Birkin tasna najskuplja na svetu

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
316.828
Da se jedna ženska torba nije prosula po avionu možda svet ne bi ugledao Birkin. Let od Pariza za London i susret izvršnog direktora Hrmesa Žan-Luj Dima i Džejn Birkin, svetske ikone stila koja je juče preminula – bio je sudbonosan za žensku modu. Na 8.000 metara iznad zemlje stvorena je prva skica za torbu koja je postala statusni simbol.
Izvršni direktor Hermesa Žan-Luj Dima sedeo je 1984. godine pored pevačice i glumice Džejn Birkin na letu iz Pariza za London. Birkin je pokušala da stavi svoju torbu u odeljak iznad sedišta, ali je torba pala, a sadržaj se rasuo po podu. Birkin mu se požalila da joj je teško da pronađe kožnu torbu koja joj se dopada.

Duma je ovaj susret uzeo kao inspiraciju za crnu kožnu torbu. Tako je nastala prva Birkin torba.

Džejn Birkin je ovu torbu koristila u početku, ali se zatim predomislila, jer je u njoj nosila previše stvari.
- Kakva je korist od druge? - rekla je smejući se.

Ipak, od kasnih 80-ih godina prošlog veka, Birkin torba postaje statusni simbol. Danas je jedna od najprestižnijih koje su ikada napravljene.
Uz odgovarajuću ljubav i brigu, vaš odnos sa njom može trajati ceo život – ili više, tvrde iz ove kompanije.
Birkin torbu ne može da kupi bilo ko, Hermes bira klijente na osnovu faktora koji često nisu jasni.
Ta ljubav za ceo život ima i svoju cenu. Kreće se u rasponu od 8.500 do preko 300.000 USD, što Birkin torbu čini i najskupljom torbom u istoriji mode.

U Hermesu tvrde da vredi svaku paru, jer reč o umetničkom delu.
Kao modna kuća, Hermes se ponosi time što se zalaže za zanatstvo iznad svega. Hermesovo verovanje je "jedan majstor, jedna torba", zbog čega svaku Birkin torbu pravi jedan zanatlija od početka do kraja.

Godišnje se proizvede 12.000 različitih varijanti. Birkin torbe osim jedinstvenog dizajna krase i visokokvalitetni materijali, uključujući goveđu, krokodilsku i nojevu kožu.
Ima ih u širokom spektru boja, a kopča od zlata ili paladijuma savršeno ističe torbu.
Hermesova muza i ikona poznata po svom lakom, boemskom stilu, Džejn Birkin preminula je u Parizu u 77. godini.
 
Poslednja izmena:
Veoma retka među kolekcionarima, Hermes torba Himalaya Niloticus Crocodile Diamond Birkin 30, prodata je u aukcijskoj kući Christie u Hong Kongu, nepoznatom kolekcionaru u nadmetanju preko telefona.

Tašna je prodata za 300.168 dolara, iako je procenjeno da bi mogla biti prodata za rekordnih 2 miliona dolara. U pitanju je najviša cena postignuta ikada za jednu tašnu na aukcijskoj prodaji. Ručno izrađena tašna je veoma tražena i izuzetno retka među kolekcionarima. Ukrašena je dijamantima , dok su kopča i zaštitni znak Hermesa, mini katanac, izrađeni od 18 karatnog belog zlata.
Veruje se da se samo jedna ili dva modela Diamond Himalayas proizvedu svake godine, što je na ukupnom globalnom tržištu zaista mala serija.
 
tumblr_mm4w8ksPwl1rxbwcgo1_1280.jpg
 
Meni bi čak i kao poklon bila uvreda,pokazala bi da onaj ko mi je to poklonio nema blage veze o meni.
О томе уоште не морамо да бринемо :lol:

Ја сам ове године добила гомилу ваучера. И то све за веш и козметику. А обрадовала бих се онима за књиге. Како се ми сами доживљавамо а како нас други виде:rotf:
 
Meni je oblik super ali je ne bih nosila iz principa. Ne postoji (za mene) ni jedna torbe,cipele i slicno vrijedne toliko novca. Da mogu to da kupim i dalje bih nosila ovde do 50-100€ a tim parama bih nekom pomogla.
Meni se dopada ova prva braonkasta. I to u varijanti kada joj nije prebacen poklopac, on je bas poruznuje. Sav je nesto kao kratko cebe, ni tamo ni ovamo.

A kako nekad poklon zna da omasi. Sestra mi je dala moninu tasnu koju je dobila. I sad. Ona jeste kozna (tako pise tamo:lol:) ali to je kao karton kruto. Dio oko rajsferslusa skucen da se zezam da joj je to protivlopovski sistem jer nema sanse da neko zavuce ruku sa strane i nesto ukrade. Ajd dizajn, nekome se dopada nekome ne, ali cudno je kada imena prave nefunkcionalne stvari.
 

Back
Top