bioenergija

dr.koki

Aktivan član
Poruka
1.232
Gluposti. To nikad nije bilo dokazano niti ce. Zato sto ne postoji. Nudi jedan amerikanac milion dolara onom ko dokaze bioenergiju, telepatiju, telekinezu.... bilo sta od tih cudesa, pred timom naucnika u kontrolisanim uslovima i svi su se do sada samo obrukali. Procitaj knjigu "Da li postoje stvari koje ne postoje - vodic za kriticko razmisljanje" od Voje Antonijevica(valjda) sve ce ti biti jasno.

Pjer_Nis

Ističe se
Poruka
2.888
Covek se zove Voja Antonic.
A tvrditi da nesto nikada nece biti dokazano mi bas ne deluje naucno, nekada su ljudi 'naucno' dokazivali da nista teze od vazduha ne moze da leti, ili da bi covek koji bi se kretao vecom brzinom od 30km/h ne bi preziveo.

dr.koki

Aktivan član
Poruka
1.232
A mene su istrazivanja na pacijentima obolelim od tumora uverila u suprotno. Cak je jedno istrazivanje dokazalo da gledanje patka dace bolje utice na ishod bolesti nego bioenergija.

Tzar

Elita
Poruka
17.761
dr.koki:
A mene su istrazivanja na pacijentima obolelim od tumora uverila u suprotno. Cak je jedno istrazivanje dokazalo da gledanje patka dace bolje utice na ishod bolesti nego bioenergija.

Dr. Koki ako jednog dana obolish od tumora svaticesh da je ishod bolesti uvek isti, bez obzira na nacin lecenja.

gost 16798

Elita
Poruka
15.864
Nisam sigurna da li se to odnosi i na bioenergiju ali Aura postoji (Kirlijanove fotografije) kao elektromagnetno energetsko polje koje okruzuje sva ziva bica. Jajolikog je oblika, pulsirajuce energije i siri se otprilike 2 metra oko ljudskog tela u svim smerovima. Sastoji se od slojeva obojene svetlosti koji slede oblik tela. Boje aure se razlikuju, npr. kod depresija preovladjuju bledi pastelni tonovi, blistave boje su znak dobrog fizickog i duhovnog zdravlja, gnev zamucuje boju aure....ma procitaj Barbaru Bowers "Kakva je boja vase Aure"

Poruka
7.141
Moja je bila ljubicasta, svojevremeno kada su mi je utvrdjivali. Tad mi je receno da su ljudi sa ljubicastom aurom 'deca nase nade!' :)
To sa fotografijama sam videla, stvarno je super, kod sina mojih prijatelja koji je bio jako lose, radejeno u Svajcarskoj, zatim je lecen homeopatski (kao sto znate u Svajcarskoj je homeopatija zvanicno prihvacena i u rangu drugih naucnih disciplina). Nakon sto je lecen, i izlecen, opet je fotografisan i promena je bila neverovatna.....
A sto se tice bioenergije, ne znam ni sama sta da kazem, imala sam licno iskustvo sa nekih 24 godine; bilo je prilicno neverovatno. Istina je da mi je covek koji me apsolutno nije znao (pa nije mogao znati ni od cega eventualno bolujem ili sam bolovala), vrlo jasno rekao da sam imala uzasan lom 3 prsta desne sake 2 godine pre toga (sto je bilo apsolutno tacno), upalu desnog jajnika ili ciklus u tom trenutku (sto je takodje bilo potpuno tacno) i sklonost ka problemima sa zglobovima desne noge (sto je takodje bilo tacno, jer sam imala vise povreda desnog kolena, a i desni skocni zglob mi je do dana danasnjeg slaba tacka, nedavno sam lecila upalu ahilove tetive). Jos mi je rekao da imam ljubicastu auru, i da nikad necu bolovati od raka jer je moja energija prosto takva da ne postoji mogucnost da ova opaka bolest radi u meni.......
Ja sam naravno lekar, ali sam otvorena za razne alternative, energija je cudo i na kraju krajeva nesto sto nase telo stvara ( svaka nasa celija radi na struju, najzad!), prema tome, uz pazljivo cuvanje od sarlatanstva, verujem u razlicite vrste energije tela i psihe.

gost 16798

Elita
Poruka
15.864
Na ljudsko energetsko polje uticu mnogi faktori: dodir, zvuk, hrana, stavovi, odnosi sa ljudima...Ne znam da li neko kod nas proucava auru ali sam cula da se Kojic zvao lekar koji se time bavio u BG ali on vise nije medju zivima. Prijateljica moje mame je isla sa svojim deckom kod njega da sazna ko koga vise voli :) - valjda se i to moze videti.

bas kao

Elita
Banovan
Poruka
21.063
bioenergeticari, pa jos i proroci, vracare, sta je sledece?
i ja sam bio kod bioenergeticara, radi covek bez fizickog kontakta, prosto me savio ne dodirujuci me; cenim, da je to bilo jer me je prevario, nije dovoljno da covek bude samo skeptican, ne sme im se verovati, jer vode u bezboznost, vragovi dobijaju informacije od demona, "kupe" vas sa nekom tacnom informacijom, te ste posle njihovi; 100% sam siguran da me sad ne bi savio; a to da lece bionenergijom to je varka, vrse samo preraspodelu energije manje ili vise uspesno, usmeravajuci tokove...

