БИЗмИСМЕН лажирао менице на 50,000 000 евра!!!

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.180
Srpski biznismen lažirao menice na 50,000 000 evra!!!
Z. USKOKOVIĆ | 08. novembar 2014.

Sumnja se da iza višemilionskih mućki sa blanko papirima stoji poznata srpska firma. Policija ušla u slovenački „Prvi faktor“, sa sedištem u Beogradu. Sporno 50 miliona evra









09_144x86.jpg




TRAG višemilionskih mućki sa blanko menicama, koje je slovenačka firma sa sedištem u Beogradu „Prvi faktor - faktoring“ pokušala da unovči u domaćim bankama, vodi do jednog srpskog biznismena - saznaju „Novosti“! Njegovo preduzeće pojavljuje se, naime, kao preprodavac menica, na kojima je falsifikovan iznos od ukupno 50 miliona evra!



Operativci srpske policije za suzbijanje privrednog kriminala u petak su počeli da češljaju papire i dokumentaciju u „Prvom faktoru“, čija je poslovnica na Novom Beogradu. Pod lupom su, kako nezvanično saznajemo, posebno ugovori između Slovenaca i ovog biznismena, jer je reč o otkupu menica pre roka dospeća na kojima su višemilionski iznosi.



- Da nešto nije u redu „provalili“ su službenici nekih domaćih banaka kod kojih je „Prvi faktor“ pokušao da naplati menice - navodi izvor „Novosti“. - Izdavači tih vrednosnih papira su male trgovinske radnje i prodavnice, koje su odmah bile blokirane, jer je reč o višemilionskim iznosima. Njihovi vlasnici su odmah obaveštani, kao i „Prvi faktor“ i rečeno im je da se sumnja da je reč o falsifikatima.
Dosad je policiji prijavljeno desetak slučajeva zloupotreba menica na kojima su falsifikovani iznosi. Jedan od njih je i mali privrednik iz Bora, koji je za račun od 700.000 dinara dao blanko menicu kao garanciju da će novac uplatiti u narednih mesec dana.



“FAKTORING“ ĆUTI U KOMPANIJI „Prvi faktor - faktoring d.o.o.“ ni u petak nisu hteli da komentarišu navode našeg lista. Oni su u jedinom odgovoru „Novostima“, koji su poslali u četvrtak, naveli „da, u skladu sa poslovnom politikom, ne žele da komentarišu poslovne odnose sa klijentima“.

Kako se to nije dogodilo, ovaj vrednosni papir je od jednog velikog trgovinskog lanca nastavio „put“ do ovog srpskog biznismena, pa u „Prvi faktor“. Krug se završio u banci, ali umesto 700.000 dinara, na njemu je bila ispisana cifra od 77 miliona dinara!


- Slovenci su ove papire otkupljivali po ceni od 80 procenata njihove vrednosti - objašnjava izvor našeg lista blizak istrazi. - To može da znači da su oni firmi sa kojom su poslovali na otkupu duga, za pomenutu blanko menicu na kojoj je upisan iznos od 77 miliona dinara, isplatili 67.760.000 dinara. Zarada je enormna.

Na ovaj način, prema prvim rezultatima istrage, oštećeni su mali trgovci širom Srbije. Oni će morati kroz svoje račune za kupljenu robu da dokazuju da su od velikih trgovinskih lanaca pazarili za višestruko manje iznose u odnosu na one koji stoje na njihovim blanko menicama. I tu krug prevare nije zatvoren. Jer, postoji sumnja i da je „Prvi faktor“ zloupotrebljen, jer je otkupljivao nepostojeće dugove za vrlo realan višemilionski keš.


“VRZINO KOLO“

POLICIJA sada istražuje ko je upisivao „naduvane“ iznose - trgovinski lanac, firma biznismena ili „Prvi faktor“. Pokušava i da se odgonetne ko je koga tu prevario.

*******************************************************************************************
Још једна у низу сензационалистичких вести у којима наша Влада КАО ЛОВИ ЛОПОВЕ - А ЗАПРАВО СУ СВИ ОНИ ЗАЈЕДНО У ДИЛУ.........Србија постаје прави хорор организоване мафије бизМисмена и државних органа.

Не верујем ДА ЋЕМО ЧУТИ ДА ЈЕ БИЛО КО СТВАРНО УХВАЋЕН, УХАПШЕН И ОСУЂЕН И ДА ЈЕ НОВАЦ ВРАЋЕН ОНИМА ОД КОЈИХ ЈЕ ПОКРАДЕН.......
 

Back
Top