Blokiran IP

Paradoksalan

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
470
Posećujem jedan sajt redovno više od godinu dana i odjednom mi danas izbaci sledeću poruku:

Your IP (moj IP) has been blocked because it is blacklisted. For details please see http://www.spamhaus.org/query/bl?ip= (moj ip posle jednako).
Kada kliknem na link prebaci me i kaže:

There is a problem.​

The search term you have entered is invalid.​

U čemu je caka? Nisam ništa spamovao.

Probaj da otvoriš sajt u drugom browseru sa druge IP adrese.
Ne znam kako da promenim IP. Imam ovo:
1729763196982.png

Ali to nije proradilo kada sam probao USA IP.

verovatno te je provajder natovao i neko iz tvoje okoline je uradio nesto sta ne treba :D
Pfff. Kakva ja veze imam sa nekim iz moje okoline?

Ako nemaš zombi računalo, može biti trenutno neka poteškoća, bilo da se radi o nekakvim njihovim internim problemima ili da je do tebe...
Možeš uraditi test:
Ako ne možeš pristupiti stranici dok su ti blokatori reklama na off, niti preko drugih pretraživača, onda možeš skinuti neki drugi VPN i tako vidjeti da li se možeš prijaviti, ali obavezno prije nego što probaš, obriši sve kolačiće, jer te to na kraju oda...

Posećujem jedan sajt redovno više od godinu dana i odjednom mi danas izbaci sledeću poruku:

Your IP (moj IP) has been blocked because it is blacklisted. For details please see http://www.spamhaus.org/query/bl?ip= (moj ip posle jednako).
Kada kliknem na link prebaci me i kaže:

There is a problem.​

The search term you have entered is invalid.​

U čemu je caka? Nisam ništa spamovao.
Nije do tebe. Tako je bilo i meni prošle godine, pomislim da sam blokiran greškom i odem u biblioteku da uđem sa njihovog računara, međutim - isto. Ne može.

Jesi li primetio da npr umesto "The search term you have entered is invalid" nekad piše nešto drugo? Menjaju "razloge"?

Verovatno je pao server, kod mene je to bio slučaj, i trajalo je dugo. Strpljenje. I ja tako paničim i isto sam otvarao teme, zato ti i kažem da prosto sačekaš koji dan.

Nije do tebe. Tako je bilo i meni prošle godine, pomislim da sam blokiran greškom i odem u biblioteku da uđem sa njihovog računara, međutim - isto. Ne može.

Jesi li primetio da npr umesto "The search term you have entered is invalid" nekad piše nešto drugo? Menjaju "razloge"?

Verovatno je pao server, kod mene je to bio slučaj, i trajalo je dugo. Strpljenje. I ja tako paničim i isto sam otvarao teme, zato ti i kažem da prosto sačekaš koji dan.
Ovo se nije promenilo duže od nedelju dana, a ko zna koliko je već "na snazi". U pitanju je forum. Mogu pregledati teme, mogu se logovati, mogu slati privatne poruke, ali ne i pisati u temama. Kontaktirao sam oba admina ali su one malo idle u poslednje vreme. :mrgreen:
Negde piše da je to i do mog provajdera.. Baš debilno da se to desi.

Ovo se nije promenilo duže od nedelju dana, a ko zna koliko je već "na snazi". U pitanju je forum. Mogu pregledati teme, mogu se logovati, mogu slati privatne poruke, ali ne i pisati u temama. Kontaktirao sam oba admina ali su one malo idle u poslednje vreme. :mrgreen:
Negde piše da je to i do mog provajdera.. Baš debilno da se to desi.
I kod mene je bio forum u pitanju :mrgreen:
E sad ne znam ako si već ušao. Ja nisam mogao uopšte da "vidim" ni da postoji.

Da nisi dobio neki virus koji bombarduje random ljude mailovima sa tvog kompa? To je prvi razlog zašto bi dobio ovo od Spamhausa.

Skeniraj komp Malwarebytesom.

imaš opciju da pokreneš CMD (command prompt) i da kucaš komandu "nestat -ano" da vidiš aktivne konekcije. Ako ih ima mnogo sa tvog kompa ka drugim kompovima, verovatno imaš problem.

Da nisi dobio neki virus koji bombarduje random ljude mailovima sa tvog kompa? To je prvi razlog zašto bi dobio ovo od Spamhausa.

Skeniraj komp Malwarebytesom.

imaš opciju da pokreneš CMD (command prompt) i da kucaš komandu "nestat -ano" da vidiš aktivne konekcije. Ako ih ima mnogo sa tvog kompa ka drugim kompovima, verovatno imaš problem.
Moguće, sad ću da skeniram (prvo da skinem malwarebytes). ako je to istina, čak i da nađem tog bota ili kako se zove, ja sam i dalje blacklistovan.

Back