Bios greška

dzokar

Početnik
Poruka
8
Ćaoo,
Čačkao sam nešto oko instalacije operativnog sistema, i u biosu sam promenio SATA/ahci podešavanja, i od tad niti mi ulazi u operativni sistem, niti mi ulazi u bios, samo stoji lenovo. Inače, računar je lenovo g50-30, qc, 4gb rama, mada vam ove dodatne informacije i ne znače puno :) Zna li neko kako da vratim bios u početno stanje, nešto poput ovog linka ukoliko je moguće :)
LINK

Moras ga otvoriti,ali ga normalno ugasi i imas oko baterije se negde nalazi dzamper koji ima istu funkciju da vrati BIOS u prvobitno stanje.Kod dzampera se nalaze tri kontakta,sada se dzamper nalazi na srednjem i desnom kontaktu,ti treba da prebacis na srednji i levi i da drzis tako 15-ak sekundi i onda ga vratis na mesto.Priklopi samo poklopac od lapa i nemoj zavrtati nego probaj ,pa ako uspes da udjes u BIOS ti ga normalno zatvori lepo,ako ne uspe onda ponovo otvori i kao sto ti je aleksazr napisao izvadi bateriju za BIOS i nemoj je vracati 30-ak sekundi,pa vrati sve kako je bilo i trebalo bi da mozes da udjes u BIOS normalno i da podesis sta ti treba.

Ima sto kaze salinjo90 u servis i uzece ti pare za nista,ako bas nisi siguran u sebe,onda servis.Posto ne mozes normalno da udjes u BIOS jedini ti je nacin Dzamper ili baterija.

Back