blizi se 8.mart

mirjjana83

Početnik
Poruka
10
Drage dame,zene,blizi nam se osmi mart i nadam se da sa nestrpljenjem ocekujete taj dan da vas nekim lepim poklonom obraduju vasi dragi momci,muzevi i svi nama dragi miskarci.Te vas pozivam da mi napisete vase zelje i ocekivanja ,pa da pisemo malo.
Pozdrav
 
8. mart je dan "zena". Ne osecam se ko zena at all. Tata me je svake godine u srednjoj skoli vodio na rucak, kad i mamu za 8.mart i to bi bilo to. Dan ko i svaki drugi. Sa momkom slavim samo svoj i njegov rodjendan i "godisnjicu" i to mozda kao rucak ili tako nesto, nista posebno.
Poklone mi kupuje bez povoda, za 8.mart ne zelim da mi iko cestita dan "zena" jos sam klinka za to ;)
 
prva asocijacija za osmi mart mi je sindikalni crveni karanfil, muškarci koji nose više puta po jedan cvet, ali onako prosto krijući, onda najraznoraznije porcelanske figurice, plastične džidžabidže koje se poklanjaju ženama, komšinicama, profesorkama, bakama....Takođe, bez da ikog uvredim, kafane mi tog dana izgledaku tužno -pune nekih žena koje tada budu što bi se reklo izvedene na večeru....
ne volim nametnute stvari

recimo juče sam mami i svekrvi kupila kremu za lice, onako bez razloga, kupovala sam sebi pa sam i njima, i ne pada mi napamet da čekam 8 da ni im to dala ili još gore da se samo osmog marta setim da tako nešto uradim.

još jednom se izvinjavam svima koje taj dan doživljavaju kao poseban dan
 
a zaboravih i ciklame koje uvenu kroz par dana...
neke momke koji bi da se pokažu skupim parfemima...

ja sam od samog početka veze mm molila da mi tog dana ništa ne poklanja i ništa specijalno ne organizuje - jednostavno ne volem...
 
ne daju mi dušmani da delim reputacije, pa moram vako javno.
dakle, mislim sve isto ko mileva. + da dodam, tragikomično je koliko se tad "pažnjom" ističu upravo likovi koji su ostala 364 dana grozni prema svojim a i tuđim ženama.
 
Taj osmi mart je nekada možda i imao neku poentu, ali danas je samo dan kao i svaki drugi. Ustvari i nije, gori je od drugih, jer ga, po nekom mom zapažanju, muškarci ( čitaj - muževi ) koriste za vadjenje fleka. Donesu ružu, ili neki drugi cvet ( sreća pa sve manje vidjam one veštačke ikebane, ono je grozomorno ), ili pak neki drugi jeftin poklon ( ne mislim materijalno jeftin, više nekako moralno jeftin ) i očekuju bogznakakvu zahvalnost jer su se, eto, setili i ispoštovali :roll: Očekuju i da se neke stvari zaborave, da se izglade, eto, tek tako, pa zaboga, doneli su cvet. :roll:
A koliko njih da zadnji dinar iz džepa, dinar koji je mogao biti mnogo koristije i pametnije potrošen, samo jer se to od njih očekuje. Pa ženi, mami, tašti, svastiki, ujni, strini, tetki, babi, sestri... koleginici... eeej, pa čemu to? Poštuj ti, bajo, sve te žene tokom cele godine, džaba taj jedan dan.
Lično, znam da ću dobiti cvet. Ali, ja taj cvet dobijem i bez povoda, tj. povod bude - eto, zato što te volim i zato što volim da vidim osmeh na tvom licu. A ovaj drugi slučaj mi je mnooogo draži. Najdraže mi je kada dobijem cvet taze ubran, pa bila to otkinuta grančica trešnje u cvetu, karanfilić koji je sam nikao negde usput, ili ruža krišom ubrana iz dvorišta... A taj koji dobijem jer se očekuje... drag mi je i sve to, ali nije to to...
 
Мени се иде на осмомартовски концерт Жељка Самарџића.
Почели су и ове године да га рекламирају,..а свиђају ми се
неке његове песме,...


Посебно овогодишњи концерт, зато што га,...

Željko Samardžić: Koncert posvećujem pokojnoj majci!



 
Ovaj...kako da pocnem, a da se postavljac teme ne naljuti... :neutral:
Ja ne pridajem znacaj 8.martu i grozan je taj kicerajski nacin proslave. Svesna sam datuma zbog istorijskog momenta i - toliko.
Moram da priznam da sam sa sestrama jedino mami i baki kupovala cvece, ali samo zato sto je to njima znacilo. Mama jesam, baka nisam ... Ma nije to (8. mart) jos za mene. :lol:
A, da - ima jedna dobra stvar u celoj prici: samo tada se pojave neke vrste cveca koje mogu da se kupe (naravno, za doobruu cenu)!

p.s. Ja cu DoniM. da dodelim reputaciju - ne volim ni ja karanfile ( ...+ juzna pruga) ...:lol:
 
meni tako krivo sto sam ko mileva insistirala da mi dragi ne kupuje nista za osmi mart.sad se obradujem i onom cosavom kuranfilu koji sve zene dobijamo ako poranimo u drakstor.

a secam se jedne godine dosao drug od mog sina iz razreda,tata mu avion,a udovac i mali doneo beli svileni sal,kaze tata poslao:rumenko:

a jednom sam se sokirala u deset uvece na interfon drugaricin muz(druzile smo se tek par meseci)zove me da sidjem dole.sidjem ja a on mucenik raznosi poklone koje je ona pokupovala svojim drugaricama.tako mi ga nesto bilo zao
 
:eek: Ovo je javni atak na moj novcanik!!! :zper:

:zcepanje:

A otkud tebi TA ideja!???
WAHA-1.gif
 
Остао ми је у драгом сећању један 8.Март!

Тих дана (па и за тај 8.Март) сам радила преко студентске задруге
на једној изложби посвећеној управо овом празнику жена.
И баш на тај дан нешто нема посетилаца, често је била таква
тишина да ми је просто сметала. Одједном, чујем неке гласиће:
- Хај` ти,.ма хај` ти....
и у просторију, где је била поменута изложба, уђе група деце,
Издвојише се два дечака са руменим
обрашчићима и пружише ми један мали црвени цвет и најлепшу
честитку коју сам икада до тада добила.
На откинутим корицама нечије свеске, зелене боје,
је био прелеп цртеж и написано " ******* срећан 8.Март!"
( уместо звездица је било моје име)

Иначе, деца су често долазила тих дана на изложбу и тражила
да им о свакој изложеној слици причам. Ваљда им се то допало,
или ко зна због чега, ето, они су се мене сетили на тај празник,
поред њихових мајки и учитељица.

Зато ми је то некако остало у сећању као мој најдражи 8.Март!:zaljubljena:

.
 
Drage dame,zene,blizi nam se osmi mart i nadam se da sa nestrpljenjem ocekujete taj dan da vas nekim lepim poklonom obraduju vasi dragi momci,muzevi i svi nama dragi miskarci.Te vas pozivam da mi napisete vase zelje i ocekivanja ,pa da pisemo malo.
Pozdrav

Очекујем да ми купи миксер - пошто ми је стари црко пре пар дана...:D

А за већ смо се договорили и за годишњицу - усисивач...пошто је постојећи на издисају...:mrgreen:
 

Back
Top