imao istog tog sa 140k 318d 2014 njemu je lanac pukao 6k evra promena motora bila sa novim lancem naravno. :) Tako da tu nema pravila šta te zadesi .. Kod f10 /11 se to retko javlja a i dosta je lakša tj jeftinija zamena.. Mada su počeli i na F30 da ih provlače bez vađenja motora bar ovaj jedan to radi ali opet 1300evrs ovde je ta zajebancija..
Sta mislis o 316d f30 od 2012 do 2014?

Back