БЛОКАДЕРСКИ ТЕРОР У МАГЛИЋУ! Запаљен ауто у дворишту, дан раније исечене све четири гуме – два напада за 24 сата, где су институције?

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
42.532

У МАГЛИЋУ су се догодила два узнемирујућа инцидента у размаку од свега 24 сата, који су подигли тензије и отворили озбиљна питања о безбедности и политичкој атмосфери. Два брутална напада у само 24 сата уздрмала су ово место и отворила питање: Да ли је насиље постало ново средство политичког обрачуна?​

https://www.novosti.rs/c/vesti/poli...etiri-gume-dva-napada-24-sata-gde-institucije

696869_screenshot-2026-05-02-at-10.18.28-am_f.jpg

Најновија стратегија и тактика СНСа 'Запали Своје'

Донедавно су палили аутомобиле неутралнима и пребијали активисте

https://www.dnevno.rs/ufokusu/zapal...osumnjicene-za-britalno-prebijanje-aktiviste/

Брутално Језиво

У откупу и надокнади рецимо приликом проширења копова на колубари масовно су ницале 'куће' откупљиване по десотроструко већој тржишној цени

Колико је симпатизерки/ра СНСа спремно да им запале кола уз надокнаду из пореске касе?

Ето прилике свима на Крсти ... а и неутрални .. нека се придруже акциј и 'спали стара кола за нова'

Caciji se gloze oko podele opljackanog plena.
drnde drnde drnde
drnde drnde drnde

Kćeri moja Djokiću dal da te dam?

Neću babo, neću Djokića
Djokić ti je džimlija, ići ću bez dimija
Neću babo neću Djokića...

drnde drnde drnde
drnde drnde drnde

Kćeri moja Djilasu dal da te dam?

Neću babo, neću Djilasa
Neću babo za stara, ne dam srce zbog para
Neću babo, neću Djilasa

drnde drnde drnde
drnde drnde drnde

Kćeri moja Tadiću dal da te dam?
Kćeri moja Tadiću, dal da te dam?

Neću babo, neću Tadića
Tadić ti je nevera, on će da me otera
Neću babo, neću Tadića

drnde drnde drnde
drnde drnde drnde
drnde drnde drnde
drnde drnde drnde

Kćeri moja, Vučiću dal da te dam?
Kćeri moja Vučiću dal da te dam?

Hoću babo, HOĆU Vučića
Iako Srbiju gradi, on će da me voli
Hoću babo, hoću Vučića
:heart:

@buudala jel treba muška pevaljka?

drnde drnde drnde
drnde drnde drnde

Neću babo, neću Djokića

drnde drnde drnde
drnde drnde drnde

Neću babo, neću Djilasa
Neću babo, neću Djilasa

drnde drnde drnde
drnde drnde drnde

Neću babo, neću Tadića
Neću babo, neću Tadića

drnde drnde drnde
drnde drnde drnde
drnde drnde drnde
drnde drnde drnde

Hoću babo, HOĆU Vučića
Hoću babo, hoću Vučića

Jadna majko

У МАГЛИЋУ су се догодила два узнемирујућа инцидента у размаку од свега 24 сата, који су подигли тензије и отворили озбиљна питања о безбедности и политичкој атмосфери. Два брутална напада у само 24 сата уздрмала су ово место и отворила питање: Да ли је насиље постало ново средство политичког обрачуна?​

https://www.novosti.rs/c/vesti/poli...etiri-gume-dva-napada-24-sata-gde-institucije

696869_screenshot-2026-05-02-at-10.18.28-am_f.jpg

Најновија стратегија и тактика СНСа 'Запали Своје'

Донедавно су палили аутомобиле неутралнима и пребијали активисте

https://www.dnevno.rs/ufokusu/zapal...osumnjicene-za-britalno-prebijanje-aktiviste/

Брутално Језиво

У откупу и надокнади рецимо приликом проширења копова на колубари масовно су ницале 'куће' откупљиване по десотроструко већој тржишној цени

Колико је симпатизерки/ра СНСа спремно да им запале кола уз надокнаду из пореске касе?

