biti zena

una.011

Početnik
Poruka
14
Drage moje,
Cula sam skoro da se u poslednje vreme puno govori o Z i o M polu...
Neki kazu da su razlike skoro nikakve izmedju zena i muskaraca (osim fizickih naravno :) ).
Sta vi mislite o ovome ?
Da li se osecas zenstevnom, kao zena, ..... i druge varijacije
?
:)

Кажу да алкохол пробуди оно супротно у свакој особи ...

Нисам ни знала , трезна, да сам толико весела оптимистична 'проактивна' позититвна особа .. јединка ...

Drage moje,
Neki kazu da su razlike skoro nikakve izmedju zena i muskaraca (osim fizickih naravno :) ).
Sta vi mislite o ovome ?
?
Nema razlike izmedju m i z,pa to nije ni smesno

Sestra koja zivi u kanadi mi je danas ispricala da je politicki nekorektno da nekoga oslovljavas sa momak ili devojka,oni imaju pravo da se opredele sta zele da budu.pa se tako neke mame izjasnjavaju u fazonu da nece da deci kupuju roze ili plave benkice,da im ne sugerisu sta moraju da budu
I kao nema vise she ili he,sad ima novo,zi

Imam i muško i žensko dete. Kad su bili mali, njega sam oblačila u plavo, nju u roze. Njoj sam kupovala lutke, njemu autiće (voleo je kamione najviše) i ne mislim da sam pogrešila. Sad su dovoljno matori da sami biraju šta će da obuku ili čime da se bave. Njemu nije nikakav problem da sam sebi skuva da jede ili ispegla nešto ili da sredi svoj životni prostor, pored obaveza (radi i studira). Ona je sposobna takođe za sve kućne poslove, a ujedno isteruje ozbiljne ambicije glede svog obrazovanja, čvrsto verujem da će da doktorira i pravi karijeru.
Nije stvar u bojama benkica ili rodnom oslovljavanju, koliko u stavu roditelja i podršci kao takvoj. Deci samo ne treba pričati da za nešto nisu sposobni, nema veze je li dečak ili devojčica.
Inače me nervira to forsiranje nekih stvari kao ako maloj devojčici kažeš da je princeza onda joj uništavaš šansu da bude astronaut. Teška gomila gluposti.

Sestra koja zivi u kanadi mi je danas ispricala da je politicki nekorektno da nekoga oslovljavas sa momak ili devojka,oni imaju pravo da se opredele sta zele da budu.pa se tako neke mame izjasnjavaju u fazonu da nece da deci kupuju roze ili plave benkice,da im ne sugerisu sta moraju da budu
I kao nema vise she ili he,sad ima novo,zi

ZI????????? Jel me zezas?

Jbt treba da propadne ovaj svet!

Inače moj sin i ćerka se potpuno uklapaju u stereotipe. Ona je vesela, pričljiva, druželjubiva, ali preosetljiva devojčica obučena u roze, koja joj je omiljena boja. On je snaga bez kontrole, ne konstatuje šta mu se govori i samo klepa glavu.

Po meni su sve te priče oko vaspitanja puno buke ni oko čega. Slažem se da ne treba naturati, ali da će biti tragičnih posledica ako im čitaš klasične bajke ili oblačiš streotipno, to već ne. Oni se rađaju sa nekim predispozicijama, u prve tri godine karakter dobija konture, i to je to. Ti posle možeš da dubiš na trepavicama da isteraš svoje, neće mnogo uticati. Okreni obrni dođe na isto.

muka mi je više od te političke korektnosti, nećeš stvari nazivati njihovim imenom već drugim koje je toliko zamumuljeno, a značenje mu dođe na isto ..
ionako zbunjena dečurlija, zbunjena svim što donosi odrastanje, dodatno se sluđuju rodnim markama, pa sad nije moderno biti dečak i devojčica već postaju ''to'',

blesavi idioti koji prate trendove i slušaju sve i svašta se posle pitaju zašto su im deca nesrećna i ubijaju se...kad dekadencija jednog društva postane životno pravilo društvo propada, ne moramo se vratiti u doba prakljače, pranja veša na potoku i volovskim kolima, ali ovolika nametnuta veštačka pravila ne vode u dobro...

neko posebno isticanje ženstvenosti mi se nikad nije uklavirilo nešto posebno i ne znam zašto reč ženstvenost vezujem za cmoljavost, valjda nisam taj tip koji trepće i cvrkuće i njanjav je do bola...život mi je pokazao da žene u globalu mogu podneti više onog lošeg dela i imaju veću izdržljivost i da sam se uvek iznenadila količinom izdržljivosti naspram količine tereta koji nam se spusti na leđa..

Inače moj sin i ćerka se potpuno uklapaju u stereotipe. Ona je vesela, pričljiva, druželjubiva, ali preosetljiva devojčica obučena u roze, koja joj je omiljena boja. On je snaga bez kontrole, ne konstatuje šta mu se govori i samo klepa glavu.

Po meni su sve te priče oko vaspitanja puno buke ni oko čega. Slažem se da ne treba naturati, ali da će biti tragičnih posledica ako im čitaš klasične bajke ili oblačiš streotipno, to već ne. Oni se rađaju sa nekim predispozicijama, u prve tri godine karakter dobija konture, i to je to. Ti posle možeš da dubiš na trepavicama da isteraš svoje, neće mnogo uticati. Okreni obrni dođe na isto.
Tacnije, posle tri godine otac im vise ne treba, moze cisto da svrati i ostavi par hiljadarki evra za njihovo izdrzavanje.

Sto sam starija,sve sam tolerantnija .uopste mi ne smeta sto neko nece da bude zena,eto recimo serifovicka.meni peva kao zmaj,sta mene briga kako se nosi
Ili recimo boki 13
Dobro,mozda ne bas boki :lol:

Licno se osecam kao merilin monro,sta koga briga sto ne izgledam tako.pa jel?

Tacnije, posle tri godine otac im vise ne treba, moze cisto da svrati i ostavi par hiljadarki evra za njihovo izdrzavanje.
Ne govorimo o normalnim porodičnim odnosima. Govorim o svim pravcima u vaspitanju koji katastrofikuju neke potpuno periferne stvari.
Kao ovo, na vaspitanje deteta neće uticati porodični odnosi, roditeljski modeli, i ophođenje prema detetu, već će presudno biti ako mu dozvoliš ili ne dozvoliš da nosi određene boje odeće, ili u govoru negiraš normalne biološke razlike među polovima i uloge koje iz njih proističu. Ako se dovoljno dugo budemo pravili ludi, to će dovesti do toga da budemo svi jednaki.

Sto sam starija,sve sam tolerantnija .uopste mi ne smeta sto neko nece da bude zena,eto recimo serifovicka.meni peva kao zmaj,sta mene briga kako se nosi
Ili recimo boki 13
Dobro,mozda ne bas boki :lol:

Licno se osecam kao merilin monro,sta koga briga sto ne izgledam tako.pa jel?
Dobro, ti izgledaš vanserijski. Kad to nije slučaj... nije loše da se zna koji su ti pravi aduti i koje treba izbaciti u prvi plan.

Drage moje,
Sta vi mislite o ovome ?
?
razlike su ogromne, problem je kad dodje do zamene uloga lol

Ja sam se već jednom izjasnila po nekoj sličnoj temi i evo opet kažem da jedini razlog zbog kog sam poželela da budem muškarac je taj što bih tako mogla obići Hilandar. Ni jedan drugi.

Back