BIRN: Uloga braće Stajić u poslovima divlje gradnje i nelegalnih ozakonjenja

Ко стоји иза градње и зашто

 • држава да повећа порез

  glasova: 1 33,3%
 • банке да живе од камате

  glasova: 1 33,3%
 • деришта комунизма да живе од ренте

  glasova: 1 33,3%
 • мафија ..

  glasova: 3 100,0%

 • Ukupno glasova
  3

AleksaJ

Elita
Poruka
23.816
https://rs.n1info.com/vesti/birn-ul...vima-divlje-gradnje-i-nelegalnih-ozakonjenja/

Nemanja Stajić, načelnik Sekretarijata za ozakonjenje objekata grada Beograda, trebalo je da kao čelni čovek izuzetno važne institucije uvede red u urbanistički haos glavnog grada. Međutim, divlja gradnja i naknadno ozakonjivanje objekata pretvorili su se u jedan od najunosnijih poslova. Umesto odgovora, Nemanja Stajić BIRN-u preti sudom.
U ulici koja je ponela ime našeg proslavljenog glumca Vlastimira Đuze Stojiljkovića u naselju Mirijevo III, u blizini raskršća ulica Milana Rakića i Koste Nađa, niče kompleks stambenih zgrada. Većina ih je i dalje je u izgradnji, naslagane jedna uz drugu – dve su zgrade sa po dva ulaza dobile fasade, a jedna je i useljena.

Pre nego što je useljena, zgrada čiji su ulazi označeni brojevima 8 i 10, pripadala je preduzeću Loyal Trust iz Beograda, koje je danas u stoprocentnom vlasništvu Novaka Stajića, brata Nemanje Stajića, načelnika Sekretarijata za ozakonjenje objekata grada Beograda, otkriva BIRN.

U katastar je upisana na osnovu Zakona o ozakonjenju objekata, što znači da je zidana bez potrebnih dozvola, odnosno nelegalno. Sredinom februara 2019. godine, u vreme kada je za taj nelegalni objekat izdato rešenje o ozakonjenju, koje izdaje sekretarijat na čijem je čelu Nemanja Stajić, vlasnik tog stambenog objekta bio je Ivan Komatina koji je pet meseci kasnije, zajedno sa Novakom Stajićem, osnovao firmu Loyal Trust, u čije vlasništvo prelazi i navedena zgrada. Docnije napušta firmu, pa ona, zajedno sa objektima, ostaje u stoprocentnom vlasništvu Novaka Stajića.

Osim što je nezakonito sazidana, postoje indicije da je ta zgrada i nelegalno ozakonjena. Naime, sudeći po javno dostupnim podacima, ta zgrada nije ispunjavala osnovni zakonski uslov za ozakonjenje – da je njena gradnja započela najkasnije do 27. novembra 2015. godine. Prema onome što je zabeleženo na javno dostupnim satelitskim snimcima Geodetskog zavoda, parcela na kojoj je zidan pomenuti objekat, u to vreme bila je prazna, na njoj nije bilo nikakvih objekata.На све стране ничу солитери 'Украјинке'

Која им је сврха ?

Да се на њих потроши штедња ? Да се подихне порез ?

Како да то ико види .. дигне поглед.. када је свима поглед прикован за цегер ...

Шта нас брига што нас на велико краду ... кад нам је и мало огромно
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.