Blokirani Rektorat i fakulteti u Beogradu, Novom Sadu i Nišu od strane studenata: Podrška i profesora

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Спрема се закон који ће истражити и утврдити све мотиве због којих опозиција и њени симпатизери праве хаос по Србији.
Боље да сами признате и оправдате се, него да државни органи то утврђују. :per:
Izvinite druže preCedniče :P

Širi se bunt na Beogradskom univerzitetu: Na Matematičkom od sutra obustava nastave, blokada i na Hemijskom​

D. D.danas 21:39
Širi se bunt na Beogradskom univerzitetu: Na Matematičkom od sutra obustava nastave, blokada i na Hemijskom 1
Foto FoNet Marko Dragoslavić
Na Beogradskom univerzitetu širi se blokada rada fakulteta u sastavu tog univerziteta.

Nakon što su danas takve odluke doneli studenti Arhitektonskog i Fakulteta političkih nauka, stižu vesti da je u blokadi i Hemijski fakultet.
„Da, imamo veliku podršku profesora i uprave Hemijskog fakulteta. Oni su zajedno sa nama stupili u blokadu nastave“, kaže za N1 Mina Radovanović, studentkinja Hemijskog fakulteta.
S druge strane, uprava Matematičkog fakulteta oglasila se saopštenjem na fakultetskom sajtu da je Dekanski kolegijum odlučio da, na preporuku Studentskog parlamenta, obustavi nastavu od 4. do 6. decembra, odnosno do kraja ove nedelje.

Nastava se obustavlja na sve tri lokacije na kojima Matematički fakultet ima svoje prostorije.
Za petak, 6. decembra najavljena je i blokada Fakulteta organizacionih nauka.

U objavi na instagram stranici koja je večeras podeljena studentima, piše da je okupljanje planirano u petak. 6. decembra u 11 i 52.

“U 11.52 počinjemo 15 minuta ćutanja da odamo počast žrtvama pada nadstrešnice u Novom Sadu. Nakon 15 minuta organizujemo plenum, otvorenu diskusiju gde svaki student ima priliku da iskaže svoje mišljenje o predlozima i daljim koracima. Pridružite nam se i dajte svoj doprinos!”, navodi se u pozivu.

Спрема се закон који ће истражити и утврдити све мотиве због којих опозиција и њени симпатизери праве хаос по Србији.
Боље да сами признате и оправдате се, него да државни органи то утврђују. :per:
Plaća me Aleksandar Vučić.

Ma bio sam i ja student pa smo se našetali do mile volje, i sve iskljyčivo u periodu dok je bilo demonstracija protiv Zlobe. Na hodao sam se za ceo život, a i još sam malo promukao od tada…

На крају је Павковић завршио 5то годишњу шетњу.

Тако ће и @Lagerta

Нема веће људске присности од ове:

Pogledajte prilog 1652044
Pogledajte prilog 1652045
Погледај ту радост, никада ни са једним западним хегемонистом кад се сретне не испољава овакву радост као да је у друштву Императора Путина!

Свашта је било некада, сад се спомиње

Ne smeta meni što oni podržavaju opoziciju i što blokiraju fakultete.Meni smeta što studiraju na moj račun Studiranje nije nikakvo ljudsko pravo nego luksuz.

Državni fakulteti nisu naša specijalnost, svuda u svetu ih ima. Naprosto, država ulaže u one koji možda nemaju mogućnost plaćanja, ali su bistri i pametni /tako bi trebalo) i mogu jednog dana doprineti društvu.

Da nije tako, mnogi pametni a siromašni ne bi imali nikakve šanse da steknu diplomu sa kojom bi mogli dalje da doprinesu društvu u vidu inženjera, naučnika, učitelja, stručnjaka za razne stvari itd. To je dobra tekovina.

Evo mi ChatGPT odgovorio kada je osnovan prvi državni univerzitet, 1224 godine.
The first state university was the University of Naples Federico II, founded in 1224 by Frederick II, the King of Sicily, in Italy. It is recognized as the world's oldest state-funded university in continuous operation

Premda se neki državni univerziteti plaćaju, to mu dođe kao neka vrsta sufinansiranja studija, neki su potpuno besplatni. Može se razgovarati o modalitetima, u tom smislu država definiše koliko želi da ima stručnjaka iz određene oblasti sa kojim prosekom iz srednjih škola/gimnazija i njih da sasvim finansira, dok ostale može da delimično finansira itd.

Međutim, kod nas čak i ono što se zove samofinansiranje je toliko malo (primera radi 1000 eura godišnje ili čak manje, dok je u nekim državama sufinansiranje oko 10000 eura) da je to zapravo sufinansiranje, jer ne ulazi u kompletne troškove koje ima univerzitet.

No, ovo izlazi iz okvira teme, nego sam se nadovezala na ovu izjavu.

Na osnovu čega zaključak, podržavaju opoziciju? Jer su besni i ljuti na sve što se dešava? Je l to privilegija samo opozicije ? Naglasiću po ko zna koji put, nijedna stranka, nikada, ničiji član, nikada i smatram da imam sva prava da izrazim nezadovoljstvo bilo čime što smatram da ugrožava moj i živote moje dece.
Da se ne lažemo nema nikakvih studentskih protesta nego je reč o opozicionim protestima u koje su uključeni aktivisti i simpatizeri opozicije među studentskom populacijom.Naravno sloboda govora je neprikosnovena ali opozicija i svi nezadovoljni vlašću uključujući i studente imaju pravo da se okupljaju na prostorima gde ne ugrožavaju normalno odvijanje saobraćaja i drugih aktivnosti građana.Blokade saobraćajnica ili javnih ustanova nigde nisu legalan oblik političke borbe.

Da se ne lažemo nema nikakvih studentskih protesta nego je reč o opozicionim protestima u koje su uključeni aktivisti i simpatizeri opozicije među studentskom populacijom.Naravno sloboda govora je neprikosnovena ali opozicija i svi nezadovoljni vlašću uključujući i studente imaju pravo da se okupljaju na prostorima gde ne ugrožavaju normalno odvijanje saobraćaja i drugih aktivnosti građana.Blokade saobraćajnica ili javnih ustanova nigde nisu legalan oblik političke borbe.
Znači SNS je trebalo kazniti kad su oni blokirali puteve, ulice i sudove dok su bili opozicija?

Upravo ono što sam napisala, isključuješ i najmanju mogućnost da su zaista nezadovoljni, da ne upotrebim neku oštriju reč, stanjem u državi, da je činjenica da životi dece u ovoj državi sve manje vrede. Ne pišem o protestima opozicije i blokadama mostova, pišem o njihovoj potrebi da ukažu na besmisao u ovoj državi. Ja ne isključujem da među njima ima i simpatizera opozicije, ali najveći broj njih nije iz političkih razloga to uradio.

Back