Ето прилике свима на Крсти ... а и неутрални .. нека се придруже акциј и 'спали стара кола за нова'
nije moguce. pa to su nasi nobelovci :eek:

SAZNAJEMO Funkcioner SNS-a Predrag Milošević uhapšen sa pola miliona tableta bensedina: Darko Glišić ga predstavljao kao pojačanje, sad završio izaa rešetak

autor:
Miloš Ž. Lazić
Hronika
18:35
Viši sud u Sremskoj Mitrovici odredio je pritvor Predragu Miloševiću (55), uhapšenom na teritoriji opštine Stara Pazova, nakon što je policija u njegovoj vikendici pronašla 500.000 komada tableta bensedina, a pronađen je i pištolj. U pitanju je čovek kojeg je lično funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić, tadašnji predsednik Izvršnog odbora, predstavio svojevremeno kao veliko pojačanje SNS-u.

Predrag Milošević uhapšen je 29. aprila ove godine u Novim Banovcima, nakon što je prilikom pretresa njegove vikendice policija pronašla 500.000 tableta leka za smirenje "bensedin", kao i pištolj za koji policija sumnja da nije imao dozvolu, sa pripadajućom municijom.

Miloševiću je prvo određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, a potom je priveden u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, gde je saslušan i izneo je svoju odbranu. Viši sud u Sremskoj Mitrovici mu je, na predlog Višeg javnog tužilaštva, odredio pritvor u trajanju do 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, navodi se u odgovoru VJT u Sremskoj Mitrovici.​

Miloševiću VJT u Sremskoj Mitrovici na teret stavlja neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.
Foto: MUP Srbije
Kako portal Nova.rs nezvanično saznaje, lekovi su pronađeni u vikendici koju Milošević poseduje u Novim Banovcima, na teritoriji Stare Pazove.

Predstavljen kao veliko pojačanje za SNS​

Inače, u pitanju je čovek koga je lično tadašnji predsednik Izvršnog dobora Srpske napredne stranke Darko Glišić svojevremeno predstavio kao veliko pojačanje.
Naime, u martu 2023. godine, u SNS su "prebegla" četvorica lokalnih rukovodilaca Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) iz Opštinskog odbora Zemun, među kojima je bio i Milošević.
Na konferenciji za medije održanoj 13. marta 2023. Glišić je predstavio to pojačanje u prostorijama SNS-a: član Glavnog odbora POKS-a i poverenik te stranke za beogradsku opštinu Palilula Dragoš Anastasijević, član GO i poverenik za opštinu Zemun Predrag Milošević, kao i poverenik POKS-a za opštinu Vračar Vladimir Golubović, kao i potpredsednik POKS-a i poverenik za opštinu Zubin Potok te stranke Mirko Glibo.
Milošević je tada davao i neke izjave za prorežimske medije u kojima je izneo teške optužbe na račun nekih dojučerašnjih partijskih drugova i optužio ih za mobing i seksualno uznemiravanje žena. Ipak, čini se da se Milošević u novoj partiji nije baš dobro snašao i nije dobio neku funkciju.
Kako navodi izvor portala Nova.rs, on se kreće na relaciji Zemun - Novi Banovci, jer u Zemunu živi i tamo je bio funkcioner u Opštinskom odboru POKS, dok u Novim Banovcima ima vikendicu.
Nema informacija kako je Milošević došao do ogromne količine leka za koji je potreban recept, a koji proizvodi Galenika. To je više od 16.000 kutija, a ovo nije prvi put da se lek za smirenje "bensedin" pojavljuje na ilegalnom tržištu.

