blizi se 8.mart

Kupice mi ono sto on bude zeleo. Meni zaista taj praznik ne znaci mnogo ali ako znaci njemu da me obraduje taj dan zasto bih mu uskratila to? Stvarno nemam razlog niti cu. Nemam lose uspomene na taj dan pa da zabranim da me neko na to podseca. Meni svejedno, njemu znaci pa onda neka bude kako on zeli. Isto kao milion drugih stvari prema kojima je on ravnodusan meni znace pa bude kako ja zelim.

Izaci cu sa prijateljicama, ja volim izlaske a one me pozvale bas taj dan. Nemam razlog da ih odbijem niti cu.

Osmi mart nije moj praznik, ne osecam ga tako (pogotovo kad deca traze novac za silne poklone nastavnicama, profesoricama, bakama, devojkama) ali moj praznik nije ni 10. februar ni 17. avgust ni 29. decembar ni jos tristo sezdeset drugih dana pa se opet potrudim da budu najlepsi sto mogu biti.
 
Meni uopšte ne smeta 8. mart kao praznik :). To mi je prilika da nekim starijim ženama u porodici poklonim po neku sitnicu, ali naravno ne libim se ni da primim poklone od dragih bića :klap:. Naravno, iskoristim priliku da ih počastim nekom lepom tortom i dobrim raspoloženjem. Ne volim kada muškarci kažu - Ja taj praznik ne priznajem. Ko ih šta pita? Praznik je davno priznat kao medjunarodni i oni se ni ne pitaju da li ga priznaju ili ne. Treba samo da kupe jednu lepu ružu ;).
 
Osmi mart nije moj praznik, ne osecam ga tako (pogotovo kad deca traze novac za silne poklone nastavnicama, profesoricama, bakama, devojkama) ali moj praznik nije ni 10. februar ni 17. avgust ni 29. decembar ni jos tristo sezdeset drugih dana pa se opet potrudim da budu najlepsi sto mogu biti.

Taj je moj! :mrgreen:

Za 8.mart dobila telefon danas, u napred, ne znam poruku da otkucam, izem ti Samsung i ko ga izmisli!
 
Ako vec moram da se prodam za neku sitnicu, neka bar bude nesto prakticno... toster, usisivac... ili jos bolje nove baletanke za prolece, ili nova torba... da se slaze uz baletanke. :rumenko:
E sad ozbiljno, i jutarnja kafa u krevetu bi me odusevila.... sta cu, ocajna sam. :lol:
 
Drage dame,zene,blizi nam se osmi mart
tek je 22. gdje se blizi? :lol:
i nadam se da sa nestrpljenjem ocekujete taj dan
trese me adrenalin
da vas nekim lepim poklonom obraduju vasi dragi momci,muzevi i svi nama dragi miskarci.
cak i kada bi ti to bio jedini dan u godini kada dobijas poklon, a zvucis kao da jeste
opet ne vidim razlog da ga se "sa nestrpljenjem ocekuje" kao da nema niceg drugog u zivotu od... dobila si svjet/cokoladu/nakit/obrok ::dontunderstand: mislim, fino ali..... nestrpljivo ocekivanje? dvije sedmice unaprijed? wtf.
Te vas pozivam da mi napisete vase zelje i ocekivanja ,pa da pisemo malo.
Pozdrav
cek da pogledam kalendar

8. - utorak .. uh ... najnatrpaniji dan u sedmici
 
Uvek sam bivala tužna kad sam za 8.mart dobijala cveće od pogrešnih momaka... i maštala kako će to biti lepo kad mi onaj pravi donese...:whistling:
Došao i taj pravi, a osećaj se izgubio... jer sve predvidivo nema čar... pa tako ni taj dan...

Mm nije romantičar... i nekako ne voli da se dokazuje... pre je u stanju da mi dva dana pred neki praznik priušti sve što želim, nego da to ostavlja za taj dan... meni odgovara...

P.S. Od svih poklona jedna masaža bi me kupila do sl.8.marta...;):mrgreen:
 
buduci da je "praznik zena" u pitanju, bilo bi daleko prikladnije da se posveti statusu zena u zemlji danas, sto se radi na tome da se poboljsaju uslovi za zivot i izjednace prava sa pravima muskaraca
nego da se samo propagira kako nam je sve sjajno i bajno
sve smo positgle i imamo savrsen zivot samo nam cokolade fale, jer jelte,
kako kaze momak od par postova iznad - nismo muslimanke koje ne smiju da pisnu a da im neko ne da motkom po ljedjima

e, pa, dragi, mozda nismo muslimanke i mozda nisu motke (mada ima i toga) ali zato ostale stvari padaju, pisnula ili postojala samo, nevazno
 
