Blokiran IP

Pa recimo nas dvojica smo iz istog mesta, ja sam na adresi 212.0.113.10 dok si ti 212.0.113.50 i posecujemo isti sajt. Ako ja pravim dosta ozbiljnih problema tom sajtu vrlo je verovatno da mi nece samo blokirati moju IP adresu vec kompletan opseg 212.0.113.0/24 sto bi znacilo sve adrese od 212.0.113.0 do 212.0.113.255 gde bi i ti bio kolateralna steta.

Druga mogucnost je da su blokirali kompletnu geografsku zonu a to su prve 3 cifre ip adrese.

No kazem verovatno imas dinamicku ip adresu, promeni je restartovanjem rutera pa vidi jel mozes da posetis taj sajt, ako ne, koristi neki vpn. Nord ili recimo Proton.

Proton je inace besplatan i imaju dobre zakone koje se ticu privatnosti korisnika, opet su svajcarci
Probaću taj norton. Hvala.

Posećujem jedan sajt redovno više od godinu dana i odjednom mi danas izbaci sledeću poruku:

Your IP (moj IP) has been blocked because it is blacklisted. For details please see http://www.spamhaus.org/query/bl?ip= (moj ip posle jednako).
Kada kliknem na link prebaci me i kaže:

There is a problem.​

The search term you have entered is invalid.​

U čemu je caka? Nisam ništa spamovao.
ufacen si pa ti blokirali tuj adresu haha

Da nisi dobio neki virus koji bombarduje random ljude mailovima sa tvog kompa? To je prvi razlog zašto bi dobio ovo od Spamhausa.

Skeniraj komp Malwarebytesom.

imaš opciju da pokreneš CMD (command prompt) i da kucaš komandu "nestat -ano" da vidiš aktivne konekcije. Ako ih ima mnogo sa tvog kompa ka drugim kompovima, verovatno imaš problem.
da ima meka malwarebytes mu ne bi bio potreban :lol:

moze jos preciznije sa nmapom ako ga zaista zanima mreza.

moj savet je nek zakupi staticku ip i na to jos stavi neki vpn i sve ce moci...od gledanja netflixa komsije sa druge ip sto netflix ne dozvoljava, do serovanja svojih fajlova samom sebi ili bilo kome bilo gde da je...il napr. lokacijske kontrole kamera po kuci ili stanu....ma milion mogucnosti.

staticka je jedini nacin da se kolko tolko izbegne nat.

Back