Biologija: Žena nije neophodna

mladjo11

Zainteresovan član
Poruka
178
Ubeđen da je žena u postupku razmnožavanja potpuno nepotrbna i da je menstrualna krv nešto nečisto i smrdljivo, švajcarski lekar, mistik i filozof Paracelzus (1493-1541) smatrao je da se majčina utroba mirne duše može zameniti konjsom BALEGOM. Napravio je čak i recept kako to sve izvesti i objavio ga u prvoj od svojih ''Devet knjiga o prirodi svih stvari''.

Recept glasi:
Ostaviti da čovečija sperma gnjili u jednoj posudi začepljenoj konjskim izmetom. Neka tatako stoji 40 dana, to jest dok biće koje se stvara ne počne da oživljava, pomera se i rita, što se lako vidi. Posle toga pojaviće se nešto slično čoveku, ali providno i bez tela. Ako se pažljivo hrani ljudskom krvlju i tako održava četrdeset nedelja pri stalnoj temperaturi koja je jednaka tek izbačenom konjskom izmetu, postaće pravo dete, živo i sa svim udovima kao da gaje rodila žena, ali će biti mnogo manje. Zvaćemo ga čovečuljak.
:rida::hahaha1:
 
švajcarski lekar, mistik i filozof Paracelzus (1493-1541)

Paracelzus je pre svega bio alhemičar, pa onda mistik i okultista, pa tek na kraju nadrilekar.

I ovo je jedna od umerenijih ideja iz njegovih knjiga... Između ostalog, mislio je da su sve bolesti uzrokovane otrovima koje dolaze sa zvezda... :)

Ipak, i pored svega ovoga, on je učinio par važnih usluga medicini. Recimo, definisao je princip da "doza čini otrov", pisao je protiv uvrežene (i potpuno pogrešne) Galenističke medicine i u korist dolazećih anatomista, i prvi je prepoznao neke danas klasične bolesti.
 
pescanik.net

Biologija seksualnosti
Biljana Stojković
26.09.2009.
Biljana Stojković:
Zahuktale rasprave o pravima građana Srbije na sopstvenu seksualnu orijentaciju izrodile su mnoge, najblaže rečeno, besmislene izjave i komentare kako čuvara hrišćanskog morala, tako i navodno dobrih poznavalaca problema prirodnog versus neprirodnih oblika seksualnog ponašanja.

U više navrata ove godine, poglavari i sveštenici priznatih monoteističkih crkava u Srbiji prikazali su nam se kao „vrsni“ poznavaoci nauke. U svom Apelu povodom donošenja Zakona o diskriminaciji potpisnici navode: „Neophodno je imati u vidu i ugledne naučne autoritete, koji smatraju da je izražavanje rodnog identiteta kroz transeksualnost izraz mentalnog poremećaja, kao i one koji su utvrdili da ne postoje naučni dokazi da je seksualna orijentacija urođeno svojstvo.“ Nastavak.

-
 

Back
Top