Bivša radnica EPS-a: Problemi pri svakoj kontroli u Novom Sadu, građani oštećivani na računima

kapetanmark

Veoma poznat
Poruka
12.465

Bivša radnica EPS-a: Problemi pri svakoj kontroli u Novom Sadu, građani oštećivani na računima​


https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...vom-Sadu-gradjani-ostecivani-na-racunima.html

nije me bilo zboga banovanja ovu nedelju i cudnog li mi cuda vidi na krsti prosla poptuno nezapazeno jos jedna ogromna prljavstina koja potresa novi sad. Prljavstina koja je pored kradje u eps, pokazala i niz lopovluka VLADAJUCE STRUKTURE SNS,

Kako je rekla u razgovoru za Nova.rs, ova dugogodišnja radnica Elektrovojvodine Novi Sad, postala je nepoželjna u sistemu, trpela je mobing i na kraju je ostala bez posla.


lg.php

U Elektroprivredi Srbije, Nataša Prišič je radila od 2001. godine. U Elektrovojvodini Novi Sad, u Sektoru za projektovanje radila je deset godina, a narednih pet u Sektoru za finansije, u kontroli finansijskih tokova. Od 2016. godine prelazi u Sektor za unutrašnju kontrolu i bezbednost koji pripada EPS-u Beograda. Te poslove obavlja na teritoriji EPS-a čitave Srbije. Posle šest godina rada na tim poslovima, dobija otkaz zbog, kako kaže, toga što je odgovorno radila svoj posao i ukazala na koruptivne radnje u Elektroprivredi Srbije.

Ona je u razgovoru za Nova.rs navela na koji način je dolazilo do nepravilnosti, zbog čega su na kraju ceh plaćali građani. Kako je navela, problemi su nastajali svaki put kada bi kontrolu radili u Novom Sadu, gde su bili uočeni najveći propusti.

"Naišli smo na ogromna krivična dela i zloupotrebe, tipa storniranje računa, tipovanje stanja brojila gde su potrošači, zbog neočitavanja brojila i neizlaženja čitača na teren, bivali oštećeni", navela je Prišić.


o njenim rečima, EPS je sa jednom firmom imao ugovor po kom njihovi čitači "treba" da izađu na teren i redovno očitavaju brojila, što su nekada radila deca radnika i bili bi plaćeni po učinku.

"U ovom slučaju, čitači su imali redovnu fiksnu platu od 80.000 do 100.000 dinara, lakše im je bilo da prepišu stanje brojila nego da ih na terenu redovno očitavaju. Kada se brojilo ne očita, korisnik dobije račun nultog iznosa na šta, naravno, ne reaguje. To se onda desi i sledećeg meseca, a kada očitaju stvarno stanje, već nagomilane potrošnje, onda stiže račun velikog iznosa koji ukazuje na neracionalnu potrošnju. Tada korisnici dolaze na šalter Elektrodistribucije, jer nije njihova krivica što neko nije očitao brojilo, pa su oni dobili račun od nula dinara. Račun ne može da se stornira, i tu se dešava krađa. U programu se obračunava srednja vrednost, radi se korekcija računa i u toj korekciji se ne prikazuje pravo stanje potrošnje već srednja vrednost. Tu je svaki potrošač bivao zakinut za dve do tri hiljade dinara. Ovo se dešavalo u Novom Sadu, Sremskoj Kamenici, Sremskim Karlovcima, Beočinu, Bačkom Petrovcu", tvrdi Prišić za Nova.rs.

Ona je navela da su se dešavala i storniranja računa velikim potrošačima, dodajući da su u pitanju bili iznosi od oko 300.000 dinara, za šta su saznali od rukovodilaca Operativnog distributivnog sistema, koji su im, kao unutrašnjoj kontroli, ukazali na to da je jednom radniku naređeno da mora da stornira računa, kao i da će to raditi i narednih meseci. To se, takođe, dogodilo u Novom Sadu.


Prema ranijim saznanjima Insajdera, unutrašnja kontrola je utvrdila više nepravilnosti prilikom čitanja brojila i obračuna potrošnje, ali izveštaj nije objavljen. Uvećanim računima su, navodno, počeli još 2017. godine da se bave i tužilaštvo i policija, ali javnost nikada nije obaveštena o ishodu istrage.

Identične tvrdnje, koje se poklapaju i sa vremenskim periodu o kom priča Prišić, krajem godine je na konferenciji za medije iznela predsednica Gradskog odobra Stranke slobode i pravde Danijele Grujić. SSP je upitao da li je istina da je u Novom Sadu zataškana krađa otkrivena u postupku unutrašnje kontrole, da su pokradeni potrošači EPS-a, tipovanjem stanja brojila i lažiranjem računa?

"Reč je o slučaju nepravilnog očitavanja električne energije u Novom Sadu i učinjene zloupotrebe šifre zaposlenog lica tokom njegovog odsustva sa radnog mesta 8. septembra 2017. godine. Do zloupotrebe šifre je došlo tako što su pristupili nalogu tog lica da bi lažnim tipovanjem stanja brojila i značajnim uvećanjem računa potrošača ostvarili svoju prevarnu nameru, sa ciljem da kasnije za sve okrive pomenuto zaposleno lice. Celokupna prevara je otkrivena u postupku unutrašnje kontrole prilikom koje su uzete izjave od zaposlenih i sačinjen je zapisnik, ali su izostale sankcije, kao i obaveštenje javnosti o tome. Potrošačima u Novom Sadu su prvo stizali računi sa pogrešnim stanjima i manjom potrošnjom od uobičajene, da bi se potom, posle ukupnog očitavanja na računima odjednom pojavio kumulirani utrošak", navela je tada Grujić.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.