Bivši muzičar Mumford & Sons kaže da umetnici koji prkose progresivnoj ortodoksiji dobijaju "profesionalnu kaznu"

Sensei

Master
Moderator
Poruka
58.445
Bivši muzičar grupe Mumford & Sons Vinston Maršal podelio je svoje frustracije zbog očigledne „profesionalne kazne“ za umetnike koji se usude da ospore progresivnu ideologiju.

Maršal je dospeo na naslovne strane 2021. nakon što je napustio folk-rok bend Mumford & Sons nakon nereda kada je tvitovao svoju podršku knjizi konzervativnog autora Endija Ngoa koja istražuje levičarski radikalizam Antife, „„Demaskiran: Unutar Antifinog radikalnog plana da Uništiti demokratiju.”

Znajući kakav je osećaj biti „otkazan“ (canceled), Maršal je saosećao sa pevačima koji su se u poslednje vreme suočili sa time.

Oliver Entoni, kantri umetnik iz Farmvila u Virdžiniji, objavio je singl pod nazivom „Rich Men North of Richmond” koji je odjeknuo u svakodnevnoj borbi Amerikanaca. Ali liberalni mediji su ga demonizovali u nekim ćoškovima jer je izbacio takozvanu desničarsku himnu.

Magazin Rolling Stone objavio je članak o popularnom singlu pod naslovom „Dešnjaci su upravo pronašli svoju omiljenu novu kantri pesmu“. U članku se napominje da bi tekstovi mogli da se dopadnu „desničarskim influenserima“ delimično zato što se Entoni „protiv visokih poreza i vrednosti dolara, ali takođe ulazi u neke tačke razgovora o blagostanju iz Reganove ere“.

„Oliver Entoni, na primer, momak iz radničke klase, ima ovu pesmu koja odjekuje milionima i milionima – ne samo u Americi, već i širom sveta, ljudima – ostavljenim radničkim klasama. A oni to jednostavno ne mogu čak ni da obrade“, rekao je Maršal o medijima u intervjuu za Fox News Digital. „Dakle, nekako su se osramotili.“

Maršal je izdvojio Rolling Stoneov zapis Entonija, koji je od tada rekao da se ne identifikuje ni sa jednom stranom političkog prolaza i dobio je pohvale kao neukaljanog partijskom politikom.

„Sigurno vidite ogroman jaz između medija i ljudi“, rekao je Maršal. „I pisao sam o ovome, posebno o odgovoru časopisa Rolling Stone, ako ste mogli da vidite da su pokušali da skinu Olivera Entonija... oni su časopis koji je nekada bio glas kontrakulture. Sada ne poznaju kontrakulturu kada ih udari u lice.”

1696365289278.png
 

Back
Top