Блиц питања и одговори

Ipak čete morati srediti te zidove,
Postoji uzrok koji stvara vlažnost, naravno, otklonite ga ...
Zamaskirati i tako prodati je malo kvarno, jel' da?
Uzrok je što je to strogi centar NS, stara građevina od 150 godina, i taj ko ga kupi , neće ga kupiti da stanuje, nego da ga sruši i napravi zgradu ili poslovni prostor. To je opšte poznato za taj kraj. U međuvremenu, svako ko uđe u taj stan bude informisan o manama koje on ima.

Da li neko može da mi pomogne. Dobila sam na poklon veoma lep trpezarijski sto i šest stolica, stari nekih 150 godina. Sto je u redu, stolice su takođe u odličnom stanju ali je mebl kojim su presvučene veoma prljav. Imam Kirby i pokušala sam njime da ih očistim ali džaba, deluje još prljavije, ne želim da ih ponovo presvlačim (nasloni i sedišta su urađeni goblenskim radom), sem ako ne bude druge mogućnosti. Da li neko zna kako da ih operem?
P.S.
Mebl je čista plastika, bar tako mi se čini mada deluje kao da je od prirodnih materijala. Zaista sam zbunjena.

Da li neko može da mi pomogne. Dobila sam na poklon veoma lep trpezarijski sto i šest stolica, stari nekih 150 godina. Sto je u redu, stolice su takođe u odličnom stanju ali je mebl kojim su presvučene veoma prljav. Imam Kirby i pokušala sam njime da ih očistim ali džaba, deluje još prljavije, ne želim da ih ponovo presvlačim (nasloni i sedišta su urađeni goblenskim radom), sem ako ne bude druge mogućnosti. Da li neko zna kako da ih operem?
P.S.
Mebl je čista plastika, bar tako mi se čini mada deluje kao da je od prirodnih materijala. Zaista sam zbunjena.

Probaj sa MER san - om, on čisti stvarno tvrdokorne mrlje i staru prljavštinu.

P.S.

axel odmašćivač

tkzv americki ormar
sad me zanima. prednosti i mane takvog ormara, koji ide od zida do zida, sa vanjkom i zadnjom plocom ili bez? dakle, da li su neophodne bocne i zadnja strana na takvom ormaru ako se vec oslanja na tri zida (zadnji i dva bocna)?

Treba imati ploče sa svih strana, zbog izbegavanja dodira odeće sa zidom, moguće vlage, i higijene :).
Prednost - max iskorišćenost prostora, mane, ne znam ... super je :) ...

ja sam stavila sa plocama i sad se kajem! do zida se uvek mogu staviti...tapete npr?

Da, opet zid "ne diše", generalno, ja sam protiv tapeta, ali, to je druga tema. :roll:
Bolje što je sa pločama, kasnije ćeš shvatiti. ;)

Ja imam nameru, čak smo i počeli da pravimo sami plakar do plafona, tako smo max iskoristili prostor "oblika kvadra", sa 3 strane je zid ... i obavezno stavljam stranice i sa strane, mada mi svi kažu da ne, dosta je jeftinije, ali, bitno da mi je kvalitetnije. :D

Back