Imala sam problem sa preskakanjem zvuka. To je rešeno. Blokade su se dešavale jednom mesečno, rekoh - ništa strašno. U poslednje vreme mi se to vrlo često dešava i primorana sam da ga grubo restartujem. Šta mu je? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tya:Imala sam problem sa preskakanjem zvuka. To je rešeno. Blokade su se dešavale jednom mesečno, rekoh - ništa strašno. U poslednje vreme mi se to vrlo često dešava i primorana sam da ga grubo restartujem. Šta mu je?![]()
stormbringer:meni je to radio kad sam overklokovao moj celeron...i kad vratim na normalni takt ono je preskakalo i HDD je radio 50% sprorije...lek je formatiranje![]()
d1:stormbringer:meni je to radio kad sam overklokovao moj celeron...i kad vratim na normalni takt ono je preskakalo i HDD je radio 50% sprorije...lek je formatiranje![]()
XP ima problem sa HDD kontrolerom...
naime, kada instalirate sistem, hdd radi na najvecem mogucem DMA transferu.
Medjutim ponekad dolazi do neke vrste greske nakon koje XP postavlja DMA na 1 a u retkim slucajevima prelazi i u PIO mod
resenje za ovaj problem je, pored formatiranja diska i reinstalacije sistema, deinstalacija celokupne hdd grane iz device managera, sto u principu znaci deinstalaciju HDD kontrolera.
Nakon restarovanja racunara, XP ponovo instalira HDD kontroler, prvu i drugu granu a zatim i same diskove. Ponovo ukljucuje DMA mod na najvisi moguci.
poz.
Dedica:d1:stormbringer:meni je to radio kad sam overklokovao moj celeron...i kad vratim na normalni takt ono je preskakalo i HDD je radio 50% sprorije...lek je formatiranje![]()
XP ima problem sa HDD kontrolerom...
naime, kada instalirate sistem, hdd radi na najvecem mogucem DMA transferu.
Medjutim ponekad dolazi do neke vrste greske nakon koje XP postavlja DMA na 1 a u retkim slucajevima prelazi i u PIO mod
resenje za ovaj problem je, pored formatiranja diska i reinstalacije sistema, deinstalacija celokupne hdd grane iz device managera, sto u principu znaci deinstalaciju HDD kontrolera.
Nakon restarovanja racunara, XP ponovo instalira HDD kontroler, prvu i drugu granu a zatim i same diskove. Ponovo ukljucuje DMA mod na najvisi moguci.
poz.
Pri instalaciji XP-a opcija Ultra DMA66 nije aktivirana.Da bi je aktivirao i tako koristio maximalno svoj HDD treba ici u HKEY LOCAL MACHINE\ System\CurrentControlSet\Control\ Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000\ (start/run/regedit pre toga :wink: ) Desni klik na desnoj strani baze, dodaj novu DWORD vrednost i daj joj ime EnableUDMA66, zatim joj daj vrednost 1. Restartuj komp i to je to... 8)