Biti pozitivan u lošim vremenima

Džudi S

Domaćin
Moderator
Poruka
4.961
OPTIMISTI.jpg
Živimo u zlim, lošim vremenima. Nekadašnje vrednosti su se izgubile. Nisu na ceni ni dobrota, ni poštenje, ni iskrenost.

Sve je više razočaranih, apatičnih ljudi. Sve je više zlih ljudi. Zavidnih, licemernih, bahatih. Takvih je mnogo i u virtualnom i u stvarnom svetu.

Da li možemo biti pozitivni u lošim i teškim vremenima?

Možemo da budemo pozitivni kada shvatimo da postoje i loši i dobri dani. Kada znamo da pored loših ljudi postoje i dobri ljudi.

Kako vi uspevate da ostanete pozitivni uprkos lošoj stvarnosti oko nas?

Foto: Pixabay com

Kao neko ko nije ni fanatični optimista a ni fanatični pesimista, trudim se da u svakom danu pronađem nešto dobro.

Ponekad smanjim boravak na društvenim mrežama, i manje gledam vesti.

Čitanje nije beg od stvarnosti, kao što mnogi misle. Mnogo čitam kada nisam online. Čitanje je uživanje.

Uspevam da ostanem pozitivna jer sam prekinula sve otrovne ( toksične ) veze.

Pa to baš i ne uspjevam svaki put.. ima nešto jače od nas, a nemoć i očaj u tim vremenima, samo vrijeme može izliječiti.
Može se ublažiti, ali izbrisati iz života, sjećanja.. teško i nemoguće. Jedino ako si bezosjećajni skot pa to da ne osjećaš.
Ipak, ne prepuštam se crnim mislima i obično se prepustim raznim fizičkim poslovima ili čitanjem novih klnjiga. Razgovori u takvim momentima mi takodje pomažu.
I u takvim vremenima, svjestan sam da nije sve crno, da postoje mnogi koji imaju mnogo teže životne nedaće i probleme.

Pogledajte prilog 1650001Živimo u zlim, lošim vremenima. Nekadašnje vrednosti su se izgubile. Nisu na ceni ni dobrota, ni poštenje, ni iskrenost.

Sve je više razočaranih, apatičnih ljudi. Sve je više zlih ljudi. Zavidnih, licemernih, bahatih. Takvih je mnogo i u virtualnom i u stvarnom svetu.

Možemo da budemo pozitivni kada shvatimo da postoje i loši i dobri dani. Kada znamo da pored loših ljudi postoje i dobri ljudi.

Druzim se samo sa pozitivnim ljudima ,tj smanjio sam krug prijatelja.

Pa to baš i ne uspjevam svaki put.. ima nešto jače od nas, a nemoć i očaj u tim vremenima, samo vrijeme može izliječiti.
Može se ublažiti, ali izbrisati iz života, sjećanja.. teško i nemoguće. Jedino ako si bezosjećajni skot pa to da ne osjećaš.

Slažem se i razumem. Ni meni ne uspeva to stalno. Neke stvari, neke događaje ne možemo da izbrišemo iz sećanja.

Ali, ne treba da smo stalno tužni, kao što ne treba da smo stalno nasmejani..treba pronaći neki balans.

Ne znam da li mogu sebe da svrstam u optimiste...
dodusse nisam ni pesmista...
realan sam covek mada umem i da masstam ponekad.
Najbolje bih sebe opisoa ovako - ja sam borac.
Nema predaje, nikada, kakve god da su okolnosti.
A to da su vremena tesska...pa ne znam postoji li to uopste...
nikada na ovom svetu nikome nij ni bilo lako...
Jedino nam se ponekad cini da se sve losse sruccilo samo na nas.
Ali to jednostavno nije taccno...i kada to shvatimo, bude mnogo lakse.

Pogledajte prilog 1650001Živimo u zlim, lošim vremenima. Nekadašnje vrednosti su se izgubile. Nisu na ceni ni dobrota, ni poštenje, ni iskrenost.

Početna oretpostavka je pogrešna, zapravo upitno je. Živimo u odličnom vremenu velikog standarda i nikada veće sigurnosti ali percepcija nas samih je vrlo loša pa tako i jesu zapravo loša vremena???

Početna oretpostavka je pogrešna, zapravo upitno je. Živimo u odličnom vremenu velikog standarda i nikada veće sigurnosti ali percepcija nas samih je vrlo loša pa tako i jesu zapravo loša vremena???

Koji je procenat ljudi sa velikim standardom u Srbiji i u HR i u svim ex yu državama? Koliko je siromašnih, koliko mladih napušta i Srbiju i HR?

Nemam veliki standard ali ne spadam ni u kategoriju siromašnih. Ali..poruka ove teme je kako ostati pozitivan. Kako ostati pozitivan kada znaš za nesreće, ratove, neizvesnu budućnost?

Da li i kako ostaješ pozitivan u ovim vremenima?

Koji je procenat ljudi sa velikim standardom u Srbiji i u HR i u svim ex yu državama? Koliko je siromašnih, koliko mladih napušta i Srbiju i HR?

Nemam veliki standard ali ne spadam ni u kategoriju siromašnih. Ali..poruka ove teme je kako ostati pozitivan. Kako ostati pozitivan kada znaš za nesreće, ratove, neizvesnu budućnost?

Da li i kako ostaješ pozitivan u ovim vremenima?
Pa daleko veći nego 1934 kada niz kućanstava nije imao wc ili 1994-e u vrijeme rata, nezaposlenosti i inflacije. U vezi napuštanja zemlje, toga he oduvijek bilo, i čak se počelo smanjivati( barem u RH).

Slažem se, u pravu si. Da ne bismo otišli u off topic, ponovo te pitam: Da li i kako ostaješ pozitivan u životu?
Da, družim se s ljudima koji mi odgovaraju, trčim, vježbam,, čitam knjige koje volim( povijest/ istorija, SF),, serije i filmove koje volim. Čitam vijesti ali sam to smanjio s time da sam to naučio filtriraju, na društvenim mrežama nisam aktivan, fejs imam ali nisam aktivan. I najvažnije, pomiren sam nekako s sudbinom što ne znači da sam fatalist nego da osjećam mir, tj pomirenost sam s sobom. To mi je falilo kad sam bio mlađi, tako nije sve ni u mladosti.

Trudim se, svaki dan. Svim silama.

U privatnom životu je lakše ali sa poslom veoma teško. U stvari... samo taj poslovni deo me guši jer na privatni mogu da utičem, od mene zavisi.

Имаш људе које волиш, обично проверене годинама, са којима можеш да попричаш искрено. Јадиковање је недопуштено, фокусираш се на проблем. Духовитост и способност да се насмејеш себи је исто лековита. Добар филм, за књиге имам мање стрпљења. (тужно али истинито привремено) И наравно спорт

Back