Birači proevropske opozicije traže jednu kolonu "Srbija protiv nasilja": U suprotnom sledi "kazna" od čak 16 odsto manje na beogradskim izborima

Pa neće biti jedna kolona nego izgleda tri (jedna proevropska i dve nacionalne) Poenta je da se nema smisla ići u četiri, pet i više jer se to do sada pokazalo na svim nivoima neuspešno. Neka probaju najviše u tri, pošto su dve ili jedna gotovo nemoguće pa ako izgube baš sve izbore neka se vrate na više kolona ili pokušaju dve ili jednu.
Моја маленкост када напише једна колона то се односи искључиво на оне опозиционе странке које су декларисано про-ЕУ, пошто ја нео-информбировце односно десничаре у широком распону од Поздерца преко Zavijetnice и Махатме Обрадовича до Француза не рачунам у опозицију већ у отворене слуге вашег режима.
 
Imaju dojavu, kreće baražno. :lol:

srpski-telegraf-460x0.jpg
 

Konačni dogovor proevropske opozicije do kraja nedelje: Razumeli smo poruku građana da žele da nas vide na jednoj izbornoj listi​


„Konačni dogovor proevropske opozicije da li će na decembarske izbore izaći u jednoj ili više kolona trebalo bi da bude postignut najdalje do kraja nedelje. Razgovaraćemo danas, sutra i u subotu. Sagledavamo sva istraživanja. Razumeli smo poruku građana da žele da nas vide na jednoj izbornoj listi“.
Ovo poručuje za Danas više sagovornika iz proevropske opozicije, pojašnjavajući da nije nigde zapelo, već da se razmatraju samo najbolje opcije.

Nije se razgovaralo o tri izborne kolone
Na pitanje da li je, ipak, bilo razgovora da se izađe na izbore u tri kolone, od kojih bi prvu činio SSP i ZLF, drugu Narodni pokret Srbije i Ekološki ustanak, a treću Zajedno, DS i Srbija centar, sagovornik Danasa, kaže da je o tome čitao u medijima, ali da na sastancima nije bilo takvih ideja.
Zbog čega onda toliko dugo traju razgovori unutar proevropske opozicije, ako se svi u principu slažu da je jedna kolona najbolja, konkretan odgovor iz opozicije nismo dobili, osim negiranje da ima problema oko raspodele mandata i naziva liste.

Konačni dogovor proevropske opozicije do kraja nedelje: Razumeli smo poruku građana da žele da nas vide na jednoj izbornoj listi 2

Mladen Mrdalj, politikolog, međutim, objašnjava da je problem nalaženja optimalnog broja opozicionih kolona za izlazak na izbore u tome što je jako teško iskoristiti fokus grupe, ili čak i proste ankete da bi se zaključilo šta narod zbilja želi.
„Fokus grupe i ankete ne mogu ispitanike da postave u tenziju totalne izborne kampanje, a upravo od tenzije totalne izborne kampanje zavisi kako će glasači sami sebi tumačiti smisao izbora između zaokruživanja rednog broja na glasačkom listiću i odustajanja od glasanja. Ukoliko tenzija totalne izborne kampanje uspe da stvori referendumsku atmosferu “za ili protiv Vučića”, onda nije bitno da li se radi o jednoj ili više kolona. Stoga se postavlja pitanje da li je lakše referendumsku atmosferu napraviti iz jedne, ili iz više kolona“, objašnjava Mrdalj.
Zagovornici više kolona, kako kaže, pozivaju se na crnogorski scenario, gde je zbilja tesna većina osvojena kroz više kolona. Međutim, mi nikad nećemo saznati da li bi komotniju većinu osvojila jedna kolona. Ono što se zanemaruje je da je crnogorska opozicja uspela da stvori referendumsku atmosferu, tenziju totalne izborne kampanje za konkretnu promenu – ukidanje spornog zakona.

Mrdalj podseća da je svrstavanjem u jedan front, nametanjem jedne teme, pitanje izbornih kolona u Crnoj Gori, stavljeno u stranu, jer su pripadnici opozicije uspeli da konkretizuju zajedničko delovanje i da samim time jedni druge ne prepoznaju kao opasnost.

