Bm90 mini telefon

• Začetnik teme Začetnik teme senan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lako im je danas da naprave najmanji telefon ali fora je bila pre 20 godina u vezi toga.

Sledede primeri iz moje ponosne kolekcije mobilnih telefona.

IMG_0075.JPG

:)

Imao sam ovaj sivi.Hronicni problem je imao sa konektorom i zvucnikom.Vadjenje punjaca zatrese tako sitan konektor i one sitne kablice, verovatno se otkine i mora u servis, a posto je mirkofon blizu i on se otkaci.Svaki servis 500 din.Nakon dva servisiranja, prodao sam ga

Pa sto reche Commie to je bio fazon nekada :lol: Tehnicki sad mogu da shtancaju telefone i velicine zrna pasulja :lol: , mislim da je Mitsubishi ako se dobro secam pravio ekstremno male telefone koji su tada bili papreno skupi.

Pa sto reche Commie to je bio fazon nekada :lol: Tehnicki sad mogu da shtancaju telefone i velicine zrna pasulja :lol: , mislim da je Mitsubishi ako se dobro secam pravio ekstremno male telefone koji su tada bili papreno skupi.
Možda bi ( pre ovih prenosnih govanca) hit bio telefon u obliku značke pa kao u Zvezdanim Stazama: Na dodir se javljaš, a nakon dodira samo izgovoriš ime koga treba da zoveš! :super:

Ajoj Ala su imali jake polifone melodije ti simensi, a bili skupi ,preskupi jer su bili deo neke modne linije....a oblici uvrnuti...inače Simens je imao taj neki uvrnuti dizajn.
Samo imali su ubedljivo najbagovitiji softver :(

Kolbri simens.Bili su nesto manji,ne ekstremno mali,ali su imali uvrnute oblike i bili su skupi.I danas drze neku pristojniju cenu za polovne dumb telefone
Nije xelibri :lol: Oni vise lice na vibrator nego na telefon :p Mada salu na stranu koliko im telefoni izgledali cudno bar su se razlikovali jedan od drugog dok danas svi izgledaju isto :p
Ajoj Ala su imali jake polifone melodije ti simensi, a bili skupi ,preskupi jer su bili deo neke modne linije....a oblici uvrnuti...inače Simens je imao taj neki uvrnuti dizajn.
Samo imali su ubedljivo najbagovitiji softver :(
Pa od xx65. (do xx75 nakon toga ih nema vise) generacije moze da se kaze da su konacno napravili "ozbiljan" i relativno stabilan operativni sistem koji se bazirao na naprednijoj java platformi , imao je podlogu za multimediju, 3d graficke aplikacije, bluetooth pa cak i GPS navigaciju ( u nekom obliku) :) i sve bi to bilo bajno da nije bilo symbiana :p
Mislim da su se zakucali onim njihovim SX 1 modelom posred cela koji je verujem bio i poslednji, u sustini babaroga telefon konacno baziran na symbianu ali sa zhestoko retardiranom tastaturom pogotovo sto mu je glavni konkurent bila po obliku veoma slicna Nokia 6600 sa malcice slabijim hardverom ali bar nije imala shizofren raspored tastera

Da šteta što su pukli , posle ih uzeo Benq , nije bio los onaj od aluminijuma EF81 taj sam imao :)
SW je bio zanimljiv je napredan u to vreme ali bagovit...
SX1 je bio Symbian , mislim koristio je isti system kao 6600 dobro to su bili pametni telefoni.

Ja sam imao priike da kupim taj Tenkju Simens p51.Al bilo je hocu necu ne znam, ne daju mi se pare i ostadoh bez telefona, prodao se.Pametan, mozda jedini pametan noviji koji je imao cak Windows Mobile mislim 6.1

Back