BLOGERI

Eto, prošlo je dosta vremena otkako nisam bio na ovim stranicama, i pre svega hteo bi da se izvinim a i zahvalim blogerima koji su me ispoštovali i posetili moj blog(tu pre svega mislim na mizacu,123 loncar,LadyDydy,ljilja...), koji su mi svojim komentarima dali veliku podršku, a ja im nisam uzvratio ili odgovorio i zahvalio na njihovoj podršci.
Dragi moji blogeri, sve ređe dolazim na blog(mada me to ne opravdava), ali već duže vreme primećujem sukobe na ovim stranicama.Želja za uvredama i potcenjivanjima nečijih želja da iskažu svoje misli, kao i svoja osećanja, su me naterale da se distanciram.
Ne znam, možda grešim, ja sam ovo mesto uvek video kao mesto gde se mašta ostvaruje.Mesto gde će blogeri pisanom reči izreći svoje misli, a ostali ih podržati i pomoći.
Ne znam, kao što rekoh,možda grešim.Inače uvek pogrešno procenjujem situcije, a ponekad i osobe.
Danas, posle dužeg vremena, ponovo dođoh i posle par blogova opet ta želja za sukobom,sujetom, šta li.
Mada moram da priznam da sam pročitao fenomenalne stihove koje je naspisao ,,faraon˝.Imresioniran sam.Svaka čast.Hteo sam da komentarišem na njegovom blogu , ali pošto sam odlučio da napišem ovaj tekst nisam hteo da se ponavljam.
Vidim da se ponovo pojavila i mary47 za koje imam samo reči hvale.Inače ona ima velike zasluge što sam odlučio da svoje skromne reči podelim ovde.
Pre nekih pet godina sam slučajno naletio na krstaricu i blogove.I prve stihove koje sam pročitao bile su njene.
Morao sam to podeliti sa svojim velikim prijateljem, kojeg neću ovde imenovati jer imamo džentlmenski sporazum da ne komentarišemo međusobno naša skromna ostvarenja na blogu.
I njega je, kao i u ostalom i mene, inspirisala legendarna mary47.
Ovim tekstom nisam hteo da otvorim novu polemiku, već nadu da ću već sutra videti blogove sa rečima koji će samo pružati ruku ohrabrenja

Dobro došao povratniče....lijepo je vidjeti da se mi ptice odletjele ipak vraćamo...to je samo dokaz da blog krstarice ima dušu...a ovo što pišete...sujeta...uvijek je ima...i treba je ignorirati...imamo li snage svi zajedno za to vratiti onaj stari sjaj koji nas je držao i vukao noćima da ovdje rječju iskazujemo i na dlanu nudimo svoje duše..???...ja vjerujem da imamo...jer nismo sami....

ja želim da vjerujem da ima još mnogo duša koje nas griju....jer ih i ima....nemojte odustati...mene nije bilo više od godinu dana...i vraćam se...kao ptica selica svojem gnijezdu gdje sam mnogo ljubavi od ljudi dobila...ti ljudi su još uvijek ovdje...

Što se to ovdje događa??...nije me zaista dugo bilo..i čitam...kako blogove tako i komentare...otkuda ta ekipa sa baš zlobnim komentarima...pa jedni drugima smo davali podršku...podupirali se...družili se...tko si je uzeo za pravo da razori takva prijateljstva...ja moram iskreno napisati da sa Faraonnom imam izuzetno dobru komunikaciju....daje mi podršku...nikada ništa ružno nisam doživjela....iako sam krenula kao teški početnik...i vjerojatno i brljala i svašta pisala tražeći neki put da izazim tugu...bol...sreču...radost...što se događa...kakvi su to novi ili stari ljudi koji to rade..ima li itko vremana da mi objasni..a sa takvim veseljem sam se vratila...ali ostajem...definitivno ostajem....jer uvijek se iskristalizira ...neki dođu...neki odu..tako i treba biti....sami biramo ljude sa kojima ćemo komentirati a ljudi kao ljudi...sami brzo zatvore vrata za sobom...

Ovim tekstom nisam hteo da otvorim novu polemiku, već nadu da ću već sutra videti blogove sa rečima koji će samo pružati ruku ohrabrenja