Slično se desilo i sa Petooktobarskim pokretom koji je konkretizovao poruku – skidanjem Miloševića skida se sa dnevnog reda i kriminalni režim i samoubilački sukob sa Zapadom.
„Srpska opozicija danas nikako ne uspeva da stvori referendunsku atmosferu, tenziju totalne izborne kampanje, jer naprosto ne može da konkretizuje temu koja ih sve objedinjava i uz to mobiliše neophodni broj glasača koji bi prevagnuo nad Vučićevim glasačima. Na svakoj temi Vučić uspeva da relativizacijama i otvorenim lažima anestezira ključni deo birača, dok davanjima i medijskim spinovima ljude kupuje i zaluđuje“, navodi Mrdalj.
Dodaje da su dva uzastopna masakra mogla biti taj referendumski katalizator, ali je desna opozicija uspela nekako da se distancira i samim tim izduva poltički potencijal tih tragedija, pa je Vučić mogao da odahne i ne odgovara politički za masakre za koje je nesumnjivo odgovoran.
Opozicija mora da stvori referendumsku atmosferu, kako bi Vučića uzdrmala

„Ukoliko zaista želi da ozbiljno uzdrma Vučića, jedini način za opoziciju je da stvori referendumsku atmosferu, tenziju totalne izborne kampanje, da ujedinjenjem šokira građane, a konkretizacijom poltičkih ciljeva isprovocira glasače da probaju nešto novo. Jednom rečju, jedinstvenom opozicinom listom, opozicija bi pokazala svim glasačima da je dogorelo do nokata, da je stani-pani, da se nema više kud. Da bi taj šok, masu glasača pokrenuo, on mora pokazati konkretan, jasan pravac“, navodi sagovornik Danasa .
Pojašnjava da taj konkretan i jasan pravac ne sme za temu imati Kosovo, Rusiju, gej prava i slično, već partokratiju, strahovladu i medijsku blokadu kao osnovne uzročnike korupcije, inflacije i lokal-kabadahiluka.

Navodi da je sloboda govora prva i najveća brana nasilju i kabadahiluku. Zato opoziciona platforma jedne kolone, ukoliko hoće da probudi glasače na akciju i veru u promenu, mora biti: našim dolaskom na vlast oslobodićemo pravosudni sistem da hapsi i zatvara kabadahije i lopove, a svakoj opoziciji ćemo dati jedan kanal državne televizije da nas kritikuje slobodno, bez ograničenja, pred svima građanima Srbije.
„Definicija uspeha tako ujedinjenje opozicije bi bilo u najmanju ruku osvajanje vlasti u Beogradu, a u najveću ruku ozbiljno približavanje skupštinskoj ravnoteži. Ukoliko ozbiljno misle da ruše SNS, ne vidim drugi put za našu opoziciju“ , poručuje Mrdalj.

Konačni dogovor proevropske opozicije do kraja nedelje: Razumeli smo poruku građana da žele da nas vide na jednoj izbornoj listi 3

I Dragomir Anđelković, politički analitičar, slaže se da u Srbiji danas ni približno nije ključno pitanje – „da li ste za EU ili ne“, a u prvom planu nije ni pitanje Kosova i Metohije, bez obzira na sve strahote koje je u vezi sa njim počinio režim.
U prvi plan opozicija bi trebalo da stavi privrženost evropskim vrednostima
„Ono što je najvažnije za opoziciono nastrojene birače, kakvih god bili opredeljenja, to je da se Srbija oslobodi Vučićeve opskurne lične vladavine. Otuda, ako već nije realno stvaranje velike koalicije – koja bi obuhvatila sve iole značajne stvarne (ne i lažne) opozicione činioce, bili oni levo ili desno, nacionalno, ili naglašeno građanski opredeljeni – onda je bar uputno da se tzv. proevropske stranke grupišu u široku koaliciju. Ali na način koji omogućava privlačenje što većeg broja birača. To znači da pod tzv. evropskim ne treba u prvi plan stavljati nekritičku orijentacija na EU, već privrženost evropskim vrednostima. Jer želju da imamo istinsku demokratiju, vladavinu prava, medijske i druge slobode, deli mnogo više građana od onih koji su fanovi Evropske unije“, objašnjava Anđelković.
Na tim osnovama, kako kaže, moguće je grupisanje koje bi uključivao gotovo sve faktore koji su direktno, ili indirektno podržavali masovne građanske proteste protiv atmosfere nasilja koju stvara vlast. Time se postiže sinergetski efekat, u okolnostima kada je mnogo više građana protiv režima, nego što je konkretno opredeljeno za pojedine opozicione partije.