Drage dame,zene,blizi nam se osmi mart i nadam se da sa nestrpljenjem ocekujete taj dan da vas nekim lepim poklonom obraduju vasi dragi momci,muzevi i svi nama dragi miskarci.Te vas pozivam da mi napisete vase zelje i ocekivanja ,pa da pisemo malo.
Pozdrav

Volela bih da se umesto poklona ove godine praktikuje par reči na vestima o položaju žena u društvu. Zašto ja, recimo, ne mogu da nađem posao kad je gazda paranoičan da ću oma da se porodim, a država bi da me natera da zatrudnim, a na forumu bi da me zakolju ako abortiram i td. Ima toga baš dosta :) mada uporno pokušavaju da dokažu da nema, i muškarci i žene.
 
Uvek sam bivala tužna kad sam za 8.mart dobijala cveće od pogrešnih momaka...
Ja sam uvek bila tužna kad mi za osmi mart razni muškarci poklanjaju kojekakve saksije uz izraz groze što su to uopšte morali, objašnjavajući mi pri tom da "uopšte ne cene ovaj praznik i misle da nije fer jer hoće praznik muškaraca" ali da eto svi kupuju pa moraju i oni. Da mi nije žao cveća nabila bih im saksiju u guzicu.
 
8. mart je dan "zena". Ne osecam se ko zena at all. Tata me je svake godine u srednjoj skoli vodio na rucak, kad i mamu za 8.mart i to bi bilo to. Dan ko i svaki drugi. Sa momkom slavim samo svoj i njegov rodjendan i "godisnjicu" i to mozda kao rucak ili tako nesto, nista posebno.
Poklone mi kupuje bez povoda, za 8.mart ne zelim da mi iko cestita dan "zena" jos sam klinka za to ;)
Osmi mart nije dan "žena" niti dan "majki" (kako su ga jedno vreme krstili) nego dan svih žena, bile one deca ili babe. Da li je moguće da si ovo napisala? I nemoj molim te da plačeš kako te "napadam", kad pišeš ovakve gluposti :neutral:
 
...tog dana izvedem par meni dragih muškaraca na ručak....I budem glavna riba okružena muškarcima u moru jadnih sindikalnih žena...:lol:

Lijepo rečeno zaista Marina, duhovito i točno zapravo. Za razliku od Valentinova, američkog napadnog i nametnutog praznika, Dan žena ima neku atmosferu (dobro, znalo je biti pijanih muškaraca u njegovo ime), neku toplinu i osjećaj zbližavanja. Ta je tradicija dobra, ali je suvremenost ne smije iskriviti i izvitoperiti, onda je samo poza i potrošački ukras. Onaj tko me voli, cijelu godinu voli, a ne u taj jedan dan :lol:
 
Poslednja izmena:
Osmi mart nije dan "žena" niti dan "majki" (kako su ga jedno vreme krstili) nego dan svih žena, bile one deca ili babe. Da li je moguće da si ovo napisala? I nemoj molim te da plačeš kako te "napadam", kad pišeš ovakve gluposti :neutral:

Cekaj ne kapiram..ono u jaslicama ste dobijale cvece i bombonjere posto imate rupicu u gacama?:neutral:
 
samo da dodamodem sinoc kod dobavljaca parfema (znam da podrivam sistem, ali ako mi Merkator parfem naplacuje 12800 a dobavljac 55 evrica....racunica je jasna...

dolazi momk i uzima dva parfema-jedan ya zenu i jedan za devojčicu
i to javno komentarise....
jer prosto je sav važan što je u trendu....

jadan takav poklon....
 
Iz primera moje komsinice, moglo bi se zakljuciti da smo mi zene pomalo krive za to sto muskarci svake godine sablonski "ispostuju" ovaj praznik. Ona se raduje 8-om martu jos od nove godine! I svaki dan opominje muza da se taj dan blizi, da sprema poklon... A on jadan itekako zna da je iznenadi, i kad nije praznik... ode po hleb a kupi joj set kozmetike u njenoj omiljenoj boji, ili kad je ona otisla na vikend kod njenih, on prekrecio i sredio citav stan... Pazi kad je oprao i zavese i tepihe! :eek:
A ona zapela za taj jedan dan kao mutava! :dash:
Mislim, kad gledam filmove, americke mame se oduseve kad im deca poklone nazvrckanu cestitku, a nase mame deci daju dzeparac da bi im kupili poklon. :dontunderstand: Malo su sve to zene same isforsirale.
 