Samo ljudi i ćudi jegore, kao što i sam vidiš iz komentara.
Blog Krstarice i jeste ono što si opisao, i jeste ono zbog čega si došao. Stalno to ponavljam. Da je pisanje lek. Lek koji leči nas ili druge.Ovde su ljudi različitog godišta, različitih iskustava, pameti, obrazovanja, rade različite poslove, različitih vera i političkih stremljenja, mentaliteta itd. Zajedničko im je samo ljubav prema pisanju. Ipak, promene su neminovne. Ljudi defiliju sa svim svojim karakternim osobinama, i kao što reče iamblond, biramo sami ljude za komunikaciju, što nikako ne znači da su nam svi ljudi bliski i za komunikaciju podobni, ali svakako znači, da ako nam neka osoba ne odgovara, samo se sklonimo bez patetike, vređanja, insinuacija, omalovažavanja, samohvalisanja, izmišljanja, podsticanja svađa itd. To je osnovna kultura ophođenja. Tolerancija usled različitosti je najvažniji deo te kulture. Blog se zahvaljujući stvaralačkom sastavu blogera odupirao tim forumskim jeftinim prepucavanjima i napadima. Ali, nekad se mora i odgovoriti na napad, jer to što neko ćuti i trpi ne znači da ne ume da se brani, to što neko ne napada, ne znači da ne ume da se brani. Ipak, kao što rekoh, Blog je i otvorena sredina u koju može doći svako ko želi sa svojim načinom komunikacije i karakterom, i u krajnju ruku, sa svojim ciljem. Kako će se snaći zavisi od same osobe. Pa za to je dokaz svih nas mnogorazličitih u svim godinama što prođoše između naših reči. Blogeri, iako međusobno jako različiti po svim osnovama, svakog su dočekali raširenih ruku dok stvara a ne razara. Između stvaranja i razaranja linija je tanka i po njoj hoda karakter. Blog je onakav kakvi su ljudi na njemu.
Drago mi je da te vidim.:) Naravno da će biti tekstova koje preferiraš, u to sam sigurna.

...Jegor 23,
nije ni odlazio
ljudi zastanu u hodu
ako nista
da popiju hladnu vodu
ovo je tesko polje
i duznost je svakog Posjetioca
da uradi tako
drugome ruku pri posrtanju
pruziti
ali ne oduziti
jer u Sumi ima i srna sa lanadima
vukova samotnjaka
jelena ranjenih neprikladnom spikom
ali srndaci svojom rikom
uvijek dobre vibracije daju
uvijek
i u svakom slucaju...
...Faraonn , dragi moji prijatelji
nikad nikome
samo sebi moze
neprijatnost priustiti
ali ljiga
nikad nije bio
a, nece ni biti...
...:hvala:

Poslednja izmena:
faraonn;bt281127:
...Jegor 23,
nije ni odlazio
ljudi zastanu u hodu
ako nista
da popiju hladnu vodu
ovo je tesko polje
i duznost je svakog Posjetioca
da uradi tako
drugome ruku pri posrtanju
pruziti
ali ne oduziti
jer u Sumi ima i srna sa lanadima
vukova samotnjaka
jelena ranjenih neprikladnom spikom
ali srndaci svojom rikom
uvijek dobre vibracije daju
uvijek
i u svakom slucaju...
...Faraonn , dragi moji prijatelji
nikad nikome
samo sebi moze
neprijatnost priustiti
ali ljuga
nikad nije bio
a, nece ni biti...
...:hvala:
Dragi prijatelju, ovi tvoji divni stihovi opisuju sve nas, blogere i tebe, čiju prijateljsku ruku mnogi od nas prihvatiše sa zahvalnošću prijatelja...nažalost, ima i takvih koji nemaju osećaj zahvalnosti, niti osećaj prijatelja, već jasno svima pokazuju svoje gladne očnjake. Ta slika je odavno jasno viđena očima divnih ljudi, koji su polako počeli da se odvajaju, grupišu sa sebi sličnima i štite jedni druge od vukova samotnjaka. U šumi se večito događa sukob svetlosti i tame. Deja vu. Tebe i tvoju svetlost voli tvoja prijateljica. :zag:

ekipa moja....iskreno žaloste me ovakve stvari...jer iako smo samo virtualni likovi ovdje na internetu...kroz vaše riječi...poeziju tako se mnogo može osjetiti...i žao mi je ako ima nesporazuma....ne želim suditi nikome...baš nikome....slova i riječi su čudni bodeži...nekada ruke koje te zagrle , pomiluju...a nekada ih i ne razumijemo...možda nam je bio loš dan...možda nas pogode...ali svi idemo dalje....ostavimo loše stvari iza sebe...zalupimo im vrata direktno u nos...i idemo dalje...zajedno....jer zbog toga zajedno i jesmo ovdje...tu su duše koje žive kao i mi....koračaju kroz svaki novi dan...nose ga na leđima...nekada gorak teret...nekada sladak...

I od mene dobrodošlica ( za povratak ), jegor 23.
Nije da mi nije milo da su te osokolili moji rani radovi ovde.
Znači, smem sebi pripisati još jednu dobru zaslugu u životu.:D
Ali ovo " legendarna " ne ide mi nekako uz mene, običnu ženu koja se samo
usudila da stavi srce kao u izlog, i kojoj su Trebale godine da nauči da ceni minute.
Citirano je od Oskara Vajdla, zagrljaj za dobrodošlicu, - moj.:D

Back