„Ako ni to nije moguće, onda bi bilo bar uputno da se opozicija organizuje u dve kolone, od kojih bi jedna u većoj meri stavila akcenat na EU integracije, dok bi druga bila na već navedeni način okupljena oko zalaganja za evropske vrednosti, što ostavlja prostor i za uključivanje nekih nacionalno orijentisanih činioca koji nisu pod kontrolom režima. Ako prava opozicija na taj način bude išla u jednoj ili dve kolone, svakako će postići bolji rezultat nego ako se podeli u tri ili više njih. Građanima je dosta opozicione nesloge i liderskih sujeta“, zaključuje Anđelković.

Konačni dogovor proevropske opozicije do kraja nedelje: Razumeli smo poruku građana da žele da nas vide na jednoj izbornoj listi 4

Glavni problem zbog koga se još čeka na odluku o broju izbornih kolona, prema rečima Đorđa Vukadinovića, urednika Nove srpske političke misli, je što se kod nas skoro sve, uključujući i važna politička ili životna pitanja, rešava kampanjski i u poslednji čas.
Pri čemu se, kako kaže, obično ide iz krajnosti u krajnost.
„Pa tako umesto da već mesecima imamo razumno ukrupnjenu opozicionu političku scenu, mi smo u situaciji da na dva meseca pred izbore imamo dvadesetak malih političkih aktera koji u zadnji čas gledaju šta će“, zaključuje Vukadinović.
U tom smislu, kako kaže, poziv na što šire ujedinjenje ima … ima smisla i može donekle podići moral unutar opozicionih redova. Ali ne treba od toga praviti ni famu, što čak može ispasti kontraproduktivno ukoliko do te jedne kolone na kraju ne dođe.

„Sve u svemu, ukrupnjavanje opozicione scene jeste nužno i do njega uostalom i dolazi, makar možda sporije i nedosledije neg što bismo to želeli. Ali smatram da ne treba praviti dramu od eventualnog izlaska u nekoliko kolona (kao što je to bio slučaj u Crnoj Gori), razume se, pod uslovom da one budu napravljene ideološki logično i tako da svima garantuju cenzus, da se ne bi gubili i rasipali opozicioni glasovi“, zaključuje urednik Nove srpske poltičke misli.
 
Izvori Nove iz krugova pregovarača kažu da je u prvoj varijanti blok stranaka oko SSP i ZLF tražio 50 odsto mandata, a stranka Miroslava Aleksića i Jovanovićev pokret 35 odsto .

Sa druge strane, demokrate su, imajući u vidu da bi opozicija na izborima mogli da dobiju više glasova nego na prošlim, tražila da svako dobije nešto više mandata nego što je imao do sada ili da se oni podele ravnopravno među ta tri bloka.

Potvrdu ovih informacija zvanično smo pokušali da dobijemo od opozicionih lidera, ali su oni listom negirali naša saznanja.

Radomir Lazović, lider ZLF, nije želeo da komentariše naša saznanja.

1693905921-NMN_2015_2-1024x683.jpg
Radomir Lazović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Mogu da kažem da su za početak razgovora korišćeni nalazi istraživanja koji pokazuju da je bolje izaći na zajedničkoj listi, a pokazuju i donekle odnose među političkim partijama i na osnovu toga smo započeli razgovore”, navodi Lazović za Nova.rs.

1697627979-HAM_0256-1024x683.jpg
Foto:Amir hamzagić/Nova.rs

Marinika Tepić, potpredsednica SSP-a, kaže da ove informacije nisu tačne.

“Stav SSP-a smo javno rekli – mesta na zajedničkoj poslaničkoj listi treba da se dele u skladu sa istraživnajima koja su prezentovana. I to je sve”, navodi Tepić za naš portal.

1693915665-NMN_2125_2-1024x683.jpg
Miroslav Aleksić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kontaktirali smo i Miroslava Aleksića, ali on na ovu temu nije želeo da daje izjave.

U međuvremenu su održana još dva sastanka. Procenti su neznatno menjani, ali dogovor nije postignut. Na današnjem sastanku, nezadovoljan predloženom preraspodelom mandata, razgovore je napustio generalni sekretar Demokratske stranke Dušan Kostadinović koji je ovlašćeni pregovarač stranke na sastancima proevropske opozicije.
 
Moгу и три колоне, национализам, запад и екологија.

