BIVŠI AMBASADOR SAD LOBIRA ZA NAPREDNJAKE Nikolić plaća 7.500 evra mesečno za Montgom

gost 47473

Iskusan
Poruka
5.729
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/236284/Nikolic-placa-7500--evra-mesecno-za-Montgomerijeve--savete

Cudi me da niko nije pokrenuo temu....

U formularu koji je Montgomeri popunio jer je kao američki lobista obavezan da prijavi svaki ugovor sa strancima, kao glavni cilj posla navodi se da SNS „kao domaća partija, želi da kroz demokratski proces pobedi na predstojećim nacionalnim i lokalnim izborima”. Kao metod rada opisuje se da će Montgomeri „kroz redovne nedeljne susrete sa predsednikom stranke i njegovim savetnicima, kao i kroz periodične pisane analitičke izveštaje raditi na poboljšanju imidža SNS i pomoći da se transformiše u prihvatljivu evropsku demokratsku partiju desnog centra”. Takođe, Montgomeri će SNS savetovati o tome šta su „crvene linije” čije bi prelaženje u SAD i zemljama EU bilo shvaćeno vrlo negativno.


http://www.fara.gov/docs/6003-Exhibit-AB-20101006-1.pdf dokaz....
 

gost 41715

Elita
Poruka
17.690
Vilijem Mongomeri

Penzionisani dugogodišnji službenik Forin Servisa SAD, čija su četiri poslednja položaja bila na mestu ambasadora Bugarske; Specijalnog savetnika predsednika i državnog sekretara za Mirovnu implementaciju u Bosni; ambasador u Hrvatskoj i ambasador u Srbiji i Crnoj Gori.

Na Univerzitetu Baknel je diplomirao psihologiju i magistrirao poslovnu administraciju sa specijalizacijom za Međunarodni biznis na Univerzitetu Džordž Vašington.

Služio je vojsku SAD i bio specijalizovan za obaveštajnu delatnost, a uz to je proveo i godinu dana u specijalnim jedinicama u Vijetnamu, gde je ambasador Mongomeri dobio Zelenu beretku. Tokom svoje karijere u Forin Servisu, poslat je na jednogodišnji program za izučavanje naprednih političko-vojnih odnosa pri Nacionalnom ratnom koledžu.

U STRACON Security-u, zadužen je za strateške konsultacije, međunarodne odnose i kontakte i unapređenje marketinga.


Lin Mongomeri

Diplomirala na Američkom univerzitetu u Bugarskoj – menadžment i filozofiju.

Magistratura na Sofijskom univerzitetu – Filozofija i antropologija (Bugarska).

Doktorat iz filozofije sa Zagrebačkog univerziteta, Filozofski fakultet (Hrvatska).

Predavala na: Univerzitet Braća Karić, Fakultet za menadžment, prodekan; Beogradski univerzitet, Filološki fakultet; F.A.S.T. Privatna akademija za pravo i ekonomiju, Novi Sad; Osiječki univerzitet, Ekonomski fakultet (Hrvatska), i Američki koledž za menadžment, Dubrovnik (Hrvatska).

Dr. Mongomeri se specijalizovala za uspostavljanje programa na engleskom jeziku iz oblasti menadžmenta, diplomatije i bezbednosti, ekonomije i finansija na dodiplomskom i magistarskom nivou.

U STRACON Security-u, zadužena za međunarodne obrazovne odnose i obuku.

Ne bi me cudilo da Stracon Security pocne (ako vec nije) da obezbedjuje SNS :cool:
 

Top