„Ja sam bio u planini sa mojom ženom, kopao sam krompir. Kad sam došao uveče kući oko 7 sati našao sam neke nepoznate ljude koji su imali bradu. Oni su mi rekli da ne bežim od kuće inače će sve poklati i popaliti. Onda smo se mi zadržali kod svojih kuća i izjutra oko osam, devet sati naišli su bradati ljudi koji su nosili puške sa krvavim noževima, a i u ruci su držali krvave noževe. Svi su bili dobro naoružani. Jedan je došao kod mene i pita me: „Šta si ti?" Ja mu kažem: „Ja sam čovek, seljak." A on meni kaže: „Ti si komunista". Ja kažem da nisam, on meni kaže: „Lezi da te koljem, milion ti bogova". A ja ga onda pitam zašto da me kolje kad nikoga nisam ubio niti sam kome šta skrivio. Zatim on me uhvati za bradu i povuče nož da me zakolje. Ja se otrgnem, a on hoće da me ubode nožem u levu sisu. Kako sam se ja naglo okrenuo on mi prereže levu mišicu. Sada mi je sakata leva ruka, ne mogu da je podignem, a mogu samo da povučem njom. (Svedok Pranjušić pokazuje grlo i levu ruku gde su ga unakazili četnici i nastavlja) Odatle sam pobegao u šumu i prenoćio.“
Bagra je iz odreda ppor. Kureša. Stoka koljačka, četnička.
Ja se nadam da će gospodin Valentin Inzko, Visoki predstavnik medjunarodne zajednice za BiH naći načina da poruši ta govna tamo.