Blackwaters USA jedinica!!!!!!

Koliko ja znam Blackwater je privatna americka kompanija koja se u sustini bavi unajmljivanjem ljudi sa ratnim iskustvum i njihovim angazovanjem u zemljama gde se njihova ekspertiza trazi. Drugim recima iznajmljuju placenike, uglavnom americkoj vladi da cuva npr. naftne busotine u iraku ili da obezbedjuje licnosti i objekte od velikog znacaja. Amerima ovo pogoduje jer u Vasingtonu niko ne postavlja pitanja o njima, bar ne previse jer kad neko od njih pogine nema kovcega sa americkom zastavom i nema medijske hajke, javno mnjenje o njima gotovo nista i nezna...
Mnogo nasih ljudi i ljudi iz regiona ide u ovakve kompanije jer se to dobro placa, takve pare nemozes da zaradis u Srbiji na posten nacin.. Po nekim procena u Srbiji postoji oko 50 000 ovakvih ljudi sto je poprilicna brojka, ali i ne cudi sobzirom na nasu ne tako davnu istoriju....
Dakle, Blakwater = ''Dogs of war''....Nisu regularna jedinica u sastavu vojske SAD, nitu su jedinica za specijalne namene Ameri toga imaju na pretek npr. zelene beretke, foke, rendzeri, night stalkers, i sigurno jos toga o cemu mi nemamo pojima... Ali to je sasvim normalno za zemlju koja predenduje da bude svetski policajac i da svima lupa packe,i rusi imaju sijaset ovih jedinica u sklobu vojne obavestajne sluzbe GRU, zaboravi FSB\KGB ovi likovi se igraju na sasvim drugom nivou, ali to samo po sebi zasluzuje novu temu...

Koliko ja znam Blackwater je privatna americka kompanija koja se u sustini bavi unajmljivanjem ljudi sa ratnim iskustvum i njihovim angazovanjem u zemljama gde se njihova ekspertiza trazi. Drugim recima iznajmljuju placenike, uglavnom americkoj vladi da cuva npr. naftne busotine u iraku ili da obezbedjuje licnosti i objekte od velikog znacaja. Amerima ovo pogoduje jer u Vasingtonu niko ne postavlja pitanja o njima, bar ne previse jer kad neko od njih pogine nema kovcega sa americkom zastavom i nema medijske hajke, javno mnjenje o njima gotovo nista i nezna...
Mnogo nasih ljudi i ljudi iz regiona ide u ovakve kompanije jer se to dobro placa, takve pare nemozes da zaradis u Srbiji na posten nacin.. Po nekim procena u Srbiji postoji oko 50 000 ovakvih ljudi sto je poprilicna brojka, ali i ne cudi sobzirom na nasu ne tako davnu istoriju....
Dakle, Blakwater = ''Dogs of war''....Nisu regularna jedinica u sastavu vojske SAD, nitu su jedinica za specijalne namene Ameri toga imaju na pretek npr. zelene beretke, foke, rendzeri, night stalkers, i sigurno jos toga o cemu mi nemamo pojima... Ali to je sasvim normalno za zemlju koja predenduje da bude svetski policajac i da svima lupa packe,i rusi imaju sijaset ovih jedinica u sklobu vojne obavestajne sluzbe GRU, zaboravi FSB\KGB ovi likovi se igraju na sasvim drugom nivou, ali to samo po sebi zasluzuje novu temu...

У тој јединици има око 20 наших људи из бивших јединца ЈСО,САЈА,ПТЈ.......

Tacno
Blakwater je privatna kompanija. Nema nikakve veze sa specijalnim jedinicama.
Ima jak uticaj i veze u senatu.
Amerika ogromna sredstva odvaja kako bi platila usluge ove kompanije.
Sto govori da je tesno povezana sa odredjenim politicarima.
Jedan primer, osobe koje su zaduzene za pruzanj zastite vaznim licnostima zaradjuju i do 100000$.
Klasicno dranje Americkog budzeta. Godisnje okrenu peko 1milija.$.
Da nasih ljudi ima 50 000 to ne verujem. Mozda 50.