Uzbuna u Engleskoj zbog lekova iz Srbije​

Inače, pre 5 godina, tačnije 12. februara 2020. godine, policija je u Velikoj Britaniji izdala upozorenje zbog velikog broja ljudi kojima je pozlilo nakon uzimanja lekova koji su se pojavili na ilegalnom tržištu.
U pitanju je bio bensedin iz Srbije, sa sve slikom "bensedina" i tada su upozorili korisnike da ga ne koriste i da prijave svaki slučaj na poseban broj telefona.
Ni tada ni sada istraga nije došla do ljudi preko kojih je išla "šema" za nabavku ogromnih količina "bensedina

:namcor:

drnde drnde drnde
drnde drnde drnde

Neću babo, neću Djokića

drnde drnde drnde
drnde drnde drnde

Neću babo, neću Djilasa
Neću babo, neću Djilasa

drnde drnde drnde
drnde drnde drnde

Neću babo, neću Tadića
Neću babo, neću Tadića

drnde drnde drnde
drnde drnde drnde
drnde drnde drnde
drnde drnde drnde

Hoću babo, HOĆU Vučića
Hoću babo, hoću Vučića

Многим режимкама&лијама као и нутралкама&цима

нешто није јасно

Ево да сазнамо ко руководи овим режимским 'листом' ....

Ево комплетне биографије и прегледа контроверзи Милорада Вучелића, актуелног главног и одговорног уредника "Вечерњих новости", на ћирилици:

Лични подаци и образовање
  • Рођење: Рођен је 17. јуна 1948. године у месту Сивац (општина Кула), у тадашњој ФНР Југославији.
  • Образовање: Основну школу завршио је у Црвенки, гимназију у Врбасу, а дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду. Током студија био је активан учесник студентских протеста 1968. године.

Професионална и новинарска каријера
Вучелић има изузетно дугу каријеру у медијима, често преплитану са државним функцијама:
  • Рани радови: Био је уредник у листовима "Студент", "Књижевна реч" и "Књижевне новине".
  • Успон 80-их и 90-их: Радио је у Студентском културном центру (СКЦ), био је уредник у НИН-у (1985–1991) и писао за "Политику".
  • Директорске функције: Био је директор РТВ Нови Сад (1991–1992), а затим први генерални директор РТС-а (1992–1995) у време режима Слободана Милошевића.
  • "Печат" и "Новости": Године 2008. основао је недељник "Печат", а од 2017. године је главни и одговорни уредник компаније "Новости".

Политичка каријера
Био је један од најближих сарадника Слободана Милошевића:
  • Био је високи функционер Социјалистичке партије Србије (СПС) у неколико наврата, укључујући и позицију потпредседника партије.
  • Основао је Демократску социјалистичку партију (ДСП) након 2000. године, која се касније поново утопила у СПС.

Спорт и култура
  • Био је председник Рукометног савеза Југославије и Србије.
  • Дуго година је био на челу ЈСД Партизан и председник ФК Партизан (до октобра 2024. године).
  • Био је управник Звездара театра и уметнички директор Будва Град театра.

Контроверзе, хапшења и оптужбе
Име Милорада Вучелића често се везује за различите афере и безбедносне структуре:
  • Акција "Сабља": Након убиства премијера Зорана Ђинђића 2003. године, Вучелић је ухапшен у полицијској акцији "Сабља" због сумње у повезаност са структурама претходног режима. У притвору је провео 20 дана, од чега 12 у самици, штрајкујући глађу.
  • Везе са службама: Често је оптуживан за везе са Државном безбедношћу (ДБ). На суђењу за убиство Славка Ћурувије, сведочио је да га је обезбеђивао Мирослав Курак, бивши припадник ДБ-а оптужен за извршење тог убиства.
  • Пропаганда: Критичари га оптужују да је током 90-их као директор РТС-а користио телевизију за ратнохушкачку пропаганду и цензуру, због чега га је Српски ПЕН центар искључио из чланства.
  • Криминалне везе у спорту: Током његовог вођења Партизана, клуб је био под притиском јавности због веза са навијачким групама блиским организованом криминалу (случај Вељка Беливука). Вучелић је негирао одговорност управе за те везе.