Најважније је да опозициони гласач не даје глас комби странкама, за које зна да неће прећи цензус, а због сујете и потплаћености не желе у коалицију.
 

Birači proevropske opozicije traže jednu kolonu „Srbija protiv nasilja“: U suprotnom sledi „kazna“ od čak 16 odsto manje na beogradskim izborima​


Još od prošlogodišnjih izbora u javnosti vlada uverenje da režim SNS može da padne prvo u Beogradu, a novo istraživanje koje je uradila CRTA to potvrđuje. Međutim, samo ukoliko organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” na decembarske izbore izađu u jednoj koloni. U tom slučaju mogli bi da osvoje oko 51 odsto. U suprotnom podrška im pada na oko 35 odsto.

Novo istraživanje koje je uradila CRTA pokazalo je više stvari. Pre svega da građani Beograda više osećaju bes, ljutnju, nemoć i manje su optimistični od ostatka Srbije. Tako zabrinutost i strah oseća 26 odsto građana glavnog grada. Bes, ljutnju i nemoć oseća 25, a zadovoljstvo tek 14 odsto. Ostali žive u nadi da će biti bolje.
Čak 55 odsto Beograđana smatra da se Srbija kreće u pogrešnom pravcu. Najviše problema imaju sa saobraćajem i drugom infrastrukturom u gradu.
Više od polovine Beograđana smatra da aktuelna vlast nije ispunila svoja predizborna obećanja.

Najvažnije obećanje koje nije ispunjeno, prema njihovom mišljenju je poboljšanje životnog standarda, zatim odbrana Kosova i borba protiv korupcije.

1697537805-CRTA-istrazivanje-3.png
CRTA istraživanje 3

Kad su predstojeći izbori u pitanju, čak 51 odsto ispitanih građana glavnog grada smatra da koalicija svih stranaka, organizatora protesta “Srbija protiv nasilja” ima visok potencijal.

51 odsto Beograđana podržava jednu listu​

Tako da u situaciji da se na sledećim beogradskim izborima kandiduju samo koalicija koju predvodi Aleksandar Vučić, zatim koalicija “Srbija protiv nasilja” i Patriotski blok desnice, rezultati bi izgledali ovako:
Za aktuelnu vlast u Beogradu bi glasalo 38 odsto, za koaliciju “Srbija protiv nasilja” 51 odsto, i za desnicu 11 odsto.

Ako bi se, pak, na tim izborima kandidovale stranke pojedinačno, onda brojke drastično rastu u korist SNS, a na štetu prodemokratske opozicije. U tom slučaju bi situacija izgledala ovako: vlast 47 odsto, demokratska opozicija 35 i desnica 9 odsto.
1697537429-crta-istrazivanje-2.png
crta istraživanje 2

Kad je reč o glasačima proevropske opozicije, ono što im birači najviše zameraju jeste to što partije opozicije nisu ujedinjene. To smatra 33 odsto ispitanika. Opoziciji se kao minus navodi i to da nemaju plan kako da se smeni vlast (19 odsto), a zatim i to što ne daju svoja rešenja za najvažnije probleme, što je stav 13 odsto ispitanih. Oko 10 odsto demokratski orjentisanih birača zamera i to što ne postoji jedan jak lider opozicije.
Istraživanje u Beogradu je sprovedeno na 806 ispitanika. Metod prikupljanja podataka je kompjuterski podržano telefonsko anketiranje, a istraživanje je sprovedeno u periodu od 23. septembra do 5. oktobra.

https://nova.rs/posts/biraci-proevr...od-cak-16-odsto-manje-na-beogradskim-izborima

Ako posle ovoga ne naprave jednu kolonu onda imaju Vučićevih ljudi u svojim redovima. Kao što desnica ima Miloša.

Ta sekta koja je sj.ebala onoliku masu ljudi na ulicama Beograda...ne uradivsi nista tada...bolje da se samoukine i da egzistira samo u svom autisticnom Twiter svetu...

...
 
Vidim danas Vučićeve plakate na kojima se nalazi fotografija predsednika DSS gospodina Jovanovića ili tako nekako i vođe kosovskometohijskih Šiptara Kurtija.Predsednik DSS često je na meti Vučića bar na plakatima.Izgleda da u njemu prepoznaje protivnika koji bi ga mogao ugroziti.

