Blagoja Georgevski - Buštur poginuo u saobraćajnoj nesreći u Skoplju

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.229
Istaknuti sportski radnik Severne Makedonije, bivši jugoslovenski košarkaški reprezentativac Blagoja Georgievski Buštur izgubio je život u sredu uveče u skopskom naselju Kisela voda

1580391874390.png


Istaknuti sportski radnik Severne Makedonije, bivši jugoslovenski košarkaški reprezentativac Blagoja Georgievski Buštur poginuo je u sredu uveče u saobraćajnoj nesreći u skopskom naselju Kisela voda.

Kako je objavljeno, Georgievski je krećući se po klizavom kolovozu izgubio kontrolu nad svojim vozilom izleto s puta i direktno udario u betonski blok.

Blagoja Georgievski je rođen 15. oktobra 1950. godine u Skoplju. Bio je dugogodišnji član skopskog Košarkaškog kluba Rabotnički. Sa uspehom je nastupao i za jugoslovensku reprezentaciju sa kojom je 1971. osvojio srebrnu medelju na Evropskom prvenstvu u Ljubljani i na Olimpijskim igrama 1976. kao i zlatnu na Mediteranskim igrama 1971. i 1975. godine.

Po izdvajanju Makedonije iz jugoslovenske federacije Georgievski je bio selektor košarkaške A reprezentacije, trener u nekoliko klubova, a kasnije i istaknuti sportski radnik.

https://www.novosti.rs/vesti/sport....ac-Jugoslavije-poginuo-u-saobracajnoj-nesreci
 

Back
Top