Biseri jedne žene

Idem odmah u foto radnju da mi printaju ovo Kaci na zid muko, a sam cu sebe na goli otok dva meseca sto nisam ranije.
thumbnail

Svako ko na bilo koji nacin Ucenjuje nekoga brakom, decom, monogamijom, zivotnim okolnostima,nekakvim jednostranim, laznim i opstim moralima i sl zasluzuju da budu prevareni.
Svaka zena koja se udala misleci: napravicu dete i nece on nigde mrdati i ima da se "uozbilji" a ja cu "moze mi se" zasluzuje da bude prevarena. Tj da on ima odnose sa drugima bez da oseca moralnu duznost da treba da se razvodi, raskucava, ostaje bez dece imovine i td....
Dakle svako ko misli da mu brak, ozbiljna veza, veza sta vec sluzi da nekoga kontrolise i drzi uz uzde zasluzuje da bude prevaren/a. Sestra, brat, komsija sa sprata i ne samo to. Vec drugi ljudi koji se mesaju u to, ad hoc osudjujuci, takodje zasluzuju isto. To su ti ljudi.
Niko ti nije rob, razumes?
Ne, ne razumeju da ta osoba sa kojom su nije vlasništvo. Jednostavno, to je duboko u ljudima da partnere doživljavaju kao svoje vlasništvo. Da polažu račune, govore šta rade s kim su bili, I među muškarcima i ženama, potreba za kontrolom je jača od bilo kakve ljubavi koja prirodno opstaje i ide uz svakodnevan slobodan izbor. Jednostavno žele na dugo da se obezbede da ne budu sami, da im taj neko bude veran. To je više strah od samoće i strah od života koji je sam po sebi složen nego što je neka ljubavna koju se poziva. Ljubav zahteva mnogo veću hrabrost, a ovo je strah.

Niko nikoga ne prisiljava protiv svoje volje ni na vezu ni na brak.

Svako ima prava da se prca sa kime hoce i da radi sta hoce...Jedan je zivot...

Nema prava medjutim da to isto trazi od drugoga...Dakle ako je u fazonu ja cu da se prckam skime hocu...ti se prckaj u fazonu skime hoces...i zajedno su ok...

Ukoliko druga strana nije pristala da bude prckana posredno posle prckanja druge osoba koji je recimo jutros gnjurio u jednoj, popodne u drugoj, a uvece u njoj...ima prava da ne zeli da bude u toj vezi/braku pod tim uslovima.

Neki ljudi mozda nisu ni toliko moralni koliko gadljivi na tudje, nepoznate izlucevine i bakterije.
To jeste. Laganje je užas. Ukoliko si izabrao osobu koja želi potpunu monogamiju onda ili to budi ili izađi, još bolje ni ne pravi vezu.

Taj tip zene lazu ceo zivot. Zato je takva kakva je i dalje joj nije jasno zasto.
Kad muž vidi kakvu isključivu ženu ima normalno da će je lagati. Muškarac je iskren kad vidi da ima pored sebe ženu koja razume. Onda će se otvoriti. Inače će da glumi ako želi brak da opstane. Msm i van braka kad bilo gde sretneš nekoga isključivog odmah dižeš kočnice.

Kad muž vidi kakvu isključivu ženu ima normalno da će je lagati. Muškarac je iskren kad vidi da ima pored sebe ženu koja razume. Onda će se otvoriti. Inače će da glumi ako želi brak da opstane. Msm i van braka kad bilo gde sretneš nekoga isključivog odmah dižeš kočnice.
Napiši “ljubomornu” umesto što okolišiš sa “isključivu”, čisto da bude jasnije. Važi i za jedne i za druge.

Ne, ne razumeju da ta osoba sa kojom su nije vlasništvo. Jednostavno, to je duboko u ljudima da partnere doživljavaju kao svoje vlasništvo. Da polažu račune, govore šta rade s kim su bili, I među muškarcima i ženama, potreba za kontrolom je jača od bilo kakve ljubavi koja prirodno opstaje i ide uz svakodnevan slobodan izbor. Jednostavno žele na dugo da se obezbede da ne budu sami, da im taj neko bude veran. To je više strah od samoće i strah od života koji je sam po sebi složen nego što je neka ljubavna koju se poziva. Ljubav zahteva mnogo veću hrabrost, a ovo je strah.
Pa to je ona razlika kada neko trazi ljubav da im resi sve njihove probleme, neki dusevnog partnera sa kim ce podeliti sebe.

Meni sve jasno šta napokon piše. Ali se, da ne zamere ljudi na ljisu, ja odmah setila Isusa i osuda koje je imao. Sediš kažu sa kurvama, carinicima koji su izdajnici, lečiš grešnike, umesto da si u društvu visoko moralnih fariseja učitelja vere ti ih još nazivaš licemerima. Kad treba kamenovali preljubnicu ti je braniš rekavši ko je bez greha nek prvi baci kamen. E tako i ovaj lov na preljubnike kao urušavaju državu. Državu drže institucije koje su jake. Ali filozof i intelektualac gdja J zna o uređenju države... Ne znam kako je nekima simpatičan ovaj iskaz u temi. Dno.

Postoje žene koje su imale više partnera možda i brak iza sebe a da nikada nisu imale iskrenog muškarca pored sebe, jer su one takve kao osobe da isključuju iskrenost i otvorenost, jer su sklone da osuđuju druge. To je ta vrsta. Muškarci sa njima nisu otvoreni i oni vrte neke svoje predstave, ostaju u svom svetu a kad ih opauči realnost onda ju šta se desilo. Pa desilo se to da druge prilagođava sebi i takve ih voliš, a ne onakve kakvi stvarno jesu. Pričam o J, a ima i muških takvih, nebitan pol.

Back