To Vucic pokusava da od njega napravi mucenika coveka-stranku...da ga digne malo...
Ali...slab materijal...za jos jednu fejk opozicionu stranku...

...
 
tema je po principu sto je babi milo to joj se i snilo

sve te procene su laz i propaganda

doduse. sns ne ide u bgdu punom snagom, gura sapica, kao da neko zeli da izgubi bgd.

neka bude sto biti ne moze. zna se ko radi, i zna se ko sve nece za cutu i mariniku i boska zvanog kolubara. niko iz naroda nece

da li bgd nije narod. ocito da delo i to vazi. nije isti gde svako zna svakoga i ova metropola bez socijalne empatije

ps ds i derivati svaki put pokusavaju novim nazivom zbuniti i zahebati birace, otkloniti sve posledice ds rezima i odgovornost od sjebe. tesko ovaj put
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, gostujući u jutarnjem programu TV Pink, da je jedini cilj opozicije da oslabi Srpsku naprednu stranku i nacrtao kako to pripadnici bivšeg režima planiraju i misle da mogu da urade.

Dragan Šolak


- Srpska napradna stranka, odnosno pokret koji će biti formiran oko SNS, da kažemo da sada ima 42-46 odsto, nije toliko ni bitno. Socijalisti imaju 10 odsto, i sa strankama manjina, to je jedna stabilna koalicija. Desničari, bez radikala i još nekih, tvrde da imaju 13 odsto, a ova proevropska 22-23, kako oni kažu, mada imaju mnogo manje, ali o tome neki drugi put. Neka bude da je ovako - rekao je Vučić i potom objasnio kako to funkcioniše:

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/TV PINK

- Oni će preko Šolakovih medija, svih tih portala i televizija da podržavaju, ne samo taj evropski blok, nego i desničare, koje su do juče pljuvali. Sve zbog konačnog cilja da se SNS svede na nekih 37 odsto, deo glasova će da se prelije na SPS, recimo 13-14 odsto, desničari 16 odsto i onda više nema stabilne većine - rekao je predsednik Vučić i na papiru nacrtao šta je ideja opozicije za izbore koji su najavljeni za decembar.
 
У тренутку када свет иде ка деглобализацији, фрагментацији и протекционизму ово су, врло вероватно, одлучујући избори који ће одредити пут Србије. Са једне стране је Кина (са Северном Корејим), Русија, Иран, Турци, Арапи, Пакистан, .... , Товариш Ефендије (аутократе) разних фела, а са друге су либералне демократије са потенцијалним кандидатима (могуће Индија).
Надам се паду АВ и његових приколица (теоретичара завере, егзорциста, квази патриота, ловаца на вештице, лажова, лопова, стаљиниста, зрпских рашиста и џихадиста, удбаша, ...) али нисам оптимиста.
 
У тренутку када свет иде ка деглобализацији, фрагментацији и протекционизму ово су, врло вероватно, одлучујући избори који ће одредити пут Србије. Са једне стране је Кина (са Северном Корејим), Русија, Иран, Турци, Арапи, Пакистан, .... , Товариш Ефендије (аутократе) разних фела, а са друге су либералне демократије са потенцијалним кандидатима (могуће Индија).
Надам се паду АВ и његових приколица (теоретичара завере, егзорциста, квази патриота, ловаца на вештице, лажова, лопова, стаљиниста, зрпских рашиста и џихадиста, удбаша, ...) али нисам оптимиста.

Da bi bili odlučujući, trebalo bi da budu neizvesni.

Mislim da niko ne očekuje pad Vučića, sem eventualno gubitak Beograda.
 
Da bi bili odlučujući, trebalo bi da budu neizvesni.

Mislim da niko ne očekuje pad Vučića, sem eventualno gubitak Beograda.
Одлучујући у смислу да касније неће бити прилике (виндоуз оф опортунити из смолр анд смолр) , мислим после сврставања у колону са Кином, Русијом, Ираном, ....
Ја немам дилему уз кога ће се Вучић сврстати и уз кога се тренутно сврстава.
Вучић је Товариш Ефендија.
 
Đoka Vlah izbacio novo istraživanje. Ne znam odakle mu ovo sad sa tri kolone u baš ovom sastavu pro-evropske opozicijeiodakle NS za Dverima i Zavetnicima a DSS sam sa POKSOM, tj prilično je izvesno da neće baš tako izgledati.
Ali zanimljivo. Razlika SNS+SPS(i oni su zajedno u ovoj anketi) vs ostali je sve manja i manja.

