Biti čovek danas znači stati uz našu decu - Vladika Grigorije

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znaš, meni Izetbegovići nisu bitni koliko vama.
Meni je bitno da vidim da srpski narod radi.
Na ugovor, regularno, kao na zapadu.
Pa kome se gadi MAXI kome se povraća na opštinare, svako da može da bira prema afinitetu...
Kapiraš?
Stole, ti usmervaš priču na Izetbegoviće. Kako onda možeš da kažeš da su ti nebitni. Ja se ne bih ni bavio njima, da se ti nisi navrzo... :D

Ne štima ni prema Šešeljevoj logici. Po njemu, Hag osuđuje Srbe bez obzira jesu li krivi ili ne. I to rigoroznim kaznama, ili jednostavno ih likvidiraju kao Miloševića.

Nisam ja zabrinut za Šešeljevu nego za tvoju logiku.
Vidiš da su ga osudili na 10 godina robije a niko normalan
ne zna zbog čega.

pa oduvek to govorim. on sistemu nauditi nece. titoisticka udba vlada od 45te. neko je pozicija neko opozicija. zavinso od uloga . isti im zadatak.

aj ne lupaj vise gluposti

Pa tebi su puna usta Dinka, pominješ ga u svakom komentaru, ignoriši budalu koja radi za vlast

Zamisli lik izjavi da je on "autonomaš i da se zalaže za nezavisnu Vojvodinu ali da je najveća prepreka odvajanju Vojvodine upravo AV"

Pa prijatelju to ti je bućkalo za ozbiljne somove, samo se takvi pecaju

Kukavički je i licemerno bodriti mlade ljude sa strane

U svakom slučaju, teško mi je da opišem koliko stojim uz tu djecu ili, poštenije, uz nadu koju su probudili u nama. Oni, naime, brane i našu čast, naše dostojanstvo. I ma koliko bilo teško suočiti se s time da je našoj časti i našem dostojanstvu potrebna odbrana – jer to znači da ih mi sami nismo uspjeli odbraniti – nema ništa ljepše od saznanja da postoje nasljednici koji su u stanju da to učine.

Međutim, istovremeno me muči i jedna spoznaja koju me je pomalo sramota da priznam naglas, ali nema smisla ni gurati je pod tepih. Nije li, naime, licemjerno i kukavički bodriti ih i aplaudirati sa strane tim mladim ljudima – kao da smo u kakvoj pozorišnoj sali a ne u realnom životu – očekujući da oni sami iznesu teret, koji se, ako ćemo bar trunku biti iskreni, našao na njihovim plećima našom krivicom? Nije li surovo, nerealno i nadasve nepošteno očekivati od njih da ama baš sve sami iznesu u ime svih nas?

Jeste, oni se bore za svoju budućnost, i jeste da ovaj svijet, da upotrijebim tu već izlizanu frazu, na njima ostaje, ali kakvu poruku mi njima šaljemo i čemu ih to učimo očekujući od njih da ispravljaju naše pogreške i da sami popravljaju svijet koji smo mi pokvarili? I još važnije, dokle će moći tako sami da izdrže i imamo li zaista ikakvo pravo od njih očekivati da nastave, ili se pak razočarati ako odustanu, jer oni ipak svoje živote i svoje studije rizikuju iz dana u dan sve više. Poštenja radi, makar nemojmo smetnuti s uma ove činjenice.

Teško mi je da opišem koliko stojim uz tu decu ili, poštenije, uz nadu koju su probudili u nama. Oni brane i našu čast, naše dostojanstvo. I nema ništa lepše od saznanja da postoje naslednici koji su u stanju da to učine

Imajući sve ovo na umu, biti čovjek danas u Srbiji u najmanju ruku znači stati uz našu djecu. Najprije, zato što su njihovi ciljevi ljudski – da kažem to jezikom patrijarha Pavla, a znamo dobro kako se on ponio u svoje vrijeme i u sličnoj situaciji. A to što su im ciljevi čovječni znači da su božanski uzvišeni i plemeniti, tj. u najdubljem smislu riječi hrišćanski.

Ali ovaj uvid ne smije ostati samo na nivou riječi o našoj djeci – jer riječ zna biti loša maska za sopstvenu korupciju i javašluk. Zato svoje riječi moramo potvrđivati i djelom. Ukoliko smo, naime, odgovorni i pošteni građani, ukoliko smo – kako bi to patrijarh Pavle rekao – naprosto ljudi, poslušaćemo tu decu. Zamislite samo da su 1991/1992. stariji poslušali vapaj studenata – koliko bi naša tragedija koja traje već decenijama bila manja.link
Pogledajte prilog 1668160
Studente se podržava tako što se bude s njima na barikadama demokratskim.

Pa tebi su puna usta Dinka, pominješ ga u svakom komentaru, ignoriši budalu koja radi za vlast

Zamisli lik izjavi da je on "autonomaš i da se zalaže za nezavisnu Vojvodinu ali da je najveća prepreka odvajanju Vojvodine upravo AV"

Pa prijatelju to ti je bućkalo za ozbiljne somove, samo se takvi pecaju
Dinko je duša opozicije i studenata.Nije moguće ignorisati Dinka.

Back