...to sto je dan borbe protiv HIV-a 1. decembar ne znaci da mi pazimo da virus ne zakacimo samo tog dana a ostalih 364 ne vodimo racuna vec tim danom opominjemo sebe i sve oko sebe na stravicnu bolest koja nam se moze desiti dok se briga o njoj proteze na ceo zivot a ne samo na taj jedan dan.
Po istom sistemu dan zena nije dan kada se vodi racuna o zenama vec postovanje prema Klari Cetkin i zenama koje su neretko bile izlozene sramoti kako bi njihove potomkinje imale mogucnost da glasaju, da se skoluju, da dobiju trudnicko bolovanje, da kontrolisu radjanje dece, da se njihov glas cuje i uvazava. One su marsirale u milionskom broju kako bi osnovale sindikate, dobre uslove rada, zene su bile jedine koje su 8. marta 1913 u milionskom broju u demonstrirale za mir u Evropi a naglasicu da sve do '70-ih godina XX veka nisu imale pravo glasa u jednoj Svajcarskoj na primer dok su u Srbiji po Srpskom gradjanskom zakoniku bile izjednacene sa starijim maloletnicima i nisu imale pravo nasledjivanje preminulog supruga pa su samim tim zavisile od dobre volje devera. To je bilo pre samo pola veka. Komunizam je kasnije bacio te karanfile zenama u lice ali su i zene krive zato sto ne postuju one koje su se za njih borile i ne protestvuju tog 8. marta za izjednacenje plata, povratak na isto radno mesto nakon bolovanja, za jeftinije vrtice i bolje uslove rada, za poseban status samohranih majki, za obdanista u radnim kolektivima uvek ima prostora za zastitu onih koje obnavljaju naciju.
Volela bih da se reprizira film o zivotu Margaret Senger koja je provela godine u zatvoru jer je javno kazala da zena ne mora da zatrudni svaki put kada ima odnos sa suprugom uz opis nacina kontracepcije na pamfletu, ta zena je provela godine u zatvoru jer je, po misljenju muskaraca remetila javni moral. To je bilo pre samo sto godina a ja bih volela da od nase generacije dozivim da se organizuje i trazi bolje na samo za sebe vec i za one koje dolaze. Komunizam je losom primenom unistio svoja dva najkvalitetnija dobra - praznik rada i dan zena.
 
...to sto je dan borbe protiv HIV-a 1. decembar ne znaci da mi pazimo da virus ne zakacimo samo tog dana a ostalih 364 ne vodimo racuna vec tim danom opominjemo sebe i sve oko sebe na stravicnu bolest koja nam se moze desiti dok se briga o njoj proteze na ceo zivot a ne samo na taj jedan dan.
Po istom sistemu dan zena nije dan kada se vodi racuna o zenama vec postovanje prema Klari Cetkin i zenama koje su neretko bile izlozene sramoti kako bi njihove potomkinje imale mogucnost da glasaju, da se skoluju, da dobiju trudnicko bolovanje, da kontrolisu radjanje dece, da se njihov glas cuje i uvazava. One su marsirale u milionskom broju kako bi osnovale sindikate, dobre uslove rada, zene su bile jedine koje su 8. marta 1913 u milionskom broju u demonstrirale za mir u Evropi a naglasicu da sve do '70-ih godina XX veka nisu imale pravo glasa u jednoj Svajcarskoj na primer dok su u Srbiji po Srpskom gradjanskom zakoniku bile izjednacene sa starijim maloletnicima i nisu imale pravo nasledjivanje preminulog supruga pa su samim tim zavisile od dobre volje devera. To je bilo pre samo pola veka. Komunizam je kasnije bacio te karanfile zenama u lice ali su i zene krive zato sto ne postuju one koje su se za njih borile i ne protestvuju tog 8. marta za izjednacenje plata, povratak na isto radno mesto nakon bolovanja, za jeftinije vrtice i bolje uslove rada, za poseban status samohranih majki, za obdanista u radnim kolektivima uvek ima prostora za zastitu onih koje obnavljaju naciju.
Volela bih da se reprizira film o zivotu Margaret Senger koja je provela godine u zatvoru jer je javno kazala da zena ne mora da zatrudni svaki put kada ima odnos sa suprugom uz opis nacina kontracepcije na pamfletu, ta zena je provela godine u zatvoru jer je, po misljenju muskaraca remetila javni moral. To je bilo pre samo sto godina a ja bih volela da od nase generacije dozivim da se organizuje i trazi bolje na samo za sebe vec i za one koje dolaze. Komunizam je losom primenom unistio svoja dva najkvalitetnija dobra - praznik rada i dan zena.

Svaka cast...osim reputacije, nemam sta da dodam :worth:
 
Poštujem sve one koji obilježavaju taj dan,meni ne znači ništa sem smaranja po kolektivu i zakrčenih ulica,prepunih frizerskih salona i sveveselih žena.Jedino što meni tog dana znači je cvijet koji mi daruje moj sin.A to dobijem kao majka.
 

Back
Top