Blic Online | Nikodijević: Prvi građevinski radovi "Beograda na vodi" početkom 2015.

drdoktor

Elita
Banovan
Poruka
23.062
Nikodijević: Prvi građevinski radovi "Beograda na vodi" početkom 2015.

Beta | 14. 09. 2014. - 09:55h | Foto: M. Metlaš | Komentara: 0
Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da će građevinski radovi na realizaciji projekta "Beograd na vodi", početi tokom prvih nekoliko meseci 2015. godine.

- Sada se radi na raščišćavanju terena a građani će već početkom sledeće godine moći da se uvere koliko smo ozbiljni u vezi realizacije projekta 'Beograd na vodi' - rekao je Nikodijević za televiziju Pink.
 
Komentarišući situaciju u vezi uklanjanja splavova sa prostora na kome će se graditi 'Beograd na vodi', Nikodijević je kazao da gradska vlast želi da uvede red u toj oblasti, definisanjem jasnih uslova za postavljanje splavova.
 
- Želimo da utvrdimo jasna pravila kako će se splavovi postavljati, da obezbedimo sigurnost i tih objekata i onih koji ih koriste a pošto se radi o objektima koji obavljaju komercijalnu delatnost, želimo i da jasno definišemo kako će grad Beograd ubirati prihod od tih objekata. Nije logično da oni obavljaju komercijalnu delatnost a da Beograd ne ubira prihode od toga - kazao je Nikodijević.
 
Prema njegovim rečima, to ne znači da će gradske vlasti raditi na "gašenju noćnog života" u tom delu grada već da će biti uvedeni određeni standardi u toj oblasti.
 
On je najavio i da je u skladu sa usvojenom strategijom razvoja Beograda, planirano da u budućnosti Prokop postane glavna železnička stanica prestonice.
Upitan da li su poznati kandidati za direktore beogradskih javnih komunalnih preduzeća, Nikodijević je kazao da je konkurs, koji je počeo 27. juna, zatvoren i da će se nadležna gradska komisija izjasniti o najboljim kandidatima, od 250 prijavljenih.
 
- Komisija će se izjasniti o tri najbolja kandidata nakon čega će gradsko veće uputiti predloge skupštini. Čitav proces biće transparentan, vodićemo skupštinsku raspravu o predloženim kandidatima - kazao je predsednik Skupštine grada.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/49...evinski-radovi-Beograda-na-vodi-pocetkom-2015

Hahahahaha, pa zar nisu vec poceli? Kako lazu, prvih nekoliko meseci. :hahaha:
 

Back
Top