Poslednja izmena:
Al' si bio u Legiji?

Да ли је битно дали сам иша у Легију или нијесам,јер мора радинк Обезбеђења да се правда ђе је иша или није.Нијесам био што је то важно.

1-Радим у обезбеђењу ради се о ПРИВ.АГЕНЦИЈИ а не о МУП-у да 10X10 се незбуни

2-Нијесам чувао млекаре неке,него сам прави радник обезбеђења

3-Да би био радник мораш да испуњаваш много карактеристика(физички изглед,да нијеси осуђиван,да нијеси ЛАЖОВ,и др)

4-Пролази се 2 нивоа провера у МУП-у која се чека 5 месеци

5-После проласка тих провера иде се на:тест оптерећења,полагање за оружије(пиштољ,пушка) и после свега још се чека 2 недеље и онда си ПРИМЉЕН.

6-Уколико кандидат не прође те тестове може да конкурише у другим агенцијама,мада у МУП си већ обијележен да нијеси неке тестове положио и то отежава пријем у другим агенцијама.

Све у свему у Обезбеђењу нема мијеста за:слабе момке,момци који имају неких здр.проблема.....

У ОБЕЗБЕЂЕЊЕ ИДЕ ИСКЉУЧИВО МОМЦИ КОЈИ СУ ЈАКИ,МОМЦИ КОЈИ СУ СПРЕМНИ ДА СЕ ЖРТВУЈУ ЗА КЛИЈЕНТА(ФИЗИЧКО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ-ВИП),МОМЦИ ДОБРОГ ВИДА,МОМЦИ КОЈИ ЗНАЈУ ШТО ЋЕ И КАКО ЋЕ РИЈЕШИТИ КРИТИЧНУ СИТУАЦИЈУ.

Ја ђе радим не смијем да кажем јер је то ТАЈНА!!!!

Poslednja izmena:
Tacno
Blakwater je privatna kompanija. Nema nikakve veze sa specijalnim jedinicama.
Ima jak uticaj i veze u senatu.
Amerika ogromna sredstva odvaja kako bi platila usluge ove kompanije.
Sto govori da je tesno povezana sa odredjenim politicarima.
Jedan primer, osobe koje su zaduzene za pruzanj zastite vaznim licnostima zaradjuju i do 100000$.
Klasicno dranje Americkog budzeta. Godisnje okrenu peko 1milija.$.
Da nasih ljudi ima 50 000 to ne verujem. Mozda 50.

Odavno nisam bacio pogled na forum i evo sad da repliciram...
Negde sam cuo za tu cifru od famoznih 50 000 ljudi, to se mislim odnosilo na region, pre nego na samu Srbiju. Ova cifra i u meni budi sumnju jer kad bolje razmislim bice verovatnije da se radi o cifri od svega nekoliko hiljada, mozda ni toliko... Kako bilo, istina je medjutim da se traze ljudi sa ovih prostora jer ih ima dosta sa kakvim takvim ratnim iskustvom...
Znam da ih ima nekolicina iz Makedonije, a smatram da Srbija ima veci broj ljudi koji su bili u dodiru sa nekim vidom vojne obuke, delom zbog obavezne konskripcije, a delom i zbog ratova devedesetih, tako da verovatno ima i vise od nekoliko nasih tamo, mozda ne bas u ovoj agenciji ali ima ih sijaset drugih koji se bave ovom rabotom.
E sad sto se prijema tice, mislim da su neki od ovih kriterijuma koje sam naveo presudni, znaci pre svega vojna obuka i ratno iskustvo, sumnjam da primaju ljude tek tako bez ovih preduslova jer ovo umanjuje troskove obuke i usavrsavanja.

Back