Bjelogrlić: Žao mi je, svoju čast sam branio na pogrešan način

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
“Kao čovek i umetnik okrenut sam vrednostima i gajim vrednosti koje preziru agresiju, i sa te strane, nikako ne mogu biti ponosan na taj svoj postupak. Ja sam čovek koji drži do svoje časti i spreman sam da svoju čast i dostojanstvo uvek branim. Nažalost, te noći sam svoju čast branio na pogrešan način”, istakao je on, dodavši da mu je “žao svih onih koje je taj postupak na bilo koji način povredio”.

Ali to je moj život, ja njega nosim i nosiću ga uvek uzdignute glave, rekao je Bjelogrlić.

Protiv Bjelogrlića je pokrenut krivični postupak zbog nasilničkog ponašanja.

Na saslušanju je Bjelogrlić rekao da se kaje zbog onoga što je uradio, posle čega mu je ukinuto zadržavanje od 48 sati i pušten je.

Režiser Predrag Antonijević saslušan je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu pre tri dana.

Saslušanje pet svedoka ovog incidenta zakazano je za 16. septembar, rečeno je za RTS u tužilaštvu.

Podsetimo, 23. avgusta desio se incident tokom koga je Bjelogrlić više puta udario Antonijevića.

Žao mi je što sam odgovorio na jedan neprimeren način na provokacije koje su bile te večeri, a traju već godinu dana i više, izjavio je reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić u razgovoru za Tanjug, komentarišući incident sa rediteljem Predragom Gagom Antonijevićem u hotelu "Ambasador" u Nišu 23. avgusta.
Nista ti ne vredi,prenemaganje da si branio cast.Nas srbe i onako bije los glas,da smo divljaci,da smo primitivci.Svojim divljackim branjenjem svoje casti,
ukaljao si cast,svih nas koji smo obrazovani i kultivisani srbi.Srami se dok si ziv,ali ljaga ostaje na tebi,ali nazalos,i na svima nama.....

Nista ti ne vredi,prenemaganje da si branio cast.Nas srbe i onako bije los glas,da smo divljaci,da smo primitivci.Svojim divljackim branjenjem svoje casti,
ukaljao si cast,svih nas koji smo obrazovani i kultivisani srbi.Srami se dok si ziv,ali ljaga ostaje na tebi,ali nazalos,i na svima nama.....
on se nije izvinuo u ime Srba nego u svoje ime.
A tvoj stav je kao i zapadni gde svi Srbi treba da se stide za navodne zločine iz skorašnjih ratova i nema izgovora zašto su to radili. Ne razumem zašto se ti poistovećuješ sa Bjelogrlićem kad se radi se o lokalnom incidentu (srpski a ne internacionalni i to u hotelu pred samo nekoliko svedoka)?

Veoma se cudim tvom reagovanju,na moje opravdano kriticko misljenje,o nasilnom ponasanju Bjelogrlica.Da je u pitanju neki anonimus koji se u kafani
potukao,sa isto tako anonimusom,ne bih to ni komentarisao.Ali upitanju su poznati reditelji a ne anonimusi.Kada se neko poznato lice,ponasa bestijalno,
to je blam za celu zemlju.Sta mislis da li neko sa ogromnom popularnoscu,kao recimo Novak Djokovic,da li on sme da napravi neki incident. Pa naravno
da ne sme.Pa cela svetska stampa bi napravila od tog incidenta,da smo mi srbi divljaci.Pa zar ne vidis,kako nas gledaju samo zato ,sto je srpski general
Mladic,pravio pizdarije po Bosni.Ljudi bilo koje nacije,koji su opste poznati,moraju da vode racuna,o svakom svom koraku,da ne naprave glupost koja
pada na celu zemlju,kojoj pripadaju.......

Ovaj spektakl mi nije zanimljiv uopšte, ali hajd' da budem mirođija u nedostatku pametnijeg posla trenutno.
Nije mi ništa manje drag kao glumac nego pre, ali mu ovakav ispad svakako nije bio potreban.
Ako je istina da je provociran dugo od strane tog reditelja, pa... neka ga je malo i ćušnuo.

Najveći problem u svemu je što je odreagovao na sasvim neprikladnom mestu, ali pa valjda... to je bila jedinstvena i idealna prilika da ga uživo i izbliza nahvata, što otvara pitanje na koji način ga je to ovaj provocirao?
Možda ga je klevetao, ogovarao, ljagao, spletkario mu iza leđa na Viber grupama, ili onako, interno među zajedničkim saradnicima?

D.B. je čovek u ozbiljnim godinama, a tek je onaj u još ozbiljnijim, tako da i jednom i drugom od mene veliko hvala za dosadašnja i buduća ostvarenja, ali kao karakteri su mi pod velikim znakom pitanja i ne bih nijednog zvala na svadbu i slična veselja ni pod tačkom razno.
:zcepanje:

Veoma se cudim tvom reagovanju,na moje opravdano kriticko misljenje,o nasilnom ponasanju Bjelogrlica.Da je u pitanju neki anonimus koji se u kafani
potukao,sa isto tako anonimusom,ne bih to ni komentarisao.Ali upitanju su poznati reditelji a ne anonimusi.Kada se neko poznato lice,ponasa bestijalno,
to je blam za celu zemlju.Sta mislis da li neko sa ogromnom popularnoscu,kao recimo Novak Djokovic,da li on sme da napravi neki incident. Pa naravno
da ne sme.Pa cela svetska stampa bi napravila od tog incidenta,da smo mi srbi divljaci.Pa zar ne vidis,kako nas gledaju samo zato ,sto je srpski general
Mladic,pravio pizdarije po Bosni.Ljudi bilo koje nacije,koji su opste poznati,moraju da vode racuna,o svakom svom koraku,da ne naprave glupost koja
pada na celu zemlju,kojoj pripadaju.......
Prvo nije Bjela nadaleko poznat,kao drugo,pricao je u svoje ime i svom postupku,kao trece vidis da je trend kod nas,kao i obicno po ugledu na najlosije stvari iz sveta...

Back