SAZNAJEMO Funkcioner SNS-a Predrag Milošević uhapšen sa pola miliona tableta bensedina: Darko Glišić ga predstavljao kao pojačanje, sad završio izaa rešetak

autor:
Miloš Ž. Lazić
Hronika
18:35
Viši sud u Sremskoj Mitrovici odredio je pritvor Predragu Miloševiću (55), uhapšenom na teritoriji opštine Stara Pazova, nakon što je policija u njegovoj vikendici pronašla 500.000 komada tableta bensedina, a pronađen je i pištolj. U pitanju je čovek kojeg je lično funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić, tadašnji predsednik Izvršnog odbora, predstavio svojevremeno kao veliko pojačanje SNS-u.

Predrag Milošević uhapšen je 29. aprila ove godine u Novim Banovcima, nakon što je prilikom pretresa njegove vikendice policija pronašla 500.000 tableta leka za smirenje "bensedin", kao i pištolj za koji policija sumnja da nije imao dozvolu, sa pripadajućom municijom.

Miloševiću je prvo određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, a potom je priveden u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, gde je saslušan i izneo je svoju odbranu. Viši sud u Sremskoj Mitrovici mu je, na predlog Višeg javnog tužilaštva, odredio pritvor u trajanju do 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, navodi se u odgovoru VJT u Sremskoj Mitrovici.​

Miloševiću VJT u Sremskoj Mitrovici na teret stavlja neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.
Kako portal Nova.rs nezvanično saznaje, lekovi su pronađeni u vikendici koju Milošević poseduje u Novim Banovcima, na teritoriji Stare Pazove.

Predstavljen kao veliko pojačanje za SNS​

Inače, u pitanju je čovek koga je lično tadašnji predsednik Izvršnog dobora Srpske napredne stranke Darko Glišić svojevremeno predstavio kao veliko pojačanje.
Naime, u martu 2023. godine, u SNS su "prebegla" četvorica lokalnih rukovodilaca Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) iz Opštinskog odbora Zemun, među kojima je bio i Milošević.
Na konferenciji za medije održanoj 13. marta 2023. Glišić je predstavio to pojačanje u prostorijama SNS-a: član Glavnog odbora POKS-a i poverenik te stranke za beogradsku opštinu Palilula Dragoš Anastasijević, član GO i poverenik za opštinu Zemun Predrag Milošević, kao i poverenik POKS-a za opštinu Vračar Vladimir Golubović, kao i potpredsednik POKS-a i poverenik za opštinu Zubin Potok te stranke Mirko Glibo.
Milošević je tada davao i neke izjave za prorežimske medije u kojima je izneo teške optužbe na račun nekih dojučerašnjih partijskih drugova i optužio ih za mobing i seksualno uznemiravanje žena. Ipak, čini se da se Milošević u novoj partiji nije baš dobro snašao i nije dobio neku funkciju.
Kako navodi izvor portala Nova.rs, on se kreće na relaciji Zemun - Novi Banovci, jer u Zemunu živi i tamo je bio funkcioner u Opštinskom odboru POKS, dok u Novim Banovcima ima vikendicu.
Nema informacija kako je Milošević došao do ogromne količine leka za koji je potreban recept, a koji proizvodi Galenika. To je više od 16.000 kutija, a ovo nije prvi put da se lek za smirenje "bensedin" pojavljuje na ilegalnom tržištu.

