Birkin tasna najskuplja na svetu

А мораш мало да продискутујеш, није баш као да је њих брига шта ми о њима причамо, а ми убијемо време, чујемо другачија мишљења и тако...али, да, с годинама се и ја све мање убеђујем са људима, могу само до извесне границе и онда се сморим.

Kod mene je drugacije.

Ja starim kao Djoka Balasevic a niti sam ga slusala niti volela lepe protine kceri.

Ali stvarno se pretvaram u Namcora koji za sve krivi Nas.

Mislim da je to od kada imam dete. Ranije sam mislila da su ljudi bolji. Sada vidim da nisu, da ima mnogo zloupotrebe i mnogo ima onih koji ne zive kako govore. Ranije sam bila naivnija. Mozda stvarno misle a sada posmatram res non verba.

Sina ucim da sve radi iz pravih razloga. Hoces tasnu, ako je zelis kupi je posteno. Neces tasnu, nemoj da gledas u onog ko je zeli. Za sebe postavi najvisu lestvicu i odgovaraj za svoju lestvicu.

Bas smo skoro, pre par dana kada sam prosla kroz rodni grad, pricale nas par. I naravno, zezamo se kako smo mi obrazovanije. Ja sam tvrdila da nismo. Da vecim delom guglamo, da nam internet daje iluziju da mnogo znamo jer je informacija na klik. Ko zna da nabroji sedam svetskih cuda? Niko! Mina, niko nije znao. Ni konobar 15 godina mladji od nas. Evo, neka se na temi svako prepita, moj muz je znao najbolje, spetljao se oko dva.
A prvi cemo kazati mi smo obrazovaniji, mi znamo, mi sudimo...da li sebi tako sudimo? Cisto sumnjam.

Velika je stvar kazati ne znam i to ne znaci da sam glupa i bez misljenja vec ne znam kako bih razmisljala da sam naslednica tate industrijalca ili zena koja je CEO neke IT firme koja na berzi razbija.
Nisam. To nije moj zivot.
Moj nivo je Massimo Dutti pa da li mislim da ima jeftinije haljine od tog brenda? Ima! Svesna sam toga ali opet kupim taj brend jer mi je u budzetu.

Nas odnos prema stvarima zavisi najvise od okolnosti koje prate nas zivot i zivote ljudi tokom naseg odrastanja.
Ako izumemo moralna pitanja, to je druga tema pa imamo puno bogatasa koji ne zele da nose krzno bez obzira na finansije, recimo.

Zasto se uopste kupuje ista zbog "statusnog simbola"?
Zasto taj milioner ne moze jednostavno kupiti nesto sto mu se svidja,makar to bila torba sa pijace?
Ili npr.torba slicna ovoj,samo "bez imena".
Mislim da je to i jedna vrsta ucjene bogatih...moraju trositi bez prave potrebe,da bi i drugi zaradjivali od njih.Sve se vrti u krug.
I bogati placu.😂😂😂

Zasto se uopste kupuje ista zbog "statusnog simbola"?
Zasto taj milioner ne moze jednostavno kupiti nesto sto mu se svidja,makar to bila torba sa pijace?
Ili npr.torba slicna ovoj,samo "bez imena".
Mislim da je to i jedna vrsta ucjene bogatih...moraju trositi bez prave potrebe,da bi i drugi zaradjivali od njih.Sve se vrti u krug.
I bogati placu.😂😂😂
Pa ne moraju ali žele tako. Eto onaj malac što napravi Facebook samo nosi iste sive majice, Steve Jobs pretežno rolke i ima masu takvih primjera. Protežu se svi koliko im je jorgan dug, nema tu neke filozofije.

trem: napravljen
trava: posadjena
cvece: svega i svacega,
kuce: usvojeno pre nedleju dana
paradajz: vec jedmo)))
tako. sutra slike :aha:
Њах, не може човек ништа ново ни да саветује :lol:
Баш ми је драго, све то звучи као мир, једва чекам фотке :heart:

Snob bi bio neko ko bi tebe gledao s visine jer ne možeš sebi da priuštiš tašnu koja košta ovoliko. A to što ona kupuje sebi, sa svojim novcem kojeg ima na pretek je njena stvar. To je kao da tebi kaže da si bijednik jer nemaš.
Pa i kaze mi...ali indirektno.🙂
Inace bi kupio normalnu torbu po normalnoj cijeni.
Jer zasto bi iko dao 40.000 eura na torbu,koja realno kosta...ajd lupicu...nek je 1.000 maksimum...osim da pokaze da mu se moze i da je iznad drugih.
Zato su one i izdignute na pijedestal,a ne zbog neke velike razlike u kvalitetu.

Poslednja izmena:
Pa i kaze mi...ali indirektno.🙂
Inace bi kupila normalnu torbu po normalnoj cijeni.
Jer zasto bi iko dao 40.000 eura na torbu,koja realno kosta...ajd lupicu...nek je 1.000 maksimum...osim da pokaze da mu se moze i da je iznad drugih.
Zato jer se možda njoj dopada torba, dopada joj se jer je ekskluzivna i ne može svako da je ima, ima mnogo novca koji neće ponijeti u grob pa želi ovako da ga raspi*čka.
A tebi ne poručuje ništa, stvar je u tvom shvatanju i percepciji.

Zato jer se možda njoj dopada torba, dopada joj se jer je ekskluzivna i ne može svako da je ima, ima mnogo novca koji neće ponijeti u grob pa želi ovako da ga raspi*čka.
A tebi ne poručuje ništa, stvar je u tvom shvatanju i percepciji.
Ti polazis od obrnute pretpostavke...ta torba nije toliko skupa jer vrijedi tog novca,pa eto mozda se nekom svidi ko ima toliko i odluci i da je kupi.
Postoje stvari koje su zasluzeno skupe i koje moze priustiti samo onaj ko ima taj novac da plati.
Ali ovde je rijec o necem drugom.
Ovo je skupo samo iz razloga da bi neko pokazao da je bogat.I napravljeno je bas zbog toga...tj.data mu je vrijednost koju realno nema.

Back