Bilokacija

Valeria

Elita
Poruka
20.300
Da li je moguće da se postoji na dva mesta istovremeno ?

Pojavljivanje tela na dva mesta istovremeno; Neka zabeležena VANTELESNA ISKUSTVA potvrđena su od svedoka koji izjavljuju da su videli nekog čoveka s van-telesnim iskustvom na drugom mestu od onog na kome je on u stvari bio. Bilokacija, ili fenomen kada jedna osoba biva na dva mesta u isto vreme, može jedino da se razume u kontekstu verovanja u postojanje ASTRALNOG TELA3 koje je sposobno da se odvoji od fizičkog tela i da putuje nezavisno od njega. Religije, naravno, podržavaju postojanje takvog entiteta, spiritualnog tela koje preživi smrt fizičkog tela. Postoje legende o bilokaciji u životima svetaca, a u moderna vremena priča se za kapučinskog monaha oca Pia, koji skoro nikad nije napuštao svoj manastir blizu Poggia, da je bio sposoban da se pojavljuje ljudima u vremenima stresa ili opasnosti sa ciljem da im pomogne i izleči. Anegdotski dokazi bilokacije oca Pia su brojni, ali za skeptika njena povezanost sa religijom i čudima će izazvati sumnju. Još više zbunjuju primeri slučajeva "lažnog dolaska", kada se tvrdi da je neka osoba viđena na nekom mestu pre nego što ona u stvari stigne tamo. Tolstoj* je ispričao kako je imao ovakvo iskustvo sa jednim engleskim posetiocem, (Daniel Dunglas Home)*, koga je video da stiže na Sankt Petersburšku stanicu nekoliko časova pre nego što je Hom zaista stigao, a u Skandinaviji su takvi slučajevi tako česti da se izraz Verdoger (preteča) koristi da označi iskustvo "lažnog dolaska".Vidi takođe DOPPELGANGER (dvojnik, drugo ja) /192 295/.

Šta mislite? :think:

E dobro :mrgreen: .
Čitala sam o specifičnim šamanističkim iskustvima, gde se bilokacija podrazumevala naš nešto što je "ko dobar dan" kad se suptilno telo dovoljno razvije.
Mada, jasno je da će to prosečnom čoveku ostati na nivou naučne fantastike.

A zasto bi bili?

Astralna projekcija ili astralno putovanje je sposobnost voljnog odvajanja astralnog od fizičkog tijela, a usko je povezana s fenomenom izvantjelesnog iskustva. Prema vjerovanju, tijekom astralnog putovanja zadržava se povezanost između astralnog i fizičkog tijela s time da su više kognitivne funkcije i svijest pretočene u astralno tijelo.

U prošlosti ova je pojava bila vezana i uz neke kršćanske svece, poput Antuna Padovanskog, tako da Crkva priznaje ovu pojavu, dajući joj ime bilokacija.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Astralna_projekcija

Astralna projekcija ili astralno putovanje je sposobnost voljnog odvajanja astralnog od fizičkog tijela, a usko je povezana s fenomenom izvantjelesnog iskustva. Prema vjerovanju, tijekom astralnog putovanja zadržava se povezanost između astralnog i fizičkog tijela s time da su više kognitivne funkcije i svijest pretočene u astralno tijelo.

U prošlosti ova je pojava bila vezana i uz neke kršćanske svece, poput Antuna Padovanskog, tako da Crkva priznaje ovu pojavu, dajući joj ime bilokacija.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Astralna_projekcija

Bas me briga sta priznaje Vatikan. Interesuje me sta priznaje Biblija.
A sto se tice pojava "svetaca"...to su najvjerovatnije neke aveti.

mislis da je potrebno da se vise energije ulozi kako bi astralno telo blio vidljiv mozda vecem broju ljudi. mislim da je ovo u pitanju na osnovu primera oca pia. da li covek moze nesvesno da odvoji svoje astralno telo od fizickog i sta se u tom slucaju desava sa fizickim telom?

mislis da je potrebno da se vise energije ulozi kako bi astralno telo blio vidljiv mozda vecem broju ljudi. mislim da je ovo u pitanju na osnovu primera oca pia. da li covek moze nesvesno da odvoji svoje astralno telo od fizickog i sta se u tom slucaju desava sa fizickim telom?

Verujem da se najviše nesvesnih bilokacija dešava tokom sna.
A šta se dešava sa telom? Ponekad i kidanje niti, ako si na to mislila?
"Umreti u snu."

mislila sam kako se ponasa fizicko telo ako se astralno odvoji? tu mislim na sve fizicke funkcije tela, disanje, krvotok, mozak, sta se desava sa organizmom? da li utone u neku vrstu kome?

Back