Inače, pre 5 godina, tačnije 12. februara 2020. godine, policija je u Velikoj Britaniji izdala upozorenje zbog velikog broja ljudi kojima je pozlilo nakon uzimanja lekova koji su se pojavili na ilegalnom tržištu.
U pitanju je bio bensedin iz Srbije, sa sve slikom "bensedina" i tada su upozorili korisnike da ga ne koriste i da prijave svaki slučaj na poseban broj telefona.
Ni tada ni sada istraga nije došla do ljudi preko kojih je išla "šema" za nabavku ogromnih količina "bensedina

Pa nešto se iznarvirao čovek, pa nabavio lekove za smirenje. Ih, bre što si taki...

.

Nisu Englezi ludi da okreću taj broj

A uostalom koliko je ljudi ubio "Srbzki Benzedin" a koliko engleska Astra-Zeneka?
Tudje gomno nekima uvek miriše

Poslednja izmena:
Svedočimo trenutku totalnog naprednjačkog ludila, momenat gde otvoreno nasilje nadjačava naprednjačku glupost i debilizam.

Kraj je blizu :mafijas:

упозоримо на најопаснију замку која вреба након тог краја. Поента ове анализе јесте да пуко констатовање лудила и насиља није довољно уколико се из њега излази кроз исту матрицу која нас је у њега и довела.

Заробљеност у сицилијанском кругу крвне освете

Потврда става да отворено насиље тренутно надјачава сваки облик здравог разума доноси суров увид у друштвену стварност. Ипак, највећа опасност лежи у томе што константни сукоби стварају зачарани круг из којег се не излази променом имена на врху, већ променом саме природе система.
Ако се друштво након пада једног деструктивног режима окрене моделу „око за око, зуб за зуб”, оно само улази у петљу сицилијанске освете. То значи да свака нова владајућа гарнитура користи правосуђе и полицију искључиво за реваншизам према претходницима, док обичан народ остаје на истом месту. Елита се смењује у фотељама и ћелијама, али систем заробљене државе, прескупих рачуна и економског сатирања већине остаје потпуно нетакнут.

Стално покретање исте матрице рушења без грађења

Други део ове критике осветљава погубност тезе да је довољно само дочекати „блиски крај” како би проблеми нестали сами од себе. Систем који почива на насиљу урушава се изнутра, али на његовим рушевинама лако израста исто такво зло ако су правила игре остала иста.
Уколико се нови систем поново гради на принципу привилегија за нову уску групу одбраних, ми само ресетујемо сат на почетак. Опет ћемо имати неку нову мањину која зуји о напретку и користи правосуђе за своје приватне тендере, и неку нову већину која плаћа цех те илузије. Зато је потпуно погрешно водити се искључиво бесом и жељом за реваншом, јер бес заслепљује и спречава стварање дугорочних и стабилних институција.

Како прекинути петљу и радити другачије

Да се историја не би стално понављала као фарса и трагедија, друштво мора радикално да промени смер свог деловања. Излазак из лудила захтева успостављање правила која ће важити подједнако за све, без обзира на то ко је на власти, а ко у опозицији.
То значи да фокус одбрамбеног механизма народа не сме бити само уклањање појединаца, већ потпуно развлашћивање саме функције моћи. Мора се прекинути пракса у којој тужиоци и полиција служе као партијска пешадија. Тек када се успоставе механизми где ниједан политичар неће бити изнад закона и где ће сваки заједнички динар бити под лупом јавности, можемо рећи да смо изашли из зачараног круга Каиновог наслеђа и вечитих сеоских зависти.

Закључак: Изградња система уместо лова на вештице

На крају, ова афирмација јасно ставља до знања да тренутак општег лудила мора послужити као отрежњење, а не као гориво за нове сукобе без сврхе. Крај који се најављује не сме бити почетак новог терора у којем ће се само заменити улоге џелата и жртве.
Радити другачије значи одбити учешће у унапред намештеној сицилијанској игри у којој цех увек плаћају обични грађани. Права победа над системским насиљем и глупошћу не остварује се увођењем новог насиља, већ успостављањем хладног, неумољивог и праведног система пред којим ће сваки будући пироман, муљатор или лажни мировњак одговарати својом имовином и својом слободом.

Back