Bivši načelnik DB-a Goran Petrović pod istragom zbog prisluškivanja novinara!

Seagull

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
235
Bivši načelnik Državne bezbednosti Srbije Goran Petrović potvrdio je da je podignuta krivična prijava protiv njega i nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Dušana Mihajlovića zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno neovlašćenog prisluškivanja.


Petrović je naveo da je reč o predistražnom postupku, koji traje već dve-tri godine i da je pre nekoliko dana dobio obaveštenje iz suda da će biti otvorena istraga.


"Tamo su apostrofirane dve ličnosti, novinar Vuk Cvijić i advokat Toma Fila", rekao je Petrović Televiziji B92, ističući da je ceo taj postupak proglašen službenom ili državnom tajnom.

"Nema tu nikakvih zloupotreba, niti tih velikih i pompeznih stvari, kako se da očekivati kada se podnese takva jedna krivična prijava protiv takve dve ličnosti - ministra i načelnika službi", rekao je Petrović.

U Drugom opštinskom sudu u Beogradu u toku je istraga protiv Mihajlovića i Petrovića zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, potvrdjeno je 28. decembra Tanjugu u tom sudu.

Mihajlović je još osumnjičen i za krivično delo falsifikovanje isprave, a istražni sudija je doneo naredbu "za čuvanje tajne", tako da se podaci iz istrage ne mogu objavljivati.

Rešenje o sprovodjenju istrage protiv Petrovića doneto je 19. oktobra, a protiv Mihajlovića 12 dana kasnije.

List "Danas" objavio je pre tri godine da je novinar tog lista Vuk Cvijić prislučkivan i praćen juna 2001. godine, a Petrović je novinara nazvao narkomanom i saradnikom vojne obaveštajne službe.

Blic.
Još da se setimo čiji je ''kadar'' on bio...:)
 
Seagull znacipod istragom?
icon7.gif
icon7.gif
icon7.gif
icon7.gif
icon7.gif
icon7.gif
icon6.gif
icon6.gif
icon6.gif
icon6.gif
icon6.gif
icon6.gif
icon10.gif
icon10.gif
icon10.gif
icon10.gif
icon10.gif
icon10.gif
 

Back
Top