F9E1s9IWIAAg5Fj.jpg


Ukrupnjavanjem opozicije a izgleda da su blizu barem sa pro-EU strane i pored standardnih sujeta dobija se kohezioni faktor i animiraju se "protiv" glasači.
Koliko god zvuči neverovatno, posle dužeg vremena možemo imati nategnute izbore.
 
Đoka Vlah izbacio novo istraživanje. Ne znam odakle mu ovo sad sa tri kolone u baš ovom sastavu pro-evropske opozicijeiodakle NS za Dverima i Zavetnicima a DSS sam sa POKSOM, tj prilično je izvesno da neće baš tako izgledati.
Ali zanimljivo. Razlika SNS+SPS(i oni su zajedno u ovoj anketi) vs ostali je sve manja i manja.

Pogledajte prilog 1433394

Ukrupnjavanjem opozicije a izgleda da su blizu barem sa pro-EU strane i pored standardnih sujeta dobija se kohezioni faktor i animiraju se "protiv" glasači.
Koliko god zvuči neverovatno, posle dužeg vremena možemo imati nategnute izbore.
Ђоле Лажна Анкета своје "анкете" саставља на салвети док чека коленицу у "Морнару".
 
- Đilasu je najvažniji Beograd, jer misli da tu može da ostvari bolji rezultat i za svoj SSP traži čak 50 odsto mandata. Za koaliciju oko Ne davimo Beograd je predvideo 35 odsto mesta, jer očekuje da bi oni mogli da mu "povuku" u Beogradu, ali nije isključena ni opcija da bi na kraju mesto potencijalnog gradonačelnika dao nekom svom, a da njih prevari. Za sve ostale je ponudio 15 odsto. Kad se podeli preostalih 15 odsto, ispada da bi DS imao manje mandata od Aleksandra Jovanovića Ćute. Sličnu ponudu izneo je i za zajedničku listu na parlamentarnim izborima. Kad je reč o lokalnim izborima, tu je bio spreman da popusti malo, jer mu nisu u fokusu toliko kao Beograd. Taj sastanak je ljutito napustio Dušan Kostadinović iz DS, ali ni neki drugi nisu uopšte bili zadovoljni. Sastanak nije, očigledno, ni planiran kao neka vrsta razmene mišljenja, pregovora, dogovora o kvotama, već ultimatum koji je ostatku opozicije nametnut od Đilasa, po principu - "zna se ko je ovde gazda" - otkriva naš izvor.

https://www.kurir.rs/vesti/politika...h_notification&utm_campaign=push_notification
 
- Đilasu je najvažniji Beograd, jer misli da tu može da ostvari bolji rezultat i za svoj SSP traži čak 50 odsto mandata. Za koaliciju oko Ne davimo Beograd je predvideo 35 odsto mesta, jer očekuje da bi oni mogli da mu "povuku" u Beogradu, ali nije isključena ni opcija da bi na kraju mesto potencijalnog gradonačelnika dao nekom svom, a da njih prevari. Za sve ostale je ponudio 15 odsto. Kad se podeli preostalih 15 odsto, ispada da bi DS imao manje mandata od Aleksandra Jovanovića Ćute. Sličnu ponudu izneo je i za zajedničku listu na parlamentarnim izborima. Kad je reč o lokalnim izborima, tu je bio spreman da popusti malo, jer mu nisu u fokusu toliko kao Beograd. Taj sastanak je ljutito napustio Dušan Kostadinović iz DS, ali ni neki drugi nisu uopšte bili zadovoljni. Sastanak nije, očigledno, ni planiran kao neka vrsta razmene mišljenja, pregovora, dogovora o kvotama, već ultimatum koji je ostatku opozicije nametnut od Đilasa, po principu - "zna se ko je ovde gazda" - otkriva naš izvor.

https://www.kurir.rs/vesti/politika...h_notification&utm_campaign=push_notification
Izvor Kurir ;)

Nije da uopšte ne liči na Đilasa (sličan mentalni sklop kao AV) ovo napisano, ali ipak bih uzeo sa rezervom ovakav scenario. Procurelo bi makar na Twitteru da se ovo dešava. To ne kontrolišu ni Vučić ni Šolak.

Koliko znamo, prilično su blizu dogovora za jednu listu.
 

Back
Top