Bivši holandski dužnosnik pozvao Jevreje da napuste njegovu zemlju

jews.jpg


"09. Decembar 2010.

Bivši predsjednik vladajuće stranke u Holandiji Frits Bolkestein uputio je javni poziv Jevrejima koji žive u toj zemlji da napuste Holandiju i da se odsele u Sjedinjene Američke Države ili u Izrael, rekavši da nema nikakve budućnosti za vjernike Jevreje u njegovoj zemlji.

Izraelske novine „Ha'aretz“ navode, da je ovaj bivši holandski politički dužnosnik došao do ovakvog zaključaka na osnovu službenih podataka koji govore o svakodnevnom povećanju stope napetosti u zajednici.

List dodaje da Bolkestein vjeruje kako je holandska vlast nemoćna da zaustavi val nasilja protiv Jevreja zbog same njihove prisutnosti u državi.

U septembru 2009. godine, holandska policija izdala je izvještaj u kojem se spominje da je tokom prošle godine zabilježeno oko 209 napada na Jevreje, što pokazuje na značajan porast u poređenju sa 2008. godinom.

Ovakve izjave od strane Bolkesteina naljutile su jevrejsku zajednicu u Holandiji, tvrdeći da je poruka o napuštanju države upućena Arapima porijekom iz Alžira, a ne Jevrejima. S druge strane, holandski političari smatraju kako je Bolkestein veoma blizak i drag prijatelj Izraela i jevrejske zajednice u Holandji, te da je njegova izjava samo stvar zadovoljstva i negodovanja protiv onoga što se dešava Jevrejima u Holandiji."
http://www.islambosna.ba/index.php/...snik-pozvao-jevreje-da-napuste-njegovu-zemlju

Šta je ovdje istina - je li poziv istinit , ili je taktika ..

ма лик је очигледно фаца, спрда се са нацошима који на западу опет јачају и муслиманима
не верујем да је то озбиљно мислио
 
Jedno kratko vrijeme su arapi bili vodeći u astronomiji,medicini i na još nekim poljima. Sve dok se nisu pojavili mongoli,tatari i turci. Sada uz đihad koji je još na snazi i muslimanski ekstremizam,ostali su na nivou Arabije iz tisuću i jedne noći.
Dovoljno je prijeći iz zapadnog u istočni Mostar pa da vidite razliku. U istočnom Mostaru ima skoro vbiše đamija nego kuća, a kuće su im obojene u zeleno.
 
Jedno kratko vrijeme su arapi bili vodeći u astronomiji,medicini i na još nekim poljima. Sve dok se nisu pojavili mongoli,tatari i turci. Sada uz đihad koji je još na snazi i muslimanski ekstremizam,ostali su na nivou Arabije iz tisuću i jedne noći.
Dovoljno je prijeći iz zapadnog u istočni Mostar pa da vidite razliku. U istočnom Mostaru ima skoro više đamija nego kuća, a kuće su im obojene u zeleno.

:eek: :hahaha: :rotf:
 
MNa čim se otasrasimo vas muslimana,osjetit će se još veči napredak na sviom poljima

"Prvo su došli... je pesma koja se pripisuje pastoru Martinu Niemölleru (1892–1984) i koja govori o ćutanju i nereagovanju nemačkih intelektualaca nakon uspona nacista na vlast i početka politike "čišćenja" usmerene protiv različitih grupa društva.


Istorija
Niemöller je u početku podržavao Hitlera, ali se do 1934. godine našao u opoziciji prema nacistima, te se uglavnom zahvaljujući svojim vezama sa uticajnim i bogatim poslovnim ljudima spasao do 1937. godine, kada je bio uhapšen i najzad završio u koncentracionim logorima Sachsenhausen i Dachau. Niemöller je preživeo drugi svetski rat da bi nakon rata postao jedan od vodećih glasova koji su nemački narod pozivali na pokajanje i pomirenje. Njegova pesma je izuzetno poznata i postala je popularnim uzorom za opisivanje opasnosti političke apatije, koja često počinje sa određenim i usmerenim strahovima i mržnjom da bi uskoro eskalirala i otrgnula se van kontole.

Pesma (verzija iz 1976)
Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam ćutao;
jer nisam bio komunista.

Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam ćutao;
jer nisam bio socijaldemokrata.

Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.

Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni. "
http://sh.wikipedia.org/wiki/Prvo_su_došli...
 
Jedno kratko vrijeme su arapi bili vodeći u astronomiji,medicini i na još nekim poljima.
Onda - tvoji preuzeli primat ..

Dovoljno je prijeći iz zapadnog u istočni Mostar pa da vidite razliku. U istočnom Mostaru ima skoro vbiše đamija nego kuća, a kuće su im obojene u zeleno.
A vuk - jel i on zelen ..
 
veoma blizak i drag prijatelj Izraela i jevrejske zajednice u Holandji, te da je njegova izjava samo stvar zadovoljstva i negodovanja protiv onoga što se dešava Jevrejima u Holandiji."
Мислим да се о овоме ради и једна цинична изјава пошто се зна ко је и извршио те нападе, вероватно, на јевреје..
 

Back
Top