Kada je Hristos isceljivao, sila izlazila iz Njega, jevandjelista Luka zapisao u jevandjelju, svaki put je napomenuo, otpustajuci: idi, vera tvoja te je spasla (nikada nije sobom ili silom, energijom objasnjavao pozitivan ishod, tako da znate kome verujete); naravno, neko vec moze kaze, podsvest, moc sugestije, Emil Kue i sl., ali vera je ta koja je temeljac svemu, impulsu, sili, radu, energiji.

Inace, umesto preporucene pop literature o auri, preporucujem da procitate o Preobrazenju Gospodnjem na gori Tavor (nadam se da imate jevandjelje).

miskov

Aktivan član
Poruka
1.086
Andreavk:
Nisam sigurna da li se to odnosi i na bioenergiju ali Aura postoji (Kirlijanove fotografije) kao elektromagnetno energetsko polje koje okruzuje sva ziva bica. Jajolikog je oblika, pulsirajuce energije i siri se otprilike 2 metra oko ljudskog tela u svim smerovima. Sastoji se od slojeva obojene svetlosti koji slede oblik tela. Boje aure se razlikuju, npr. kod depresija preovladjuju bledi pastelni tonovi, blistave boje su znak dobrog fizickog i duhovnog zdravlja, gnev zamucuje boju aure....ma procitaj Barbaru Bowers "Kakva je boja vase Aure"
A ko moze da vidi boju aure?

gost 16798

Elita
Poruka
15.864
Barbara Bowers kaze u svojoj knjizi da moze a ja nemam razloga da joj ne verujem :). Kirlijanova fotografija se 50 godina koristi za proucavanje elektromagnetne energije koja zraci iz svih zivih bica ali ona ne prikazuje Auru kako je Bowersova vidi vec kao dvodimenzionalnu svetlost koja se siri oko ruba tela. Ja nisam videla ni jednu ni drugu a bas bih volela :)

GoshuMaster

Zainteresovan član
Poruka
455
bas kao:
Kada je Hristos isceljivao, sila izlazila iz Njega, jevandjelista Luka zapisao u jevandjelju, svaki put je napomenuo, otpustajuci: idi, vera tvoja te je spasla (nikada nije sobom ili silom, energijom objasnjavao pozitivan ishod, tako da znate kome verujete); naravno, neko vec moze kaze, podsvest, moc sugestije, Emil Kue i sl., ali vera je ta koja je temeljac svemu, impulsu, sili, radu, energiji.

Inace, umesto preporucene pop literature o auri, preporucujem da procitate o Preobrazenju Gospodnjem na gori Tavor (nadam se da imate jevandjelje).

Ne meshaj babe i zabe, biblija je bajka a ovde se prica o sasvim drugim stvarima.

asta_manjana

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
183
Ako nekog zanima kvantna fizika,to je na neki nacin oblik bioenergje,neka procita neke knjige od Spasoja Vlajica.Kvantna fizika proucava energiju misli,misaone talase....vrlo je interesantno.

intra

Poznat
Poruka
7.145
Andreavk:
Koliko je meni poznato prilikom pravljenja tih fotografija koriste se metalni provodnici na visokom naponu koje model drži rukom i ta mi pojava najviše liči na koronu (ili vatru Sv. Elma) pojavu poznatu u elektrotehnici.

gost 16798

Elita
Poruka
15.864
Pojam Aure podrazumeva mnoge fenomene od kojih vecina nije dovoljno ispitana pa zato postoje i protivrecna misljenja o tome sta ona predstavlja. Neki ljudi tvrde da je mogu videti (npr. ljudi koji imaju migrenu, epilepsiju ili neki neuroloski poremecaj ali i oni koji su savrsenog zdravlja). Kirlijan je slucajno na jednoj fotografiji "otkrio" auru. To pristalice paranormalnih pojava i istocnjackih ucenja koriste u prilog svojim teorijama. Skeptici ih osporavaju i tvrde da su vodena para i gasovi koji okruzuju sva ziva bica "krivac" za auru i da je u bezvazdusnom prostoru ili vakuumu nije moguce snimiti. Ako podjemo od pretpostavke da je zivot nastao iz vode i da je ona preduslov za opstanak svih zivih bica i da u vakuumu covek ne moze ziveti ni jedan sekund onda mi stvaranje takvih uslova da bi se osporila necija teorija aure ne izgleda mnogo naucna. Negde sam doduse procitala da su neki lisajevi koji su "gajeni" u bezvazdusnom prostoru ali u svemiru, ne i u "laboratorijskim uslovima" ziveli i do 2 nedelje. Osim toga skeptici tvrde da su uspeli i kod metalnog novcica stvoriti efekat aure ali su ga prethodno "okruzili" oblakom gasa i vodene pare. Kako god, mislim da u postojanje Aure kao i u to da se na nju moze uticati ne treba sumnjati.

intra

Poznat
Poruka
7.145
Nisam ja izrazio sumnju u postojanje aure ili nečeg sličnog već u način pravljenja Kirlijanovih fotografija. U ponedeljak naveče je bila interesantna emisija na hrt-u Na rubu znanosti gdje su govorili o šamanizmu i povezali su to poprilično sa aurom (između ostalog).