Biti pronatovac van Srbije je razumljivo ali u samoj Srbiji je prokletstvo

nesko101

Elita
Poruka
20.668
Autorska
Bilo koji Srbin u Srbiji koji je sada pronatovac je ukleti deo roda koji može doneti prokletstvo svom narodu u budućnosti.
Kako i zašto nije teško razumeti kada sve vodi u opšti rat između razlčitih civilizacija gde je jednoj bitan samo novac i gde za to žrtvuje sve a drugoj je bitnija kultura,indentitet i vera da postoji Bog i njegov sud.
Birati ovo prvo a živeti i biti deo Srbije je upravo ovo iz naslova.

Poslednja izmena od moderatora:
Bilo koji Srbin u Srbiji koji je sada pronaovac je ukleti deo roda koji može doneti prokletstvo svom narodu u budućnosti.
Kako i zašto nije teško razumeti kada sve vodi u opšti rat između razlčitih civilizacija gde je jednoj bitan samo novac i gde za to žrtvuje sve a drugoj je bitnija kultura,indentitet i vera da postoji Bog i njegov sud.

Budalaštine. Upravo je suprotno. Da je Srbija još pre par decenija izabrala zapadni put, sad bi bila član EU/NATO, imala odličan standard i ništa od ovih sranja se ne bi desilo. Bukvalno propadosmo dok kao nejaki pokušavamo da držimo inat i prkos zapadu jer nas tako huškaju partneri sa istoka.

Ko želi zapadne vrednosti treba da ide na zapad gde je to norma. Samo uplivaš.

Какав је теби живот на западу?

На том западу који пљујеш?

Мсм...немо' да се лажемо кад знамо да ти адреса није ни у Србији, ни у Кини ни у Русији.

Autorska
Bilo koji Srbin u Srbiji koji je sada pronaovac je ukleti deo roda koji može doneti prokletstvo svom narodu u budućnosti.

Kako to onda da je prvosrbijancima najvazniji upravo novac, jer bukvalno su u SNS sekti i slicnim sektama iskljucivo zbog novca? :D

secam se nekog Gorana Matica, za vreme rahmetli Milosevica...a i nekih radikala...vozio se mercedes, italijanska odela, roleksi i slicno...najvise su pljuvali taj zapad...danas se to promenilo,,,ta zgadija iz doba milosevica, sada vozi audi...cak jedu i parizer sa kecapom na haubi audija...ludog li srpskog naroda, kada glasa za takve lopurde

Budalaštine. Upravo je suprotno. Da je Srbija još pre par decenija izabrala zapadni put, sad bi bila član EU/NATO, imala odličan standard i ništa od ovih sranja se ne bi desilo. Bukvalno propadosmo dok kao nejaki pokušavamo da držimo inat i prkos zapadu jer nas tako huškaju partneri sa istoka.
...Sto vidimo, recimo, na primeru Severne Makedonije.
Blago nama decama, mi verujemo i u Deda Mraza...
Dok nasi stari nisu bili budale kao mi i imali su adekvatnu izreku - *Bolje da te Turcin muci nego da te LATIN uci*

Dok nasi stari nisu bili budale kao mi i imali su adekvatnu izreku - *Bolje da te Turcin muci nego da te LATIN uci*

Interesantno da kad god se priča i zapadu, ljudi se uhvate za Makedoniju kao najgori primer. Pa, eto ispadne da je to merilo. Što se niko ne uhvati recimo za Sloveniju. Mislim, dokle više sa tim jeftinim manipulacijama. Zapad je kolektiv u kome sam biraš mesto. Pa tako možeš sedeti u prvom redu, a možeš i u magarećoj klupi, sve zavisi od tebe i koliko zapneš. Srbija i Makedonija su korumpirane banana države sa destruktivnim nagonom da prave probleme i ništa ne rešavaju.

sam biraš mesto
Rekoh vec - neki ljudi imaju svest o realnosti a neki veruju i u Deda Mraza.
Posto si od ovih drugih predlazem ti da istestiras da li si u pravu tako sto ces da skocis sa neke visoke zgrade i *izaberes* da si ptica tj. da poletis a ne da se samoubijes.

Sloveniju niko ne navodi jer je Slovenija bila bogatija od Makedonije i DOK NIJE bila *na zapadu* kao sto je Makedonija siromasnija od Slovenije i kad je *izabrala* da bude *na zapadu* - ljudi koji znaju nesto (i koriste mozak) znaju da su bogatstvo nacija i sl. vazne pojave uzrokovane mnogo slozenijim faktorima nego sto su petparacke floskule poput te da *svako moze da izabere* da li ce mu biti lepo ili tesko i da *samo treba izabrati pravu stranu*.

p.s. Nemoj stvarno da skaces sa zgrade (koliko si blesav neko ce posle da me strpa na robiju pod optuzbom da sam te nagovorio na samoubistvo)

Poslednja izmena:
Rekoh vec - neki ljudi imaju svest o realnosti a neki veruju i u Deda Mraza.

I to što kažeš, niko od nas nema oči da vidi kako izgleda prosečna EU zemlja. Bez ratova, gubijanja teritorija, korupcije, partijskog zapošljavanja, autokratije, nameštenih izbora, medijskog mraka, kupljenih diploma, zagađenja... Sa standardom, demokratijom i ljudskim slobodama.

Какав је теби живот на западу?

На том западу који пљујеш?

Мсм...немо' да се лажемо кад знамо да ти адреса није ни у Србији, ни у Кини ни у Русији.
Pa razočarao se
Verovao ko ti sad jer nisi stigao da se razočaraš

jesmol rekli da se na forum ne dolazi alkoholiziran ni nafiksan ?

Sloveniju niko ne navodi jer je Slovenija bila bogatija od Makedonije i DOK NIJE bila *na zapadu* kao sto je Makedonija siromasnija od Slovenije i kad je *izabrala* da bude *na zapadu* - ljudi koji znaju nesto (i koriste mozak) znaju da su bogatstvo nacija i sl. vazne pojave uzrokovane mnogo slozenijim faktorima nego sto su petparacke floskule poput te da *svako moze da izabere* da li ce mu biti lepo ili tesko i da *samo treba izabrati pravu stranu*.

Pa vidi, imaš brojne države ex sovjetskog bloka koje su ulaskom u EU bukvalno udesetostručile svoj standard. Možda to nisu neke ultra bogate države ali su iz jednog ekstremnog siromaštva, korupcije i autokratije došle do nekog sasvim pristojnog nivoa. Svakako ne vidim što bi se merili sa najgorima. Srbija je vazda bila nekakav lider regiona, da smo hteli, mogli smo sad da imamo standard Slovenije pre nego Makedonije. Nego je problem što mi nećemo energiju da iskoristimo na saradnju sa zapadom već na inat i prkos, i to je problem. Posle se čudimo kako nam se stalno dešavaju neka sranja, pa kažemo "zapad nas mrzi". Ne, ne mrzi nas, samo se šizofreno ponašamo.

Sta na primeru Severne Makedonije, kada je u Severnoj Makedoniji, u istoriji, bio bolji standard zivota?

Kako su nasi stari ziveli, jesu li imali zli zapadni antibiotik, ili su umirali od sepse sa 27 godina u najgorim mukama?

Kako to onda da je prvosrbijancima najvazniji upravo novac, jer bukvalno su u SNS sekti i slicnim sektama iskljucivo zbog novca? :D
Misliš trećesrbijancima...

Prvosrbijanci su vojvoda Mišić, Karađorđe, Nikola Pašić, Mihailo Pupin... drugosrbijanci zna se ko su, a ekipa Šešelj/Pink/Informer/ALO/Vučićević su trećesrbijanci.

Back